Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 165
  • 857
  •   1
Отговори
# 525
Раждането и грижите са безплатни за здравноосигурени български граждани. Плаща се избор на екип и това му е цената.
Вече не знам за упойка дали и колко се доплаща, както и за самостоятелното ползване колко е.
Има един или два контролни прегледа след раждането. Пише ги в епикризата.
Само с това мога да помогна. Успех!

# 526
На бебето правят редовно кръвни изследвания и проверяват слуха. И за двете ми деца родени там на изписването получих информация, че чуват. За ехограф на тазобедрени стави и други специализирани изследвания не са казвали, това май е само в частните болници. При навършване на 1 месец ги водих отделно на ортопед и детски кардиолог.

# 527
Здравейте! Знам, че има списък за престоя, но искам да помоля някоя мама да сподели подробно.. интересува ме какво точно носихте при раждане и по време на престоя. Конкретно за секцио ме интересува. Благодаря предварително и се извинявам, защото все пак има описано всичко, но ще ми е по-лесно да го чуя от първо лице. Blush

# 528
Здравейте! Знам, че има списък за престоя, но искам да помоля някоя мама да сподели подробно.. интересува ме какво точно носихте при раждане и по време на престоя. Конкретно за секцио ме интересува. Благодаря предварително и се извинявам, защото все пак има описано всичко, но ще ми е по-лесно да го чуя от първо лице. Blush
Аз лично постъпих нормално и приключих със секцио половин час по-късно по мед. причини, но - багаж: Пакет памперси, 2 пакета мокри кърпи, еднократни пелени ( подложка) за преповиване. крем за подсичане на дупе
, помпа за кърма и шишенце ( в болницата има на място на медела, ако си нямате помпа). Халат ( не го ползвах), хавлия, джапанки, чорапи, еднократни гащи ( в ретроспекция или те или дебелите следродилни превръзки бяха грешка - изринах се яко от тях), подплънки за кърма/сутиен за кърмачки ( аз ползвах просто потник) превръзки, чорапи. Нощница с копчета за кърмене ( 2 броя - единия си остана неползван) тоалетна хартия ( ТОВА Е ВАЖНО, защото дават два пъти в седмицата и то на обща баня на 4 човека и като поискахме единия ден беше голяяяяямо смърдене ), козметика каквато ползвате - душ гел, сапун, мазила за зърна, корем и каквото си искате, четка и паста за зъби, за коса / гребен.) Вилица, лъжица, нож и чаша, ЗАРЯДНО за телефон - пари ( дребни монети за веднинг машината ако искате) стек с вода ( малки шишенца) - после ми носиха и големи,  ластик за коса ако ви трябва и дрехи за изписване ( комплект за бебето и вашите). Аз моите дрехи не ги върнах при приемането ами си ги прибрах в куфара и после си ги облякох обратно за изписването. Не се сещам нещо друго, но каквото и да забравите може да ви носят неща два пъти на ден на  регистратурата долу и санитарките ги качват. На мен лично всеки ден ми носиха храна, защото не мога да живея на 'фотосинтеза' и болничната ми беше крайно недостатъчна да функционирам ( особено първите 2 дена да караш на пакет бисквити закуска ..... ) та си ядях по 1 буркан супа + нещо допълнително донесено всеки ден преди 11.

# 529
По принцип не е нужно до влезете с целия багаж. Аз лично мисля да оставя нещата за изписване да ми ги донесат.
Друго важно е да си отделите в отделна торба вещите за родилна зала - нощница, джапанки, вода и др. каквото ви е необходимо. Ако ще си давате на близките дрехите, с които сте при приемане, може да ползвате същата торба Simple Smile

# 530
Благодаря за изчерпателния отговор, от такова нещо имах нужда Blush
elle.july Благодаря, допълнително ще се консултирам и с АГ:) Вие за кога сте и при кой ще раждате?
Аз лично постъпих нормално и приключих със секцио половин час по-късно по мед. причини, но - багаж: Пакет памперси, 2 пакета мокри кърпи, еднократни пелени ( подложка) за преповиване. крем за подсичане на дупе
, помпа за кърма и шишенце ( в болницата има на място на медела, ако си нямате помпа). Халат ( не го ползвах), хавлия, джапанки, чорапи, еднократни гащи ( в ретроспекция или те или дебелите следродилни превръзки бяха грешка - изринах се яко от тях), подплънки за кърма/сутиен за кърмачки ( аз ползвах просто потник) превръзки, чорапи. Нощница с копчета за кърмене ( 2 броя - единия си остана неползван) тоалетна хартия ( ТОВА Е ВАЖНО, защото дават два пъти в седмицата и то на обща баня на 4 човека и като поискахме единия ден беше голяяяяямо смърдене ), козметика каквато ползвате - душ гел, сапун, мазила за зърна, корем и каквото си искате, четка и паста за зъби, за коса / гребен.) Вилица, лъжица, нож и чаша, ЗАРЯДНО за телефон - пари ( дребни монети за веднинг машината ако искате) стек с вода ( малки шишенца) - после ми носиха и големи,  ластик за коса ако ви трябва и дрехи за изписване ( комплект за бебето и вашите). Аз моите дрехи не ги върнах при приемането ами си ги прибрах в куфара и после си ги облякох обратно за изписването. Не се сещам нещо друго, но каквото и да забравите може да ви носят неща два пъти на ден на  регистратурата долу и санитарките ги качват. На мен лично всеки ден ми носиха храна, защото не мога да живея на 'фотосинтеза' и болничната ми беше крайно недостатъчна да функционирам ( особено първите 2 дена да караш на пакет бисквити закуска ..... ) та си ядях по 1 буркан супа + нещо допълнително донесено всеки ден преди 11.

# 531
Момичета, здравейте, имам следния въпрос: при решение за нормално раждане, пристигате в болницата и изражда екипът на смяна или може и нормално раждане под наблюдение на проследяващия АГ? Чудя се какво се случва, ако раждането започне вечерта (не съм го обсъждала все още с лекаря, тъй като съм в 5ти месец и има време, но искам да имам представа за процеса). Благодаря предварително и хубав ден🌺

# 532
Момичета, здравейте, имам следния въпрос: при решение за нормално раждане, пристигате в болницата и изражда екипът на смяна или може и нормално раждане под наблюдение на проследяващия АГ? Чудя се какво се случва, ако раждането започне вечерта (не съм го обсъждала все още с лекаря, тъй като съм в 5ти месец и има време, но искам да имам представа за процеса). Благодаря предварително и хубав ден🌺
Ако искате да ви изражда проследяващият лекар си го уговаряте с него и си плащате избор на екип ( беше 900 септември), като те му се обаждат за състоянието ви  (потенциално дава насоки и тн по тел') и идва, като стане време. Ако не ви се плаща си ви изражда екипа на смяна  - толкоз Simple Smile

# 533
Здравейте, понеже някой беше питал за секцио - от някъде бях свалила следните инструкции на болницата, предполагам че са валидни:

Иначе аз съм трийсетина дни преди термин и ми предстои също раждане, засега естествено, ако няма промяна, АГ ми каза, че мога да заявя екип като почна да раждам и вляза в болницата, ако е секцио само се правело предварително Simple Smile Също така ми каза, че и ако случайно не може, ще ме пренасочи към някой колега Simple Smile засега това не ме стряска, защото имам добри впечатления от болницата и лекарите.

# 534
Много полезно аз ще раждам в тази болница при д-р Богданова ,все още не сме решили как ,както дойде май,а Вие как ще раждате
Здравейте, понеже някой беше питал за секцио - от някъде бях свалила следните инструкции на болницата, предполагам че са валидни:

Иначе аз съм трийсетина дни преди термин и ми предстои също раждане, засега естествено, ако няма промяна, АГ ми каза, че мога да заявя екип като почна да раждам и вляза в болницата, ако е секцио само се правело предварително Simple Smile Също така ми каза, че и ако случайно не може, ще ме пренасочи към някой колега Simple Smile засега това не ме стряска, защото имам добри впечатления от болницата и лекарите.

# 535
Момичета, много от нещата, които се повтарят и преповтарят като въпроси, са писани назад в темата. Иначе се обезсмисля да се пише, щом никой не чете какво е писано по-рано. Направете едно минимално усилие и прочетете назад, а не да разчитате само другите да правят усилия да обясняват едно и също. Не визирам никоя дама конкретно, но следя темите отдавна и ми прави впечатление, че се повтарят много въпроси. Според вас колко динамични могат да са нещата в една държавна болница? Там промените не са толкова често явление и съм сигурна, че ако някоя мама има информация за промени
(от първа ръка или дръг източник), ще я сподели. Леко раждане на всички!

# 536
специално тази тема е доста “заспала” откъм активност, така че не съм съвсем съгласна, аз например чета назад, когато мога, но има неща, които може и да изпуснеш винаги, писани по стари теми, не винаги ми се четат по 200
страници, докато стигна до нещо, което ме вълнува. И съвсем не съм убедена, че някоя родила вече майка ще има време да пише на всяка цена тук. аз лично се
радвам, когато някой пише, покрай отговора на повторения въпрос някой път се казва и нещо допълнително. Така че на мен лично не ми пречи - имам чувството, че или много малко хора ще
раждат в Тина Киркова или просто нямат вълнения по темата Simple Smile

# 537
Щом родилите вече майки няма да имат време да пишат тук, какъв е смисълът да се пита тогава? Кой ще отговаря? Wink
специално тази тема е доста “заспала” откъм активност, така че не съм съвсем съгласна, аз например чета назад, когато мога, но има неща, които може и да изпуснеш винаги, писани по стари теми, не винаги ми се четат по 200
страници, докато стигна до нещо, което ме вълнува. И съвсем не съм убедена, че някоя родила вече майка ще има време да пише на всяка цена тук. аз лично се
радвам, когато някой пише, покрай отговора на повторения въпрос някой път се казва и нещо допълнително. Така че на мен лично не ми пречи - имам чувството, че или много малко хора ще

# 538
Не виждам и аз какъв е проблемът да се пише в темата - темата е за "Раждане" в тази болница, а всяко раждане е индивидуално.
Също не съм съгласна, че нещата не се били променяли.
Аз откакто се следя там (началото на 2022 г.), т.е. за 5 месеца, се промениха цените - както за проследяване, за тонове, за престой по време на раждане и др.; разрешиха се свижданията, и сигурно има и други дребни неща, които са се променили и за някои може да се важни.

# 539
Щом родилите вече майки няма да имат време да пишат тук, какъв е смисълът да се пита тогава? Кой ще отговаря? Wink

аз например не съм родила, но споделих документа за секцио, който намерих мисля във фейсбук групата. Въпреки това, ако някой има по-актуална информация, ще се радвам да ме поправи, да ме допълни или да опровергае. Тази тема освен всичко има много слабо участие, но и всеки има различен времеви ресурс да се рови назад, а има хора, които радушно биха отговорили. Аз се радвам, когато изобщо някой пише нещо тук, защото още съм несигурна какво ми предстои, въпреки че имах време да чета и да се ровя и разпитвам АГ, колкото мога. Бременните жени освен това не са в пика си на когнитивни способности Simple Smile поне за себе си мога да го твърдя със сигурност, дори и да съм чула нещо не ми вреди да ми се повтори и напомни, камо ли на тая жега, дето едва мисля и трябва всичко да си записвам като олигофрен.

Ще се радвам някоя майка да сподели пресни впечатления от раждането - ама не виждам особено актуални мнения тук, вижте последната тема какъв дълъг период от време обхваща. Аз съм на принципа - по-добре да си помагаме, отколкото да се хокаме, особено в такъв чувствителен и натоварващ период.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 14:26 от gushka

Общи условия

Активация на акаунт