Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 5 част

  • 28 206
  • 428
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 7
Здравейте, каня се да меся тесто с моя KENWOOD, и искам тестото да втаса в купата. Но не успявам. Машината иска да сложа приставка за готвене и да върти постоянно. Къде бъркам?

# 421
  • Асеновград
  • Мнения: 494
Скрит текст:
Дърпай щепсела , да видим какво ще иска тогава . Ама не разбрах , още преди да сте омесили ли ?

# 422
  • Мнения: 292
Здравейте, някой с мнение за Kenwood KHH300Wh
Търся добра бюджетна машина, която да меси, реже и стърже. Отворена съм и на др предложения. Благодаря

# 423
  • Мнения: 485
Здравейте,

търся си кухненски робот - главно за кексове, мъфини, маслени бисквити, месене на тесто за хляб, от време на време торти. Хареса ми идеята за вградената везна. Допълнителните аксесоари не са ми задължителни, защото някои от тях ги имам като отделни машини, но имам предвид някои, които мога да си взема.

Спрях се на няколко модела:
1.  Bosch Optimum - https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/kitchen-machines/mum-ki … ptimum/MUM9BX5S22

2. Kenwood Chef Baker - https://www.amazon.de/KVC85-004SI-Processor-Integrated-Patisseri … sto_dp&th=1&psc=1

3. Kenwood Chef Baker XL - https://www.amazon.de/Kenwood-KVL85-424SI-Integrated-Patisserie- … sto_dp&th=1&psc=1


Основните ми чуденки са следните:
1. Мощността. Боша е 1600, a Kenwood - 1200
2. Купата от 7л дали не е много голяма? Вкъщи се готви всеки ден, но 7л ми се струват много. Скоро бях в Техномаркет, но тогава въобще не погледнах Kenwood и сега много ме е яд.

Погледнах и варианта на Kenwood  Patissier XL , който е 1400W, но реших, че подгряващата функция не ми е на дневен ред. Разтапям на водна баня шоколад, масло и мед, но в доста по-малък съд и ми се струва излишно да се цапа 5л купа за тази цел.

Ще се радвам да споделите мнения и препоръки. Благодаря!

# 424
  • Sofia
  • Мнения: 3 484
Аз съм с Кенууд ( с голямата купа ) и вече осем години меси всеки ден за седемчленно семейство. Страхотна машина 😊
Свекърва ми е с Боша и не ми допада повече от моя. Малка му е купата и особено като сложиш брашното към дадена смес, доста често излиза отвън и трябва да сложиш капака, за да не цапа плота.

# 425
  • here and now
  • Мнения: 3 874
Аз си мисля, че би била доволна, който и да вземеш.
С Бош съм от доста години (без везна) със същата мощност, доволна съм много. Всичко се мие в миялната, дори и капака.

# 426
  • Мнения: 485
Благодаря за мненията Simple Smile

Аз съм с Кенууд ( с голямата купа ) и вече осем години меси всеки ден за седемчленно семейство. Страхотна машина 😊
Свекърва ми е с Боша и не ми допада повече от моя. Малка му е купата и особено като сложиш брашното към дадена смес, доста често излиза отвън и трябва да сложиш капака, за да не цапа плота.

И ние скоро ще станем такава бройка вкъщи Heart и от известно време гледам максимално да си улесня ежедневието с подобни кухненски и домакински помощници.

Колко време бъркаш тестото с миксера? Аз сега го бъркам в хлебопекарната. Програмата ми е бъркане плюс втасване и не го мисля. На Боша имаше функция в зависимост от това каква е сместа да бърка различно време. Мисля, че и Kenwood Patissier имаше такава, но за него не съм сигурна.

# 427
  • Berlin
  • Мнения: 11 124
Аз имам номер 2 от сравнително скоро, по-назад бях питала за модела и имаше отговори, може да провериш. За повечко хора, аз бих взела може би по-голям/мощен. Иначе какво съм бъркала досега в машината - тесто за кифлички, смес за чийзкейк и брауни и картофено пюре (което стана буквално за по-малко от 2 мин бъркане). Тесто за хляб не съм пробвала още понеже не правя хляб вкъщи. Функцията за разтапяне ми изглежда примамливо, но не знам дали би спестило един съд (понеже за брауни трябва да топя шоколад и масло и винаги ми е тегава тази водна баня).

# 428
  • Sofia
  • Мнения: 3 484
Благодаря за мненията Simple Smile

Аз съм с Кенууд ( с голямата купа ) и вече осем години меси всеки ден за седемчленно семейство. Страхотна машина 😊
Свекърва ми е с Боша и не ми допада повече от моя. Малка му е купата и особено като сложиш брашното към дадена смес, доста често излиза отвън и трябва да сложиш капака, за да не цапа плота.

И ние скоро ще станем такава бройка вкъщи Heart и от известно време гледам максимално да си улесня ежедневието с подобни кухненски и домакински помощници.

Колко време бъркаш тестото с миксера? Аз сега го бъркам в хлебопекарната. Програмата ми е бъркане плюс втасване и не го мисля. На Боша имаше функция в зависимост от това каква е сместа да бърка различно време. Мисля, че и Kenwood Patissier имаше такава, но за него не съм сигурна.

Зависи какво е тестото. За хляб - 5-6 минути, ако меся богато тесто - с яйца, масло - докато се развие глутена, може би 8-9 минути.
Но при условие, че заемат едно и също място на плота, бих взела по-голямата купа 😀

Общи условия

Активация на акаунт