Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 237
  • 665
  •   1
Отговори
# 240
  • Denmark
И МП на всеки рев казва, че е гладен 😄 разликата е, че ние не даваме АМ, а постоянно ми го бута на гърдата. Не, че има лошо,  но той не мрънка само от глад. :/

Паола, слагай го постоянно на гърда, за да стимулираш и за да свикне. Ние понякога и по 2 часа се кърмим с прекъсвания, важен е контактът. Аз си кърмя по цял ден и цяла нощ. 😄 В края на бременността се чувствах като крава, а сега с това кърмене съвсем станах. 😄😄😄

🍼

Аз искам вече да съм си сама с бебчо през деня да не ми се бъркат повече, че полудявам... И не, не са нашите хормони, а несъобразителността на хората...

# 241
Радвам се, че ММ ми има пълно доверие за всичко( не само за бебето), защото така съм много спокойна. Даже някои път малко се дразня, защото знае колко съм самостоятелна, борбена и стабилна в много отношения, че чак не му се вярва, че мога да изпитвам съмнение, тревога или колебание....Simple Smile Ама женска му работа- угодия нямам.
Добавям още един дразнещ маниер от околните. хахах.....Не съм привърженик на това всичко да е в розово и момичешко,само  защото имаме дъщеря. Количката ми е зелена, коша за кола е бежов, дрехите и завивките всякакви цветове....сега по 100 пъти почват да ме питат "Ама момиче ли е?" "И какво е?.....и то едни и същи хора....

# 242
Момичета, от много време не съм ви чела. Бебето го почнаха май коликите, давам Биоамика, дано ги изкара по-леко, че ми се къса сърцето като го гледам как се мъчи Sad
С кърменето сме само със силиконови зърна, по друг начин не става, не може да захапе, но съм доволна, че поне така суче.
От вчера почна да заспива докато яде и като че ли не си дояжда, но пък памперсите му след всяко хранене са пълни. Вашите бебчета по колко време горе долу сучат от гърда? Отделно имам доста кърма и доизцеждам, голямо мъчение е, но няма начин.

# 243
Моята госпожица стои вече около 10 мин на една гърда и почна и тя по-често да се унася обаче като  се отдели от нея и почва едно мрънкане особено от 8 вечерта до към 11 е едно приспиване... Да ви попитам момичета ние сме на 12 дни и още кожичката на някои места ни се бели и люпи нормално ли е при вас има ли го това. Ии към кърмещите мами едната ми гърда от вчера е много напрегната и на места много твърда явно е препълнена пробвах да е изцедя под топъл душ с ръце малко но още ми е много напрегната вие какво правите в такива случаи?

# 244
  • Denmark
Не ни се лющи кожата. Ползвате ли крем/мляко/лосионче за тяло?
Давам я на бебчо ако е много напрегната гърдата. Аз май се травмирах от цеденето, когато млякото ми слезе и беше някакъв ужас и с помпата само където умрях от болка, но нищо не изцедих. Сега не смея да посегна да се цедя...

Вашите бебчовци как ги приспивате? Ние само и единствено на гърда заспиваме... Сега, например, заспа докато ядеше, разбуди се след 20 минути и пак търси да суче - 1 минута и пак заспа... Май ще трябва да го отуча някак, но не мога да го оставя в леглото и да го слушам как плаче... Някакви съвети? Sad

# 245
Ние сме в болницата още, едва на 3 дни е и няма режим. Но забелязах, че когато се събуди и не е време за мляко, ако му дам малко вода или го подържа да се оригне и заспива. С каката не давах вода, но сега давам.
Напрегната гърда цедя с помпа само до облекчаване. На ръка става по-бавно и ме заболява от стискане.

# 246
И при нас е драма с кърменето. Бебето е вече на почти 20 дена, а едва сега си върна теглото от раждането. Голям мързеливец и поспаливец е. Имам кърма, вчера само от едната изцедих 50 мл за няма и 10 минути, и то от ръчната помпа. Като го махна от гърдата, цялата му уста е пълна с мляко, плюс корема ми, плюс цялата му уста, нос и уши 😀 И аз съм само със силиконови протектори, така ми е удобно на мен, а той зърно не може да засуче вече, изглежда свикна, ама не ми е драма. Казаха ми да храним през 2 часа, ама е мъка, голямо спане, голямо чудо. То не е щипкане, потупване и т.н. Мъжът ми не иска да даваме АМ, ама и той ме дразни, че е гладен. И като чуе някой, че бебето реве и все БИЛ ГЛАДЕН. Ми не винаги е гладен, някой път е мокър, или пък просто иска гушкане... ММ му е жал за мен, понеже го будим половин час за хранене, после 1 час хранене, и станало време за другото хранене, направо ще полудея. Той дори не суче в повечето време, а просто си седи, за залъгалка ме е подхванал. През нощта почива 6 часа, аз ставам да се цедя. Като цяло ден и нощ е в едно, но да ви кажа засега нямам депресия и се чувствам много по-добре сега, отколкото като бях бременна. Тогава бях кълбо от нерви. Ето сега от 3 часа почти реве и се къса, само на гърда млъква. Не знам какво прави и колко изяде...

Моят е още леко жълтичък, не знам дали от това е толкова вял. Гледах, че и от упойкоте от раждането може да е така, ама да е така след 3 седмици почти... Няма сили да суче май, от шишето е бърз, ама от гърда е едва едва, то са нерви, бутане, ритане, докато стане...

# 247
Не съм депресирана , но ми е супер гадно ,когато знам ,че имам мляко,а моя го тъпче с изкуствено.
И моя бебок заспива на гърда постоянно .. тръгна ли да го оставям в леглото и се събужда ... просто иска да усеща мама.
Взех си на медела електрическа помпа обаче тя не заема цялата гърда ,а само в основата и почти нищо не се получава,ако почна да разтривам отгоре надолу ръчно и започва да излиза.. сума ти и пари се дадоха за тази помпа ,а имам чувството ,че нищо не прави.

madjarova да не би да има жълтеница и за това да е жълт и да заспива. Знам ,че децата с жълтеница заспиват постоянно..

Кожата ни се бели, но го мажа постоянно с масло от невен и лайка или кокосово,редувам ги.

# 248
За беленето на кожата казват, че е нормално. Чувствителна кожа, бързия растеж,промяната в средата( от течна на суха) ги дават като основни причини, хубаво хидратиране и никакво принудително белене и ще се оправят нещата. Казват, че бебетата родени към термин и след се лющят повече......при нас има още малко по крачетата.
За напрегната гърда: топъл душ( или топли компреси), за да се отворят каналите, свободни бельо и дрехи, за да няма допълнително напрежение, цедене ( на ръка или с помпа), но никога до край, може и с коректор за зърна, за да направи вакуум след баня и да потече сама кърмата, често сукане от същата. Понякога на отворите на зърното се получава запушване(блистер- имах с първото дете)) , все едно е запушена пора и иска малко помощ да се отпуши....  
И сега са ми много полезни, както и с 1ва бременност/раждане/ кърмене/отглеждане.....(пускам линкове)

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 14:06 от Harista

# 249
И при нас го има проблемът с кожата. Гледам да го мажа по-често на местата където де бели.
За напрегнати гърди цедене. Онзи ден дори вдигнах температура, че не се бях изцедила. Гледам поне през хранене да е, че не се издържа иначе - само това трябва да правя.
Маджарова, аз първите дни вкъщи се чувствах така. Беше ме хванала лека депресия за малко и си мислех, че хич няма да се справя с това бебе. Вече съм добре, де, все повече свикнах.
Като ви слушам, май ми е спокойно бебето. Заспива си в креватчето, даже и си стои самичък и си гледка без да плаче. От вчера му давам капки за колики и като че ли му помагат засега.

# 250
И при мен има драма с кърменето - мляко имам, но нямам бебче, което да суче активно. Само спи на гърдите ми или ги цоца като залъгалка,  но почти не гълта. Вчера педиатърката идва вкъщи и каза, че за 17 дена сме наддали малко. Цедя се постоянно, но след гърдите до шише почти никога не стигаме. Спи си детето и това е. А заспи ли веднъж дълбоко, абсурд да се събуди да си иска да яде. Будим я на 3 - 4 часа да яде и то с 300 зора.
Така ме стресна педиатърката, че не наддава, че ака само 1 път на ден, че от вчера започнах и АМ да давам. Чувствам го грешно, но се надявам скоро да заякне и да не заспива толкова, за да си я кърмя. В това време ще се мъча да поддържам млякото с ел. помпа.
Бях започнала само да я кърмя, без да дохранвам дори с цедена кърма, но пуст страх да не "съсипя" детето не ми дава покой.

И нашата кожа на места още се бели. Мажа я всяка вечер след баня с лосион. След него кожата й става супер мека.

# 251
Ех майчета, хубаво си споделяме неволите тук... Искам да окуража всички кърмещи - трябва да сте търпеливи и спокойни - ще се получат нещата и ще се напаснете с бебчето! Просто трябва постоянство.
При мен все още има болка от засмукването, но лека-полека се се свиква.
Сега друго ми е любопитно и търся из и-нет - как изглеждат венците на новороденото. Срам-несрам, реших да питам и тук. Вижте на моето човече...все едно ще му поникнат утре зъби. Flushed . Забелязвате ли отдолу, вашите имат ли подобни “джобчета”?

# 252
Blabada, нормално е да изглежда така венеца. Отгоре на тази светлина ми изглежда като афта....

# 253
И на нашия са същите, особено отдолу.
По някога се шегуваме с мъжо, като плаче бебето 😂 викаме защо плачеш? Зъбките ли излизат? 🤣

# 254
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
А аз да попитам как обличате бебчетата през деня?

Общи условия

Активация на акаунт