Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 300
  • 857
  •   1
Отговори
# 345
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
След спешно секцио нито аз, нито детето бяхме на антибиотици, изписаха ни на 5-тия ден.

# 346
Ние бяхме на АБ с причина ( малкия беше преносен с 8 дена и нагълтал със зелени околоплодни води в следствие на това) плюс, че го вадиха със спешно секцио защото се беше обесил на пъпната връв и не можеше да слезе след като ми започнаха контракциите.... Изписаха ни на 5ти ден - стандартно след секцио.

# 347
Ох, направо настръхнах... Радвам се, че всичко се е развило добре! 😊
Ние бяхме на АБ с причина ( малкия беше преносен с 8 дена и нагълтал със зелени околоплодни води в следствие на това) плюс, че го вадиха със спешно секцио защото се беше обесил на пъпната връв и не можеше да слезе след като ми започнаха контракциите.... Изписаха ни на 5ти ден - стандартно след секцио.

# 348
  • sofia
Привет, допускат ли се свиждания по време на престоя в болницата след раждането? За бащата се интересувам основно.

# 349
Привет, допускат ли се свиждания по време на престоя в болницата след раждането? За бащата се интересувам основно.
Не се допускат. Моят лекар дори сам вметна, че няма смисъл да се взима единична стая, поради тази причина.

Искам да кажа, че като цяло съм много доволна от раждането си в болницата. За държавна такава очаквах какви ли не ужасии и лошо държание, но бях много приятно изненадана и опровергана. При мен секциото с д-р Даскалов мина бързо, лесно и ми остави много мил спомен. Докато лежах на операционната маса ме питаха къде ми е телефона и ходиха да го вземат от багажа ми, за да ни направят снимка с бебето, а аз дори не знаех, че имат тази практика. Персоналът беше много отзивчив и любезен през цялото време, помагаха при нужда и даваха съвети. ВИП стаите са много прилични. Първоначално мислех да раждам в частна болница, но осъзнавам колко неоправдано скъпо е било там, вероятно при същите условия. Получих всичко необходимо в "Св. София". Hands Clap Храната не е нещо особено, но пък за сметка на това таткото всеки ден имаше възможността да ми качва багаж по санитарите, в който слагаше хапването, което искам.

# 350
Здравейте, Моля ви за информация има ли възможност за самостоятелна стая със самостоятелна баня в болницата? Много се колебая дали да раждам там или във Вита. Следя се по тази причина при две лекарки и не мога да взема решение.. имам повече доверие на моята АГ, която изражда в Тина Киркова, но много ме притесняват условията..

# 351
  • sofia
И аз да питам - бащата кога може да види бебето? Чак на изписването ли?

# 352
И аз да питам - бащата кога може да види бебето? Чак на изписването ли?
Да, чак на изписването. За съжаление навсякъде е така вмомента…

# 353
  • София
Може ли някой, който се е следил в Тина Киркова да ми каже има ли часови диапазон за получаване на болничен или е когато отида на регистратура в медицинския център. Знам, че трябва да отида утре и мисля, че съм мяркала някакви часове за получаване на болничен, но не си спомням точно. Освен здравния картон, подпечатан от личен лекар нещо друго трябва ли да нося? Благодаря предварително Simple Smile

# 354
  • sofia
gigi91, всеки вторник и четвъртък от 12-14 раздават болничните на регистратурата на медицинския център. Носи си картона, да.

# 355
Здравейте, Моля ви за информация има ли възможност за самостоятелна стая със самостоятелна баня в болницата? Много се колебая дали да раждам там или във Вита. Следя се по тази причина при две лекарки и не мога да взема решение.. имам повече доверие на моята АГ, която изражда в Тина Киркова, но много ме притесняват условията..
  Има ЕДНА ВИП стая, която е самостоятелна - ако е заета при постъпването ти, ще те преместят като се освободи. Останалите ВИП-ове са двойни, но повечето дни може да си и сам. При мен така се случи че само ден и половина имах съквартирантка, и след като я изписаха не настаниха друго момиче при мен докато не ме изписаха на 5тия ден. Имай в предвид, че наличието на друга мама е удобство при все, че иначе си сама и дори до тоалетна / душ да отидеш има на кого да оставиш детето за малко, пък и може да си помагате и да има с кой да си говориш. Условията са достатъчно прилични, храна може да ти носят отвън по два пъти на ден, плащането на частна болница за мен е тотално безсмислена загуба на пари.   

Gigi - има уж часове за болничните на регистратура, но  когато ходих да си взема моя ме чакаше готов сутринта още - ако не е, ще ти го направят много бързо - всички са супер услужливи. Носи си амбулаторната карта за да го попълнят и да сложат печат.

# 356

Единичната стая и условията са последното нещо, което да гледаш. 3-5 дни минават като един миг. Неонатологията например е от първостепенно значение. Във Вита, ако нещо има на бебето и не могат да се погрижат ще ти го транспортират в Токуда и с този ковид ще звъниш само по телефона за инфо. В Тина Киркова неонатологията е много добра. Избери лекар, на който имаш пълно доверие и болница с добра неонатология.

Преди три месеца раждах и си бяха 5 единични вип стаи, 3 от тях са на пети етаж, другите на родилния етаж. Не знам защо дамата по-горе така е подчертала, че е една стая. Ако няма свободна те настаняват веднага щом се освободи. ВИП апартаментът е един, на пети етаж се намира.
За мен лично двоен вип е най-добре. Даже наскоро са им правили лек ремонт, стаите са освежени и с нови врати, масички и др.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 00:28 от M_Oliviya

# 357
  • София
А топло ли е в двоен ВИП стаите, че аз съм малко зиморничава? Сега се подготвям с покупките за болницата и се чудя 2 нощници ще ми стигнат ли. С къс ръкав само ли да си взема и халат/жилетка?

# 358

Единичната стая и условията са последното нещо, което да гледаш. 3-5 дни минават като един миг. Неонатологията например е от първостепенно значение. Във Вита, ако нещо има на бебето и не могат да се погрижат ще ти го транспортират в Токуда и с този ковид ще звъниш само по телефона за инфо. В Тина Киркова неонатологията е много добра. Избери лекар, на който имаш пълно доверие и болница с добра неонатология.

Преди три месеца раждах и си бяха 5 единични вип стаи, 3 от тях са на пети етаж, другите на родилния етаж. Не знам защо дамата по-горе така е подчертала, че е една стая. Ако няма свободна те настаняват веднага щом се освободи. ВИП апартаментът е един, на пети етаж се намира.
За мен лично двоен вип е най-добре. Даже наскоро са им правили лек ремонт, стаите са освежени и с нови врати, масички и др.
Права сте, благодаря!

# 359
В болницата е много топло. Южно изложение и силно парно. Аз раждах в края на ноември и прозорецът го държахме почти през целия ден отворен. Дори да се окаже, че нещо ти трябва допълнително близките могат да ти донесат. На мен ми се наложи по-дълъг престой и изпращах мръсни дрехи и получавах чисти. Иначе аз през ноща спях с фанелка, така ми е удобно, а през деня бях с нощничка с къс ръкав.

Общи условия

Активация на акаунт