Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 345
 • Мнения: 52
Къде се провеждат заниманията и има ли възможност за дистанционно обучение?

Можете да видите график за различните школи в страната на нашия сайт в секция „школи“. Винаги когато е възможно школите са присъствени. Може да се наложи преминаване към онлайн обучение, за да се съобразим с препоръките на здравните власти.

# 346
 • Мнения: 52
Дигитализацията е част от нашето ежедневие. Въпроса ми е по колко часа седмично е необходимо ученик от 6. клас да се упражнява и подготвя от частен учител по информационни технологии?

Както във всяка друга сфера, много зависи от темпото на учене на ученика, както и материята и целите, които искат/е да постигнете с частния учител. Информатиката/информационните технологии, както и математиката са науки, в които може да се задълбава изключително много. Ако целта е основно ученикът да се справя с материала, който се преподава в училище – отново зависи основно от обема материал, както и от темпото на учене на детето. Това може да го определи най-добре частен учител, след първите няколко срещи на индивидуална работа.

# 347
 • Мнения: X
Здравейте, смятате ли, че в 7 клас е късно да се започне с начално обучение и кой от модулите бихте препоръчали?

# 348
 • Мнения: 52
Здравейте, смятате ли, че в 7 клас е късно да се започне с начално обучение и кой от модулите бихте препоръчали?

Ние сме разделили програмите си в 2 възрастови групи: 4-7 и 8-12 клас, съобразявайки материала с възрастта на учениците и се преподават на достъпен за тях език. Не смятаме, че за дете в 7 клас е късно да започне да опознава света на технологиите. Нашият личен съвет е първо да се премине през основополагащата програма по Дигитални науки, но всички програми са отворени за ученици без никакви предварителни познания.

# 349
 • Мнения: 3
Здравейте,

радвам се и благодаря, че успяхте да откриете още една школа за по-големите ученици в гр. Варна. Предвид преподавателя, който ще я води и доколкото имам информация за него /респект, че е част от екипа Ви в гр. Варна/, искрено се надявам местата да не се запълнят изцяло с ученици от МГ и по този начин да не се даде шанс на ученици от други училища. Но пък в крайна сметка, кой каквото покаже на приемния тест.
Бе зададен въпрос, дали е късно да се започне с начално обучение в 7 клас. Според мен не е късно, синът ми се запали по компютърните технологии в 8 клас, часовете им по информатика и информационни технологии в училище преминаваха изцяло в khanacademy, а за Училищната Телерик Академия разбра от преподавателката си по тези предмети, кандидатства и бе приет в школата по "Дигитални науки" в 9 клас. В момента е в 11 клас и твърдо е решил да се занимава и да продължи образованието си в тази сфера, поне за сега Simple Smile. Тази школа, преподавателя, комуникацията с връсниците от групата, развиха кръгозора му и насоките за бъдещо развитие.

Още веднъж благодаря на екипа Ви! Полезни сте във всяко едно отношение!

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 16:04 от danyd

# 350
 • Мнения: 219
Съвсем случайно вчера научих от мои близки как и защо е създадена Училищна Телерик Академия. Адмирации за това, което правите, безценни сте. Ще се срещнем след една година, надявам се, когато детето ми ще е в първи клас. Със сигурност ще получи добър старт от Вас.

# 351
 • София
 • Мнения: 1 220
Как протича обучението за най-малките - 1-ви клас? Под вид на игра ли е?

# 352
 • Мнения: 52 966
Не бяха ли от 4 клас занятията...

# 353
 • Мнения: 1 399
Здравейте, искам да попитам с кой курс трябва да се започне първо за деца от 4-7 клас? „Алгоритмично програмиране“, „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“ - в какъв ред трябва да се премине през тези курсове?

# 354
 • Мнения: 210
Детето ми още не е в първи клас, но гледаме да събудим интерес към технологиите. Препоръчайте сайтове с материали за 6 годишни.

# 355
 • Мнения: 52
Как протича обучението за най-малките - 1-ви клас? Под вид на игра ли е?

Относно най-малките ученици 1-3 клас от няколко години си партнираме с CoderDojo Bulgaria, с които осигуряваме работилници присъствено. С оглед на противоепидемичните мерки и невъзможността да се провеждат занятия присъствено и поради факта, че за децата е много важен личния контакт и подкрепата от ментори на живо, тази година се планират основно еднократни събития.  https://www.coderdojo.bg/
 
При интерес бихте могли да следите уебсайта на CoderDojo Bulgaria и фейсбук страницата ни, за да сте запознат с инициативите, които организираме, а също и да се запишете за всяко ново обявено събитие в тази възрастова група.

# 356
 • Мнения: 52
Не бяха ли от 4 клас занятията...

Oсновните програми, които реализираме са от 4-ти клас, а в партньорство с CoderDojo Bulgaria последните години предоставяме възможност за включване в работилници за най-малките.

# 357
 • Мнения: 52
Здравейте, искам да попитам с кой курс трябва да се започне първо за деца от 4-7 клас? „Алгоритмично програмиране“, „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“ - в какъв ред трябва да се премине през тези курсове?

И четирите ни програми за 4-7 клас са предвидени за начинаещи. Най-добре е да изберете програма спрямо интересите на детето - може да започне с тази тема, която най-много ще грабне вниманието му . Ако детето няма конкретни предпочитания, може първо да се премине през основополагащата програма по дигитални науки.

# 358
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 17 776
Препоръчайте нещо, което е подходящо за дете, което се интересува от графичен дизайн.

# 359
 • Мнения: 52
Mожете да се включите в уебинара ни на 16 септември, в който ще разкажем всичко за безплатното обучение по програмиране и дигитални технологии за ученици на Училищна Телерик Академия.

Необходимо е да се регистрирате, за да ви изпратим непосредствено преди събитието линк към събитието: https://bit.ly/3jXhLAo.

Участието е безплатно.

В рамките на уебинара ще научите:

✅ Как да подготвите децата за успех в дигиталната икономика днес и за в бъдеще.
✅ Какви безплатни обучения провежда Училищна Телерик Академия и в кои населени места.
✅ Как да изберете най-подходящата за вашето дете програма.
✅ Какъв е процесът на кандидатствате и как да се подготвите.
✅ Как успяваме да запазим обученията безплатни за децата.
✅ Какъв е ефектът от програмите ни.

Разбира се, ще завършим с време за въпроси и отговори.

Не пропускайте да зададете своите въпроси предварително във формата за регистрация: https://bit.ly/3jXhLAo.

Общи условия

Активация на акаунт