Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 810
Има ли вариант за дистанционно обучение. Нашия град го няма в описаните, а всичко взупи много интересно.

# 16
 • Мнения: 697
Изучаването на програмиране и дигитални технологии е  много важно и колкото по рано се започне според мен , толкова по добре.

# 17
 • Мнения: 327
Звучи доста интересно, би било полезно да има някакъв наръчник или кратко видео с повече информация. Бих станала ментор,ако може малко повече информация как се случват нещата.

# 18
 • Мнения: 2 773
Без съмнение е много важно, живеем във все по-дигитален свят!
По-важното за мен като родител е самите ученици да виждат в тази сфера своя страст, своите призвание и реализация. Би трябвало персоналният интерес и нагласа у детето също да се отчита като фактор при приема. Така още на входа ще имате мотивирани възпитаници и природни таланти, вместо изкуствени плодове на родителски амбиции, пре-тренирани целево за приемните тестове.

Дъщеря ми с нетърпение очаква приема за тази година и много много много се надява на успех при преминаване на цедката.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 21:34 от Doro

# 19
 • Мнения: 5 823
От 2013 г. имам пряко впечатление от обучението в Детската и след това в Ученическата Академия на Телерик- големият ми син беше "запленен" от голяма част от преподавателите там.Все още се занимава със състезателна информатика , а както вървят нещата - програмирането ще си му стане и професия.
Много ми харесва това , че вече освен Алгоритмично програмиране има и обучение по Разработка на игри и Дигитални технологии- това дава възможност на децата да изберат "своето" занимание.
Малкият ми син две години се занимаваше с АП и на третата, откривайки "Игри-те" каза : " това е !"
Въпроси в момента нямам( може би на по-късен етап ) , а само искам да благодаря на екипа на УТА , че "запали" искрата в моите деца !

# 20
 • Мнения: 2 355
Точно днес гледах статия по този въпрос,касаеща за обучение в нашия град.Синът ми,тази година ще е 5-ти клас и много му се отдава компютърното моделиране и английския.Смятам,че ще му е интересно и смятам да го обсъдим.За мен това е бъдещето

# 21
 • София
 • Мнения: 3 691
Дъщеря ми направи входния тест и с нетърпение очаква класирането.

# 22
 • Мнения: 529
Програмирането развива изключително много логическото и математическо мислене. Още един плюс е опцията децата сами да изработят програми и да видят плода на своя труд.

# 23
 • Мнения: 1 162
Здравейте.
 Смятате ли, че изучаването на програмиране и дигитални технологии е важно за учениците и защо?
Да, смятам, че това е много важно, особено за подрастващите, защото в момента доста неща се дигитализират, така че без знания в областта няма да са конкуретно способни и да се справят добре в живота.
Програмирането също е нещо мнооого полезно, но...не е за всеки, за моя жалост...А, за да се покаже на децата колко е приятно и полезно трябва доста добра подготовка от съответният учител.Моето наблюдение е, че нашите учители по информационни имат мноооого базови умения, понякога по-малки от на учениците, което е жалко.Децата нямат възможност да разберат ползата от такъв предмет.
Тази година имам възможност и записах сина си в избираем предмет ИТ в уч-ще, защото много се надямам да попаднем на знаещ учител и детето да научи колкото се може повече.

# 24
 • Мнения: 2 279
Важно е за тези деца, които имат интерес към програмирането и компютърните науки.

# 25
 • София
 • Мнения: 7 115
Разбира се, че е важно.
А има ли вариант за програмиране и от деца в предучилищна възраст?

# 26
 • Мнения: 3 214
Смятате ли, че изучаването на програмиране и дигитални технологии е важно за учениците и защо?
Важно е, ако детето има интерес в тази сфера. Хубаво би било да имат възможността да задоволят любопитството си и да преценят дали е за тях.

# 27
 • Мнения: 725
Смятате ли, че изучаването на програмиране и дигитални технологии е важно за учениците и защо?
Според мен, в този толкова бързо развиващ се свят , всичко свързано с дигиталните технологии е важно за нашите деца .
Няма как да съществуваме вече без своя компютър или телефон .
Професията ИТ специалист е една от най-търсените и съответно най-доходните професии и аз бих насочили детето си в тази сфера.

# 28
 • София
 • Мнения: 2 147
Изучаването на програмирането и дигиталните технологии е важно за учениците, за да се чувстват спокойни и уверени пред компютъра. Да не се притесняват от новите технологии, а да ги използват правилно и безопасно. Да знаят къде и как да търсят информация и как да я проверяват.
Например дългите и досадни домашни по математика стават доста по-интересни, ако накараш компютъра да търси НОМ, НОК и да разлага на множители вместо теб. Само да можеше и да пише в тетрадката...

Моят въпрос също е за възможността за дистанционно обучение, особено през дългите летни ваканции.
Също ако може да препоръчате учебник по С++ откъдето децата да могат да си припомнят това, което са забравили и да донаучат, ако нещо са пропуснали.

# 29
 • Мнения: 472
Важно е защото изгражда логическо мислене

Общи условия

Активация на акаунт