Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 228
  • 665
  •   1
Отговори
# 225
И аз звънях в София за въпросните пари, септември щял да се разглежда проекта и щяло да се чуе по медиите дали ще ги има или не.
Да ви питам някой ползва ли слинг Caboo      и доволни ли сте..още се чудя какъв слинг?
Иначе нашето бебе е на 10 дена и още нр сме излизали, та май е време.

# 226
Днес залъгах беба да посуче малко директно от гърда, без силиконовите зърна ( по 10 мин от всяка гърда)  като  се намазах с лефакс. Забелязах ,че беба го хареса.
Дали тази опция си е вариант 😂?
А забелязах ,че понякога грухти. При вас така ли е😂?

# 227
При нас кърменето не знам колко е успешно.
Почти постоянно ми е на гърдата, уморява се, заспива, има моменти, в които пропуска хранене с АМ, защото заспива и не го будя да яде, но забелязвам, че докато не яде АМ не пълни памперса. Т.е. си мисля, че просто ми спи на гърдите и не изсмуква достатъчно. Давам му гърда на поискване, а хранене с АМ му се събират 4-5 на денонощие. Не знам колко е правилно, всеки ден се чудя какво да правя - да го будя да яде или да го оставям да спи.
Отделно вчера и днес изобщо не е акал.
Коликите при нас са под формата на напъване още, няма силен плач. Ще видим до няколко дни...
Дейзи, с кои консултант по кърмене се свърза ти? Беше споменала, че е извън града. Мисля и аз да пробвам.
Всеки казва че щом бебето е спокойно след кърмене, значи е ок, да но моето се оказа, че след 2 дена кърмене започва да отслабва и да не пълни памперса.

# 228
Дари, като суче се за слушай дали преглъща. Чува се много добре. Първо слагай на гърда, после ако е нервно бебчето и не спинка, дохранвай с АМ. Щом смъква на тегло, значи е хубаво да го будиш за хапване.

# 229
При нас кърменето не знам колко е успешно.
Почти постоянно ми е на гърдата, уморява се, заспива, има моменти, в които пропуска хранене с АМ, защото заспива и не го будя да яде, но забелязвам, че докато не яде АМ не пълни памперса. Т.е. си мисля, че просто ми спи на гърдите и не изсмуква достатъчно. Давам му гърда на поискване, а хранене с АМ му се събират 4-5 на денонощие. Не знам колко е правилно, всеки ден се чудя какво да правя - да го будя да яде или да го оставям да спи.
Отделно вчера и днес изобщо не е акал.
Коликите при нас са под формата на напъване още, няма силен плач. Ще видим до няколко дни...
Дейзи, с кои консултант по кърмене се свърза ти? Беше споменала, че е извън града. Мисля и аз да пробвам.
Всеки казва че щом бебето е спокойно след кърмене, значи е ок, да но моето се оказа, че след 2 дена кърмене започва да отслабва и да не пълни памперса.
Все още с никой нямям консултация.
Мъча се поне колкото  е възможно да давам на беба кърма- къде със сучене къде с помпа.
Не знам реално и с какво количество разполагам.Усещам голяма вина, че не е само на кърма.
Също така много ми е тъжно, всяка вечер плача. Има ли някой в подобна ситуация?
Също така съм смачкана...сама аз ли съм така?
Храненето ни е  ужасно продължително. Редуваме гърдите, после минаваме на Ам, тя го плюе понякога.. събира ми се час и нещо 2 между хранения

# 230
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Също така много ми е тъжно, всяка вечер плача. Има ли някой в подобна ситуация?
Също така съм смачкана...сама аз ли съм така?
Не,не си само ти.
Въпреки че ми е второ дете, за мен пак е голям шок , не знам от хормоните ли е, от какво е.... Една силна тъга (или депресия) ме обзема. Чувствам се безсилна, когато бебето зареве, защото знам, че аз съм единствения човек, на който то разчита...

# 231
Daisy, не си само ти:) Дано се нагласят само хормоните при теб и да не стигнеш до следродилна депресия! Дръж се и не се самообвинявай!  Моето момиче от снощи ми разказва играта......мляко има, нахранена е, плюе зърното, заспива, плюе мляко, след 20-30 мин пак иска и така. Отказва  биберон, днес спи само ако я държа..... Лефакс ако го дават, че може да се мажеш преди кърмене и щом се харесва слагай на зърната. Simple Smile Не всички кремове ги дават , че може обаче.
Дари, ако няма ако 2 дни не е проблем, може просто да усвоява повечетож мляко и за това.
 Ох, днес вече не издържах, преди все : "Кога ще раждаш?", "Ама още ли не си родила?" Сега е "Къде е бебето?" И днес не издържах и казах, че съм я върнала в родилното, защото много плаче. В първия момент имаше яко стъписване, после схванаха шегата, дано са схванали и колко е досадно да ме питат всеки път къде е бебето....къде може да е?! Както и за баткото и кучето, къде били.....
Zezeto,  така е  и без тези пари ще се справим, но вече ми е писнало от подобна дискриминация. С предната бременност нямах право на помощи за учащи, защото видиш ли съм работела и се къпя в пари Скъсвала съм си дупето от бачкане( на по два договора и извънреден труд ), защото парите не стигат, но видиш ли пак са много и нямам право на никакви помощи. Сега и това, има ама няма.....на всичкото отгоре днес ходих до социалните да подам за еднократната помощ, ами имаше пред мен 17 ромки с по един куп документи за различни по вид помощи. Ама ромки да видиш, с перманентен грим, с прически, злата, с хубавите дрехи, скъпите телефони, един работен ден нямат през живота си, един ден в училище не стъпвали.....но съм сигурна, че на месец имат помощи повече от колкото заработвам за два месеца.
До скоро  грухаше като е гладна, но спря. Много беше сладко:)

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 21:50 от Harista

# 232
Мамите след секцио, какво е положението при вас? Уж малко по-късно слизала кърмата след секцио, но кой ти знае... При мен има периоди на отчаяние, провокирани от страх, че няма да мога да го кърмя. 9ти ден съм след секцио, а изпомпвам 30мл от двете гърди. Коластрата май свърши, аз го слагам на всяко хранене да суче (до сега само 2-3 пъти съм му давала директно АМ без гърда). Дохранваме често и ме е страх дали няма да го отбия така, макар че той сериозно суче и не отказва гърди.

# 233
Daisy, не си само ти:) Дано се нагласят само хормоните при теб и да не стигнеш до следродилна депресия! Дръж се и не се самообвинявай!  Моето момиче от снощи ми разказва играта......мляко има, нахранена е, плюе зърното, заспива, плюе мляко, след 20-30 мин пак иска и така. Отказва  биберон, днес спи само ако я държа..... Лефакс ако го дават, че може да се мажеш преди кърмене и щом се харесва слагай на зърната. Simple Smile Не всички кремове ги дават , че може обаче.
Дари, ако няма ако 2 дни не е проблем, може просто да усвоява повечетож мляко и за това.
 Ох, днес вече не издържах, преди все : "Кога ще раждаш?", "Ама още ли не си родила?" Сега е "Къде е бебето?" И днес не издържах и казах, че съм я върнала в родилното, защото много плаче. В първия момент имаше яко стъписване, после схванаха шегата, дано са схванали и колко е досадно да ме питат всеки път къде е бебето....къде може да е?! Както и за баткото и кучето, къде били.....
Zezeto,  така е  и без тези пари ще се справим, но вече ми е писнало от подобна дискриминация. С предната бременност нямах право на помощи за учащи, защото видиш ли съм работела и се къпя в пари Скъсвала съм си дупето от бачкане( на по два договора и извънреден труд ), защото парите не стигат, но видиш ли пак са много и нямам право на никакви помощи. Сега и това, има ама няма.....на всичкото отгоре днес ходих до социалните да подам за еднократната помощ, ами имаше пред мен 17 ромки с по един куп документи за различни по вид помощи. Ама ромки да видиш, с перманентен грим, с прически, злата, с хубавите дрехи, скъпите телефони, един работен ден нямат през живота си, един ден в училище не стъпвали.....но съм сигурна, че на месец имат помощи повече от колкото заработвам за два месеца.
До скоро  грухаше като е гладна, но спря. Много беше сладко:)
Нямам представа дали може, аз слагам по съвсем малко.
Точно като ни изписаха и след 1 ден мъжа ми замина командировка, криви ни излязоха сметките. Още в болницата ми беше мъчно за него и сега все още ми е мъчно и само му мрънкам. Много ме напряга храненето и че нямам време въздух да си поема. Знам, че работата ми е да се грижа за бебето , но тези 9 дни съм като парцал.

# 234
  • София
Да ви разведря малко ако мога. Относно грухтенето, понеже и наш бебок грухти много и се чудехме дали е нормално или му е запушено нослето, МП онази вечер ми вика "Пиши в Гугъл: бебто ми грухти, а мъжа ми все пак не е свиня. Нормално ли е?" Smile

Иначе и аз не се справям с кърменето. С помпата почти нищо не изцеждам. От днес усещам гърдите малко по-пълни и дори леко по-топли, като че и наедряха. Вени започнаха да се появяват. Надявам се да сме в правилната посока. Според мен основния ни проблем е, че на мама момчето не суче правилно. Навсякъде казват, че зърната трябва да излизат издължени от устата му, а моите все са сплескани. Каквото и да правя и каквито и видеа да гледам, не мога да го докарам така, че да не ми ги сплесква. И той не ми помага особено. Всеки път преди да го сложа пада страшна борба - ръкомахане, ритане, настървено мятане на главата. Иска да захапе та две не вижда, а се бори все едно няма да му дам Smile Още не разбира, че се борим за една и съща кауза. Иначе и аз дохранвам с АМ. Държа същото количество и не смея да го увеличавам, за да не се откаже от сукането. Освен това все се чудя дали да го събудя, за да яде. Ето и сега спи, а е време за ядене. Спазвам някакъв режим при даването на АМ иначе, когато е буден и го виждам, че е гладен (съдя по лапането на юмруците) му давам гърда.
Акането при нас е стабилно. Почти няма памперс без ако вътре. В едно видео се казваше, че трябва да е с цвят горчица + намачкано сирене вътре. Точно такова е Smile

# 235
Моля за съвет!!
Просто не знам какво да правя .. вече имам повечко кърма и си храня бебчо,през целия ден е на кърма,обаче цоцка малко и заспива и спи някакви минути и се събужда и така цял ден. Мъжа ми постоянно ме изнервя ,постоянно повтаря ,че бил гладен и не се наяждал,да ама аз виждам ,че излиза доста. Той постоянно му тика шишетата с АМ .. особено вечер.. имам чувството, че за да му затвори устата и да спи 3 часа и половина... А аз имам чувството,че малкия се е омързеливил с тея биберони ..и на цицка го мързи да дърпа и я ползва за биберон. Снощи изцедих 30 мл. ,дано да започна да произвеждам повече, ям ядки, от днес почвам да си правя сок от моркови и ябълки. Вече не ме боли ,даже ми е приятно като кърмя и искам да продължа..  😞

# 236
ММ да спи в другата стая, за да се наспива. А ти щом се усещаш ,че има мляко си го кърми буболечето. С помпа не винаги може да разбереш истинското количество кърма, все пак тя не те стимулира както ако суче бебето. Липсват много фактори. Нормално е да не му се суче, като вижда,че има по-лесно. Ако трябва кърми на един час , за да се засища или прави паузи  за оригване и да се разсъни малко. Така може да откараш и 40-50 минути, но мисля си заслужава в дългосрочен план. А за да не с измаря бързо бебето му трябва тренинг на гърда. С времето ще заякне и ще се насуква по- бързо и няма да е проблем,че заспива. Моята госпожица сучеше по 15-20 минути в началото, сега може и за 5-7 да изцоца всичко , даже изплюва сама зърното и плюе кърма. През няколко дни като има регулация на кърмата може да се наложи да кърмиш на 1-2 часа друг път на 3-4...Simple Smile И тъкмо ще се нагласите и ще се промени пак нещо... Simple Smile Обикновено, когато зърната привикнат и организмът започва да регулира по-добре образуването на кърма спрямо нуждите на бебето ,гърдите през повечето време няма да са така напрегнати и болезнени ( освен ако няма големи паузи между храненията) и кърменето става доста по-приятно и премерено. Но пак е индивидуално. Ти имаш по-добра връзка с бебето и усещаш нещата с тялото си по-добре от другите, имай вяра в себе си! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 10:14 от Harista

# 237
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Паола, и моят мъж така правеше, още с първото дете. И все му давахме АМ, за да не стои "гладно". Сега той работи много до късно, и аз по цял ден съм с бебето и си го кърмя, и мисля, че си му е достатъчно кърмата, различавам вече рева от глад и другите видове рев. Но когато в неделя почива ММ и види, че бебето реве, и казва "ама той е гладен" , а аз съм го накърмила 20 мин. преди това, а всъщност бебето реве , защото му се спи. И така.... Този път аз реших да настоявам без АМ, доверих се на майчинския си инстинкт. С първото не бях уверена, че съм права, и давах и АМ.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 11:31 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 238
Благодаря за съветите момичета, ще си отстоявам позицията и желанията!!! Майката знае най-добре ❤

# 239
Деоресията ви е хванала момичета. Спокойно, какво като не се получава кърменето. Да, хубаво е да се кърми , но не на всяка цена все пак. Важното е да сте спокойни и да си почивате и вие когато бебето спи. Майната и на подредената къща.
 И моя мъж все викаше, като започне да плаче бебето , че е гладно. Сега смени на това че, съм купила негодни капки за коликите. Направо побесбявам. Майка ми и тя понеже говорим по телефона само с нея, като я чуе да плаче и тя почва да не е гладна, да не е наакана, офф.
Много се смях с грухтенето. Simple Smile
Хариста, и аз бях до социала онзи ден, същата работа със ромите. Една дойде с мерседес поне за 50 бона, но иначе ЕГн-то не може да си препише правилно и с претенции, кълне и се кара с служителката и я обижда на грамотност.
Права си че ни дискриминират.
А за кърмата също е вярно , че почват да се наяждат по- бързо. И моята суче от едната гърда и после суче от другата мн малко и плюе и от устата и тече мляко.

Общи условия

Активация на акаунт