Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 253
  • 857
  •   1
Отговори
# 420
Не - не може. Ще изтърпи 3-4 дена и ще гледа снимки и видео. В някои частни може, но защото се прибират ДОСТА пари за тази цел. Съгласете се, че здравето на всички бебета и родилки е по-важно.

# 421
  • София
В момента съм тук и не пускат. Могат единствено да ви оставят багаж на охраната в 11ч и 14ч. Доколкото знам и ние не можем да излизаме.

# 422
Може в задния двор Simple Smile

В момента съм тук и не пускат. Могат единствено да ви оставят багаж на охраната в 11ч и 14ч. Доколкото знам и ние не можем да излизаме.

# 423
  • sofia
Благодаря!  Simple Smile А има ли вендинг машина със някакви сухи неща, вода?

# 424
Благодаря!  Simple Smile А има ли вендинг машина със някакви сухи неща, вода?
На петия етаж при 'вип'-овете има голяма вендинг машина с неща за гризане и пиене, но ако ви носят е доста по-лесно. Аз си носих стотинки за машината и за 5 дена нищо не съм взела освен една вода ( платих си телевизия за 5 дена само, която беше 10 лева май). Храна също всеки ден ми носиха, защото количеството, което се даваше за 'след раждане' за никъде не стигаше спрямо стандартните ми нужди за възстановяване на енергия ( 1-2 ден - 1 малък пакет бисквити), после филия с масло и сирене / халва , супа + някаква дреболия ....) - та 1 буркан супа + някое парче руло стефани и тн, си изяждах екстра Simple Smile Ясно, че уж е за 'пазене' след коремна операция / естествено раждане, ама като дойдат на трети ден да те питат дали си ходил по голяма нужда - ако не си ял, и няма какво - пак ще те налеят с рициново масло, та да не може и да спиш после. Пък и кърма не се прави с пакет бисквити за денонощие. Simple Smile

# 425
  • sofia
Много мерси за инфото.🌷 А до ВИП стая може ли да се дореди човек изобщо?

# 426
  • София
Не знам дали има значение - аз съм с избор на екип и ме попитаха да си избера каква стая искам и си избрах двойна на 5 етаж. Което означава, че е имало свободни и единични. Говорила съм и с друга родилка преди, която ми сподели, че на предишното й раждане не е имало свободни и са я настанили в стая с 4 легла, но като се е освободила единична, се е преместила. Зависи колко мами има настанени в момента на постъпване.
Разбрах, че има вендинг машина, но не съм ходила до нея, защото очаквах храната да е отвратителна и си бях взела предварително бисквити, солети и протеинови блокчета и ми донесоха плодове. Въпреки, че съм след естествено раждане, от емоциите и стреса на мен не ми се хапваше толкова много и първите два дни почти не съм яла, само опитвах част от храната, която ми хареса как изглежда и не е крайно лоша честно казано.
Телевизор не ми е хрумвало да гледам, защото бебетата са с нас по цял ден и цяла нощ като ги взимат сутрин и вечер за по един час за тоалет. В свободното си време предпочитам да взема душ, да говоря с близки или да си цъкам на телефона. Не ми е важно количеството на храната и затова също не се бях замисляла. В тази ситуация, поради която сме тук, имам други приоритети и смятам, че определено не трябва да се преяжда. Към всяко хранене персонала пита дали искаме по една или две филии хляб, дори ястието да е с ориз или картофи, но явно има защо да пита, все някой е недоволен. 🤦♀
Нормално да дават рициново масло ако не успееш да отидеш по голяма нужда след 2-3 дни, тъй като повечето родилки имат епиозотомия или са секцио и трудно ходят и по малка. И причината не е в храната, а последиците от раждането, които са нормално и в повечето случаи болезнени.
Лично аз съм доволна до момента и от предродилна зала, и от екипа, който избрах, и от акушерките, които се грижат за родилките и децата, и от лекарите, които идват на визитация. Обясняват подробно състоянието ми и на детето и отговарят на подробно на всички зададени въпроси. (А моите понякога са много). Всички са много мили и отзивчиви и не съжалявам, че избрах тази болница, предвид и негативните коментари, които съм чела.
Като минус се сещам единствено, че поисках два пъти Пилатес топка за ускоряване процеса на раждането, но не ми дадоха, защото няма място, което наистина беше така, защото предродилна зала е малка.

# 427
  • sofia
gigi91, благодаря ти! Писах ти ЛС, за да не оспамвам тук. Simple Smile

# 428
Много мерси за инфото.🌷 А до ВИП стая може ли да се дореди човек изобщо?
Целия 5-ти етаж се води ВИП - като нормалните стаи са с 2 легла ( но може половината или повече време да си сама, в зависимост от това, колко родилки има) като за всяка двойна стая има обща баня с още една 2-ка. единичния 'апартамент' е един само и е 70 лева на ден, но да имаш компания за да може дори до тоалетна ако отидеш да има на кой да оставиш детето, за мен е много по-добре. Може да си помагате и да обменяте опит и акъл Simple Smile На втория етаж са 'обикновените' стаи - по 4 и по 5 легла, като там се 'концентрират' повече и родилките от малцинствата, като там и леглата са гадни и стари - с пружини, докато на 5тия етаж са нови с механизми за вдигане и тн екстри.  На gigi мога да кажа, че проблема с храната, който описах е, че след 2 дена на по 10 бисквити  закуска, няма как да има какво да 'изкараш' по голяма нужда, на мен лично доктора ми каза да излъжа, че съм ходила, за да не ме тъпчат по протокол с масло - достатъчно е да 'пръцкаш' и да нямаш проблеми с корема. Естествено, че ако си затруднена може да го пиеш - но 'задължението' създава проблем на повече мами, т.к да ти докарат насилствено разстройство и болки в корема, и да тичаш нон стоп в тоалетната, с бебе на 3 дена също не е забавно. От храната не съм се оплаквала като вкус ( не е ресторантска естествено) а като количество, което помага на организма да се възстанови по-лесно и за да проимаш кърма навреме.

# 429
  • sofia
Manowarkata, благодаря за инфото. Аз тъкмо се зарових в сайта на болницата да търся ценоразпис за стаите, но не откривам. За ВИП-овете колко се плаща на нощ? Също за секцио пише 960 лв, това ли е крайната цена? Включва ли грижите за бебето?

# 430
Раждане секцио по медицински причини не се плаща. 900 е избор на екип; 40 двоен вип; 75 единичен вип; 150 апартамент. Това е цена на вечер. На родилния етаж е безплатно - по 3-4 жени в стая, леглата са с пружина. Банята е обща на всеки две стаи.
Ако родиш с екип секцио вторник да речем и избереш двоен вип, вероятно ще те изпишат в събота и ще ти струва 1020лв. Една вечер в реанимация не се плаща.

Manowarkata, благодаря за инфото. Аз тъкмо се зарових в сайта на болницата да търся ценоразпис за стаите, но не откривам. За ВИП-овете колко се плаща на нощ? Също за секцио пише 960 лв, това ли е крайната цена? Включва ли грижите за бебето?

# 431
  • sofia
Благодаря за подробната информация! 🌷
Раждане секцио по медицински причини не се плаща. 900 е избор на екип; 40 двоен вип; 75 единичен вип; 150 апартамент. Това е цена на вечер. На родилния етаж е безплатно - по 3-4 жени в стая, леглата са с пружина. Банята е обща на всеки две стаи.
Ако родиш с екип секцио вторник да речем и избереш двоен вип, вероятно ще те изпишат в събота и ще ти струва 1020лв. Една вечер в реанимация не се плаща.

# 432
  Стаите 2-ка са по 40 лева на нощ. Аз не съм плащала секцио - избор на екип само 900 ( но моето беше належащо, не знам иначе има ли разлика)  Родих в неделя срещу понеделник в 23 часа и ме изписаха в петък, като платих 1060. За бебето си се грижиш ти общо взето като ти го дадат 12/24 часа след раждане - и го взимат 2 пъти на ден за тоалет и преглед, но ако имаш проблем или не се чувстваш добре или просто искаш да се наспиш някой ден, може да го оставиш и в стаята на акушерките на етажа за някакво време. ( дори ако си сама примерно и искаш да се изкъпеш...).

# 433
Давали ли сте витамин К на 30-тия ден от раждането на бебето?

# 434
Аз дадох. Така пишеше мисля в епикризата (или в друг документ от болнизата) като препоръка.
Педиатърът каза, че според него няма да донесе особена полза, но със сигурност няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт