Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 327
  • 561
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Хайде и аз да се разпиша ❤️
Преди малко повече от час, три дни преди термин, се появи на бял свят дъщеричката ми Михаела. 3540гр, 51см.
Нормално раждане, без упойка и окситоцин, за което съм много щастлива.
Успех на всички още чакащи и леко раждане!

# 421
Честита да ти е Михаела! И браво на мама 🌷🌷🌷

# 422
Алвинда, честито! Да е жива и здрава малката принцеса!
Момичета, и нашето съкровище се появи на 23.09. Гледаме се и се кърмим.
Успех на всички!

# 423
  • Чикаго / София
Чудесни новини!
alvinda честита да е Михаела! Здрава и с късмет да расте! Раждането ти звучи много добре!

Jаsmin честито момченце и на теб! Здрав и щастлив да расте! Бързо възстановяване на теб! Как се казва малкия? И как мина раждането?

# 424
  • Варна
Да е честита Михаела! Много здраве и щастие и желая!

Jasmin, честито и на теб! Чакаме да споделиш повече Simple Smile

# 425
Честито, Жаси 💜💜💜 да сте живи и здрави 🍀🍀🍀

# 426
  • София
Момичета, някой имал ли е опит с фототерапия срещу жълтеница? Имтересуваме колко време продължава и по колко време сте били на лампа?
Зависи какви са нивата на билирубина. При моят син мисля, че бяха стигнали до 700, но трябва да проверя в епикризата.
Под лампа е бил 4 или 5 пъти по 4 часа.

# 427
Честито Жасмин и Алвинда! Да си ви много здрави бебчетата, без колики и много да се гушкате и обичате!

Мислите ли да правите събиране или орисване както се казва обичаят ма 40те дни на детето?

Аз мисля да събера 5-6 момичета у дома. Първо детенце ни е и искаме да отпразнуваме този приятен празник, макар и по време на ковид. Ако го нямаше ковида сигурно щях да събера много повече орисници, аз много харесвам този празник Simple Smile

# 428
Честито Жасмин и Алвинда! Да си ви много здрави бебчетата, без колики и много да се гушкате и обичате!

Мислите ли да правите събиране или орисване както се казва обичаят ма 40те дни на детето?

Аз мисля да събера 5-6 момичета у дома. Първо детенце ни е и искаме да отпразнуваме този приятен празник, макар и по време на ковид. Ако го нямаше ковида сигурно щях да събера много повече орисници, аз много харесвам този празник Simple Smile

Аз не можах да дочакам 40 дена както и моите близки и приятелки... Малкия го изкарах на втория ден от изписването, а приятелки и близки идваха също от тогава. Не вярвам в такива бабини дивотии, пазя го разбира се, но детето има нужда от въздух, от слънчице( не в най-голямата жега). Говорих с лекарка и тя ми обясни, че може да се изкарват, просто трябва излагането на слънце да е постепенно ( първо глезенчетата, после до коляното) Hug

# 429
Тя за друго говореше, на 40тия ден на детето се прави събиране на жени, които орисват детето. Чувала съм да се нарича и с.адка питка, защото има питка и само сладки неща на масата. То и преди това може да е излизало мтого ясно и да са го виждали хора.

Аз няма да правя такова събиране. Каката беше на един малък рожден ден и всички изпокапахме болни, вкл. бебето на 12 дни. Много съм изморена и стресирана. Може би ще си променя решението, но много ми дойде.

# 430
  • Terra incognita
Честито на всички нови мамчета и  на нашата, как да я нарека- админка, може би- Жасмин!
Има ли още неродили?
Joony, много съжалявам, че сте се разболели, ние също. Малката сякаш има заден секрет, твовто бебе как е? Лекуваш ли я с нещо?
Каката ходи ли на детска/ училище?
Ние за 40 дни мислим да отидем само в църквата за молитва.

# 431
Ивайла, не си ме разбрала, аз моето дете го изкарах на 10тия ден.

Аз говорих за това, че на 40тия ден се прави Орисване на бебето, събират се само жени и орисват бебето с хубави думи за да му е хубав живот. Яде се само сладко и се прави сладка питка.

Аз не можах да дочакам 40 дена както и моите близки и приятелки... Малкия го изкарах на втория ден от изписването, а приятелки и близки идваха също от тогава. Не вярвам в такива бабини дивотии, пазя го разбира се, но детето има нужда от въздух, от слънчице( не в най-голямата жега). Говорих с лекарка и тя ми обясни, че може да се изкарват, просто трябва излагането на слънце да е постепенно ( първо глезенчетата, после до коляното) Hug

# 432
Честито за всички новодошли бебчета Simple Smile Има неродили, има. И преносили даже. Да не трябва само да сменям групата и да ходя при октомврийките Wink Със сигурност ще изпуснем топлите дни за разходка. Но само живи и здрави, пък ще се гласим кое как да правим.

Нашият батко от вчера е хремав и вкъщи е маратон от сребърна вода и капки, етерични масла и е по-добре. Отделно той си има лечение заради астмата, което подновихме есента. Очаквам да има здравословни драми в студеното полугодие и още не знам как ще ги деля да не се разболява бебето, че предни години и ние с мъжа ми прихващаме редовно.

# 433
Вики, точно задна хрема. Каката беше така и с Т 3 дни. Бебето само със задната хрема се размина, но аз побелях. Освен да пръскам физ. разтвор преди хранене и 2 пъти дневно да чистя секрети с абсорбатора или както му се вика, друго не можех до правя. Кръстех се да не вдигне и тя Т, или да слезе надолу...  кошмар. Ужасно е, дано мине бързо при вас.

# 434
  • Terra incognita
Аз с аспиратор нищо не мога да изкарам. Промивам само и това е. За колко време се оправи?

Общи условия

Активация на акаунт