С какво ви дразнят свекървите? – 124

• 36 761
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Дядото станал главен герой, ама темата е за свекървите нали, все пак. Интересното е, че нашите баби много добре знаят колко точно помощ ни е нужна, понеже са я получавали като млади, докато ни гледат нас. Но ето - сега са уморени, щото когато е трябало деца са гледали - и то какво - ни тогава , ни сега.

Между впрочем често срещам един дядо, който се грижи за внука си на 2 годинки горе долу по цял ден. Стомана е този човек, винаги по час излизат и се прибират, чудесно се справя. Сигурно заради ковида са му отменили екскурзиите.

# 181
Дядото станал главен герой, ама темата е за свекървите нали, все пак.
Точно така. И поради тази причина въпросът е защо от свекървата се очаква помощ, но не и от свекъра.

# 182
  • София
Защо да се вея? Аз, като родих, ходех облечена. Не помня да съм била само по превръзка. Изрично уточних, че помощта се състои в пазаруване, готвене на прости неща, миене на съдове, пускане на прахосмукачка, пералня и подобни. Откъде измисли помощта в цеденето и подмиването? Нима родилката иска помощ от свекърва си за тях? Или със свекърва си говори за лохиите си? Наистина ли няма други теми за разговор, след като родиш?

Ох, да. На теб не ти се случваше нищо да ти протече.
И специално си обличаше дреха за пред хора, когато станеш от леглото и потеглиш към банята.
И  разговаряхте само за изкуство и култура.
Само забравих, че нито баща ти, нито свекър ти си извикала на помощ, та нямаш директен спомен, но пък "аристократична" представа имаш.

Пак ще ти кажа, колкото и темерут да си, няма как да привикаш някой робот да ти свърши всичките тези неща без да контактуваш с него лице в лице.

# 183
Ами то аз не съм феминистка и не разбира това модерно движение. Жената и мъжа си имат житейски роли и дори да могат да се заместват понякога и за кратко не е добре да е за постоянно. Дядото си има роля да поддържа на бабата къщата, да пазарува, да изведе внуците на разходка или на плаж. И това не е малко. Но за тези неща ще пишем в темата за свекърите , и те има с какво да блеснат определено няма да им се размине Grinning

# 184
Е, АбсурТ, ти го изкара все едно на ранен от Афганистан кървища му се леят. Да, не съм ползвала помощ след като родих, което показва, че след раждането жената не е инвалидизирана и може да се облече, да се види с хора в нормален вид, да поговори с  тях за няколко минути. И с хора се виждах, и навън излизах още от деня на изписването. Относно темите за разговор, гарантирам ти, че между лохиите и изкуството има още поне 9197197 други теми, на които хората могат да разговарят.

Мей Линг, няма нужда да разбираш неща, които са ти неприсъщи, докато засягат твоя собствен живот. Слава Богу, няма нужда и твоето неразбиране да влияе на изборите и живота на другите.

# 185
  • при късмета
Ами то аз не съм феминистка и не разбира това модерно движение. Жената и мъжа си имат житейски роли и дори да могат да се заместват понякога и за кратко не е добре да е за постоянно. Дядото си има роля да поддържа на бабата къщата, да пазарува, да изведе внуците на разходка или на плаж. И това не е малко. Но за тези неща ще пишем в темата за свекърите , и те има с какво да блеснат определено няма да им се размине Grinning
Само, че много често мъжете точно тази остаряла нагласа за определени роли използват, че да се скътаят. Татковците в това число. А като свекървата е някоя като теб, която е възпитавала сина си, че всеки си има роля, защото не била феминистка, после жена му опъва, защото на мамин златен не му е в ролята да сменя  памперс, да измие чиния или недай Боже да се доближи до печката. И после разбира се пише в темата, защото няма намерение да търпи въпросния муньо.
Съвсем си е добре, да няма роли в семейството и двамата да са взаимозаменяеми за постоянно. Разбира се, че се разпределя така или иначе количеството задължения всеки поема нещо за постоянно, а другия го сменя при необичайни обстоятелства, ама ако някой се запъне, че това не му е работа, няма да се получи.

Почина приятелката ми, на която свекървата кръсти детето, без да им каже. Ако мъжа ѝ навремето не беше отрязал майка си и не беше започнал да се учи наравно с нея да се оправя с децата и къщата, сега не знам какво щеше да прави. Вярно, големи и самостоятелни са вече, ама не му е по-лесно. За тях да не говорим.

# 186
  • Blondeville
Аз с първото дете бях почти като на фронта 😁 Не откъм болка или трудност да се обслужвам, просто не знаех на кой свят съм. Първата една седмица горе-долу гърдите ми бяха основно или в на бебето устата, или на помпата, та често си се вееха и свободно  междувременно. Имаше ден, два, в които не бях сигурна, че съм си измила зъбите (а може и де е било повече пъти 🤫) Не съм сигурна, че бих искала някой да ме гледа в този вид, и не съм сигурна, че щях да искам да си давам зор само заради някой вкъщи.

С второто се къпех всеки ден още в родилното, веждите и прическата винаги оправени, лек, озаряващ крем на лицето, балсамче на устните и само чисти и съчетани дрехи 😁 И се питах как може да съм се озорвала само с едно. Но когато е ново и за пръв път, човек малко се ошашква в началото. За сметка на това много бързо се стиковахме с мъжа ми и чувствах увереност след първите седмици.

# 187
ММ и чисти и готви, както и по-рано споменах се стиковаме както можем. Дали ми е секси като го видя да го прави--не ми е. И затова често го отменям дори и да няма нужда от вечните домакински задължения.
А това, че някоя жена е оставена да върши всичко сама е въпрос на съвсем други проблеми, далеч далеч от феминисткото възпитание.

# 188
Хайде, почна се.
Сега пък, дядовците награбихте.
Само си представям- току-що родила снахата и дядото идва да помага.
Ще й подава и превръзките, ще си поговорят как върви слизането на кърмата, как зараства секциото или как боли като ти се прибира матката.
И за засукването може да обменят опит.

Аз тези неща и с майка ми не съм обсъждала. ММ беше по-добре информиран за случващото се с мен.
Баща ми е пълноценен дядо на три деца. Ами единствено не ги е къпал май. Ама тя и майка е къпала внуци само защото имаше желание, а не че някой е очаквал това от нея.
ММ е 100% моя отмяна. Няма нещо, в което да не може да ме замени. Единствено с готвенето е скаран, ама то няма човек на света, който да може всичко, така че това ще му го опростя.

# 189
Аз тъкмо се замислих, че като има работа за вършене ми е все тая дали аз или ММ сме секси. Нито аз ухая хубаво, когато пържа риба, нито пък той изглежда като Аполон докато прави ремонта на банята.
Като съм болна също не съм секси, ама преживява се някак.

# 190
Искаме всичко да правят като нас, а като почнаха малките момиченца да ходят с рокли изведнъж ни дойде множко. Трябва жените вкупом да се съберем, заедно със свекървите и да се реши накрая.

Момичета, може и да не съм права, но това си ми е виждането. Желая успех на жената с бебето, дано има сили и да се справи лесно с или без помощ от бабата.

# 191
Искаме всичко да правят като нас.
Не, искаме да са спокойни, че ако напазаруват, изпекат едно пиле, измият съдовете и пуснат една пералня, няма да им окапе достойството и дори няма да се инвалидизират.

# 192
Искаме всичко да правят като нас, а като почнаха малките момиченца да ходят с рокли изведнъж ни дойде множко. Трябва жените вкупом да се съберем, заедно със свекървите и да се реши накрая.

Момичета, може и да не съм права, но това си ми е виждането. Желая успех на жената с бебето, дано има сили и да се справи лесно с или без помощ от бабата.

А с какво трябва да ходят?
Аз нямам какво да решавам със свекърва. Омъжена съм за мъжа си, той има отговорност към мен и семейството ни, не тя.
А баща ми плетеше завивки на куклите ми, но това не го прави по-малко мъж.

# 193
  • при късмета

Какво точно трябва жените да решават със свекървите? Няма нито един такъв въпрос. А мъжа би бил на място и изобщо мъж, само и единствено, ако го знае.
Ти предпочиташ мъжа ти да обсъжда нещо с баща ти, вместо с теб ли? Те двамата да решават какво и как ще се случва във вашето семейство? Защото е тогава е същото, само, че от другата страна

# 194
Сарказъм беше това, че трябва да се съберем всички вкупом, все пак нали за свекървите става въпрос. Не се палете толкова, това е просто форум.

Общи условия

Активация на акаунт