Машина за хляб - 66 тема

  • 38 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
  • Мнения: 1 050
За 15 години съм имала 4 машини, сега 5-та, но уплътнения на качанчетата не са ми се скапвали. Други са били дефектите и то на самите машини.

# 106
  • Добрич
  • Мнения: 5 452
Или уплътненията се скапват или осите се изтъркват. Обикновено е едно от двете. Тази седмица си взех новото казанче за Горението, че едната ми ос се върти много трудно. Преди това на Мулинекса не знам колко казанчета смених, защото "протичаха". Хем никога не съм правила конфитюр в него.

За 15 години съм имала 4 машини, сега 5-та, но уплътнения на качанчетата не са ми се скапвали. Други са били дефектите и то на самите машини.

Имали сте късмет!

# 107
  • Мнения: 9 776
Аз също съм с може би четвърта машинка. Уплътненията се скапват определено. В един момент казанчето протича, но вариант е да се слага най-отдолу брашното и водата накрая. Замесва се и протичането е минимално. Временен вариант е докато се купи нова пекарна. Не е драма почистването.

# 108
  • Варна
  • Мнения: 3 939
Уплътненията се скапват определено. В един момент казанчето протича, но вариант е да се слага най-отдолу брашното и водата накрая. Замесва се и протичането е минимално. Временен вариант е докато се купи нова пекарна. .

Не е нужно казанчето да се мие обилно всеки път и дори в миялна , достатъчно е да избършете с влажна кърпа/шванта.Всички ми познати казанчета са със втулков лагер и семеринга и ако пропусне лагера клесва и блокира.Веднъж дори с чук трудно избих .Лична препоръка - от време на време обръщайте казанчето и капнете на оста няколко капки олио и развъртете оста за да се смаже втулковия лагер и се изгони евентуалновлязлата вода.Така профилактирайки моето издържа вече 12 г.Няма нужда да сменте и цялата машина - ново казанче е м-у 25 и 40 лв.И най простата лидълска машина от 69 лв. и от 300 лв. правят ЕДНАКВО ВКУСЕН хляб ако останалото е еднакво.Ако търсите голяма машина МУЛИНЕКС има вариант за 1,5 кг брашно , ама съм месил вътре и 0,5 кг.

# 109
  • Мнения: 9 776
В миялна миех само казанчето на първата машина, да ме питай някой що е било нужно. После другите само с вода, даже веро не слагам, предварително само накисвам.

# 110
  • Варна
  • Мнения: 3 939
предварително само накисвам.

точно това е най - вредното защото дългото стоене с вода позволва да влезе в лагера ако се е втвърдила семерингата.Точно обратното правете - оставете остатъците да засъхнат и след това мн.лесно падат с кърпа.

# 111
  • Мнения: 9 776
предварително само накисвам.

точно това е най - вредното защото дългото стоене с вода позволва да влезе в лагера ако се е втвърдила семерингата.Точно обратното правете - оставете остатъците да засъхнат и след това мн.лесно падат с кърпа.

Ясно, ще се вслушам в този съвет, благодаря!

# 112
  • Пловдив
  • Мнения: 1 561
Здравейте Simple Smile! Едно бързо въпросче. Тази сутрин пуснах машината за хляб, с рецептата, която винаги си правя. И като тръгна да върти, не успяваше всеки път. "Ъркаше", но някой път не въртеше, а "мучеше" на място. Аз не я спрях, оставих я да "се мъчи" и след 2-3 минути започна да си върти нормално. Но се притесних. Дали не предстои разваляне...!? На някой случвало ли му се е? Ползвам я безотказно мисля вече 3 години. Тефал. Много съм доволна! Нямам сбъркан хляб. Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

# 113
  • Варна
  • Мнения: 3 939

Здравейте Simple Smile! Едно бързо въпросче. Тази сутрин пуснах машината за хляб, с рецептата, която винаги си правя. И като тръгна да върти, не успяваше всеки път. "Ъркаше", но някой път не въртеше, а "мучеше" на място. Аз не я спрях, оставих я да "се мъчи" и след 2-3 минути започна да си върти нормално. Но се притесних. Дали не предстои разваляне...!? На някой случвало ли му се е? Ползвам я безотказно мисля вече 3 години. Тефал. Много съм доволна! Нямам сбъркан хляб. Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

и 69 левовото НЕО и 300 левовияМУЛИНЕКС правят еднакво хубав хляб , имам ги и двете , че е една за 1/2 ЕЛИТЕ и ако всичко е добре натъманено няма грешка . Мн. важно е брашното и така наречените му хлебопекарни качества.При различните брашна може да се получи и 30% разлика във втасването и обема . Най - евтината ми машина прехвърля 15 г. и се ползва поне веднъж на седмица Simple Smile Всички машини имат механизъм който пребуксува , ''прескача'' при много твърдо тесто и пак натиска докато го разбърка.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 09:28 от bubanka

# 114
  • Мнения: 46
Уплътненията се скапват определено. В един момент казанчето протича, но вариант е да се слага най-отдолу брашното и водата накрая. Замесва се и протичането е минимално. Временен вариант е докато се купи нова пекарна. .

Не е нужно казанчето да се мие обилно всеки път и дори в миялна , достатъчно е да избършете с влажна кърпа/шванта.Всички ми познати казанчета са със втулков лагер и семеринга и ако пропусне лагера клесва и блокира.Веднъж дори с чук трудно избих .Лична препоръка - от време на време обръщайте казанчето и капнете на оста няколко капки олио и развъртете оста за да се смаже втулковия лагер и се изгони евентуалновлязлата вода.Така профилактирайки моето издържа вече 12 г.Няма нужда да сменте и цялата машина - ново казанче е м-у 25 и 40 лв.И най простата лидълска машина от 69 лв. и от 300 лв. правят ЕДНАКВО ВКУСЕН хляб ако останалото е еднакво.Ако търсите голяма машина МУЛИНЕКС има вариант за 1,5 кг брашно , ама съм месил вътре и 0,5 кг.

Здравей, до сега съм разглобил доста казанчета и нито едно е нямало лагер. Има само втулка, ос,  зегерка и семеринг, няма лагери няма смазка. Запичането е от навлязла смес от вода и брашно/ тесто/, което по някога  излиза и хората си мислят че е избила смазка.

# 115
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 171
ако производителите слагаха лагерчета казанчетата щяха да се вечни Smiley

# 116
  • Варна
  • Мнения: 3 939
едно и също говорим - нали стоманеното валче лагерува в бронзовата ос - пак е лагер, няма предвидено някакво смазване затова е хубаво ние да го правим.Случвало ми се е почти блокирал вал със капване на няколко капки олио от обратната на семерингата страна и раздвижване сетне да си работи безпроблемно още много години.

# 117
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 171
няма предвидено смазване защото не е лагер.
понеже корпуса на казанчето е направен от алуминий за това са сложили втулка (от по-твърд материал)  за да
предпази износването на алуминиевото гнездо в което е поставена тази втулка.
за да блокира  оста към втулката  значи че семеринга  пропуска. дори и да се раздвижи тази ос проблема с пропуска пак си остава. трябва да се отстрани.

# 118
  • Варна
  • Мнения: 3 939
няма предвидено смазване защото не е лагер.

когато нещо се върти във нещо , т.е. лагерува значи е лагер , в случая втулков . Лагер не е само със сачми или игли.А може да се избие втулката и точно пасва съчмен лагер.И за да се отстрани напълно проблема се сменя и семеринга.

# 119
  • В.Търново
  • Мнения: 6 684
Здравейте! Вчера си купих хлебопекарна на Тефал с 12 програми. Нямам идея как се работи с нея.
Да ви попитам имате ли рецепта за хляб, подходящ хем за хора като мен с инсулинова резистентност и за хора с нормален режим на хранене?
Може би е от голямо значение вида брашно, нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт