Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 303
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
malechka__ , добре дошла и дано да ти е на късмет включването !
Бих те посъветвала да започнеш да мериш базална температура. Аз меря от април месец и мога да кажа че по-точен показател за овулацията няма. Даже фоликуметрията е малко аха-аха. Особено с такъв дълъг цикъл ( не разбрах дали имаш поликистоза т.н СПКЯ) , но при такива дълги цикли и тестовете за овулация много често излизаш грешно положителни на няколко пъти и объркват. Затова давай направо с термометъра и ще проследиш нещата няколко месеца.
За щитовидната пробвай да намалиш въглехидратите. И аз се мъча с тсх и пия еутирокс и уж ми обясняваха , че задържам кг заради него ама над 1,6г го пия и поддържам под 2 тсх ама килограми не свалях.Спрях хляба - нищо, газирано - нищо, намалих сладкото - нищо. Сега се хванах да огранича въглехидратите - картофи, ориз, сандвичи, хляб, всякакви торти и бонбони. И започнах до към 21ч да вечерям - почти 4кг за 3 седмици. И пак ям банани, един път в седмицата пица или сандвич, но като цяло ям по малко от тях ( ММ ги дояжда, така хем съм си хапнала без да се лишавам, хем не съм изяла всичките въглехидрати)
И вода - по 1,5л минимум на ден

# 451
Аз имам дъщеря на 2г и 10м. След нея една извънматочна и един мисед. След миседа през март изследвах тромбофилия и се оказа, че имам вродена. Попитах моя лекар как съм изкарала безпроблемно първата бременност, а той ми каза "била си по- млада". Дъщеря си родих на 24, сега съм на 27. Оказа се, че и за година може да се отключи. Той ми обясни, че с напредването на възрастта става по- ясно изразена. Ама хубавото е, че не е фатално и ако се открие могат да се вземат мерки Simple Smile

# 452
Благодаря за отговора, Локо!
На всички прегледи до сега не са откривани кисти, но АГ каза, че имам микрополикистоза, разтълкувана от измененията в половите хормони, но за момента не било проблем според него.
Освен това съм от малък град и ако се стигне до доктори със сигурност ще се насоча към София и тогава със сигурност ще имам нужда от насоки.

# 453
  • София/Севлиево
Здравейте момичета.Поизгубих се,но ММ ме изненада с любимото септемврийско море и се отдадох 4 дни на пълна почивка.Бяхме си тримата-аз,той и Слави ,и този път всичко бе наред.Рексуни бе при баба и дядо и е бил много послушен,а днес цял ден не може да ми се нарадва.Чакам заповед,днес ми е О-страхотна болка имам цял ден в ляво.Пробвахме тези дни,пък каквото -такова.
Чери-освен инсулин направо си направи Хома тест,а също и гликиран хемоглобин и ти желая всичко да е наред.
Гърл,не си мисли че си с корона,в момента май има друг подобен вирус.Щом сте изолирани няма страшно.
Днес като се прибирахме на Хемус видях автобус от Ловеч до София-ами вътре половината народ бяха без маски.Нали уж трябва да се пазим...На детето отмениха първия учебен ден и ще ни кажат кога ще ходят.Той ще е на неговата си програма,само 4-5 часа с класа,другото индивидуално.
Малечка,добре дошла.
Сий,радвам се че всичко е наред.
Сигурно пропускам нещо,за което моля да ме извините.
ПП-Ро не съм засичала скоро из темата.Надявам се да е добре.

# 454
Хей, Малечка, добре си ни дошла ❤ Моето предложение към теб е да започнете с докторите. Този цикъл трябва са се нормализира. Писна ми от тея АГ-та, които само обясняват колко млади сме били, а пък като вземем и им повярваме си седим няколко годинки, а като се върнем при тях заявяват “кво очакваш, закъснели сте”..... СГ правил ли е твоя партньор? По принцип килограмите си оказват влияние на детеродната способност, не винаги, но и това си е фактор. Добре ще е и в тази посока да се насочиш, една моя приятелка сега се бори с наднорменото тегло, след като не откриха нищо друго, което да пречи на забременяването. Пожелавам ти успех и ама никак да не се застояваш при нас ❤

# 455
Ели дано почивката си окаже положителното влияние.

И аз съм съгласна с Лило, malechka, ако парите не са проблем, бих направила някои изследвания и СГ още сега. Ако има нещо да се коригира, няма да губите време, ако няма, още по-добре. Ние от 5 месеца правим опити, някои изледвания правих, СГ ще пуснем този месец. Като цяло е хубаво чувство да знаеш, че правиш каквото може по въпроса. А за килограмите е хубаво да опиташ да свалиш малко, без да изпадаш в крайности (от неядене някои хора си губят цикъла), защото не само забременяването се води по-трудно, а и самата бременност е по-рискова и тежка. Също после покрай бебето не е лесно да се сваля. Аз като се върна от почивка мисля да се стягам. Разбира се всякакви случаи има, моя позната с наднормено тегло свали даже по време на бременност, всичко под лекарски контрол. Пожелавам ти успех съвсем скоро и да не се застояваш в темата Heart

# 456
Елислава, какво е това Хома тест и гликиран хемоглобин? Хич ме няма в изследванията, не ми се е и налагало. Не знам дали да правя своеволия. Искаше ми се и прогестерон да пусна, но не винаги се гледа с добро око на такива волности от страна на АГ. Лекинко се обиждат.
Такива изненади са най-мили в края на лятото! Браво на ТМ. На нас окончателно ни се размина морето и ще тъгувам цяла зима ...
Малечка, добре дошла! Не се задържай дълго!

# 457
  • София
Чери,а поне с работата има ли развитие?

# 458
Елислава, какво е това Хома тест и гликиран хемоглобин? Хич ме няма в изследванията, не ми се е и налагало. Не знам дали да правя своеволия. Искаше ми се и прогестерон да пусна, но не винаги се гледа с добро око на такива волности от страна на АГ. Лекинко се обиждат.
Такива изненади са най-мили в края на лятото! Браво на ТМ. На нас окончателно ни се размина морето и ще тъгувам цяла зима ...
Малечка, добре дошла! Не се задържай дълго!
Хома индекс е инсулин и глюкоза, които се изчисляват по определена формула. 20-тина лв е изследването. Добре е да се направи, защото ИР скапва яйцеклетките.

# 459
kalestia страхотен подарък (и аз много харесвам тези кучета)
Момичета някоя знае ли колко време след + тест настъпва О.
Чела съм, че е между 12 и 48ч, но това което ме кара да питам е, че днес е 13 ден от М а все още нямам + тест (с 28дневен Ц съм)

# 460
  • София
kalestia страхотен подарък (и аз много харесвам тези кучета)
Момичета някоя знае ли колко време след + тест настъпва О.
Чела съм, че е между 12 и 48ч, но това което ме кара да питам е, че днес е 13 ден от М а все още нямам + тест (с 28дневен Ц съм)
В книгата, която четох пише между 24 и 72 часа. Утре или вдругиден ще имаш според мен. Лутеалната ти фаза може да е по-кратка от 14 дни, а и овулацията може да не настъпва като по учебник, а след 12ч примерно.

# 461
malechka__, добре дошла! Пожелавам скоро да се похвалиш с +
kalestia, прекрасен пухчо. Много да ви радва!
Чери, добре че си се изчистила самичка. Надявам се скоро всичко да е наред и пак да си в онези другите редици.

За токсоплазмозата не се притеснявайте толкова. Ако сте я карали имате имунитет за цял живот (и не се предава на бебето в този случай). Ако не сте, само ако градинарствате много или осиновите улично коте може да се замислите за рисковете и то само ако вие му сменяте тоалетната и оставяте да се заседи дълго време неизчистена. Като бях бременна изчетох всичко за нея, защото спасихме едно котенце. Направихме тестовете, но дори лекарите ни казаха че шансът е много малък. Котето не беше носител въпреки че беше прекарало първият месец от живота си на улицата.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 22:35 от Jessito*

# 462
Момичета,някоя от вас боляли ли са я зърната преди цикъл или по някаква причина мен гърдите винаги ме болят преди цикъл но никига зърната и съм притеснена четох за рак на гърдата но и двете ме болят на 22г. Съм...

# 463
  • София/Севлиево
Чери,Ирен е отговорила вместо мен Simple Smile Като решиш да се изследваш просто показва по-добре дали имаш проблем, отколкото ако е само инсулин,или само кръвна захар на гладно.При мен кръвната захар е сравнително ниска,но инсулина висок,според Хома-та все още нямам ИР,но трябва да пазя диета и да пия Глюкофаж,ако диетата не помогне...

# 464
При мен винаги глюкозата е била в норма, но близо до горна граница. Благодарение на това, че в репро клиниката изписват метфогама преди инвитро и благодарение на форума открих , че съм с ИР. Защото никой не казва да се изследва инсулин, а само кръвна захар и аз сама си пуснах изследванията. Като ги видя ЛЛ и директно ме прати при ендокринолог. За 3 месеца с хранителен режим + метфогама показателите са ми идеални , а и се разделих с 13кг без усилия.

Общи условия

Активация на акаунт