Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 241
  • 857
  •   1
Отговори
# 630
Доколкото знам на 6 етаж е Патология. На мен ми се наложи и при двете раждания да си полежа там.
Иначе намек ми се наложи няколко пъти да си преобличам бебето и естествено му слагах мои, т.е. негови дрешки. След техния тоалет, дрешките му бяха сложени в креватчето.
Иначе сте права за АМ. Аз също исках да кърмя и го правех, обаче бебето плачеше, аз обяснявах , че са колики, те ме убеждаваха, че е гладно, защото го кърмя. Правихме контролни кърмения и се оказа, че си хапва от мен. За коликите не отстъпиха, но всичко продължи и вкъщи и педиатъра също каза, че е с колики. Иначе имаше страхотни акушерки за бебетата, имаше и доста груби. Тези за майките бяха страхотни. Инфо отпреди година и половина и девет години.

# 631
Аз да ви кажа за БЦЖ ваксината не съжалявайте. И двете ми деца се оказаха без белег. При дъщеря ми я биха наново, сега ще видим и при сина ми как ще е, но имам чувството, че нещо не ги слагат както трябва.

# 632
С епидурална упойка сте били, нали така? И може ли да споделите при кого?

Също, каква е разликата между 5 и 6 етаж? Аз доколкото разбирам, сте отседнали във ВИП стая, което не би ли трябвало да е по-добро? 😳

Честито бебче! Много да ви радва! 💜

Спинална беше упойката. Мисля, че в тази болница не слагат епидурална, или поне ако няма някакви уговорки е по default спинална. При Д-р Богданова бях.

Иначе аз бях на 5 етаж с двойните стаи, където една баня с тоалетна се пада на две стаи (50 лв на вечер), а доколкото разбрах самостоятелните стаи са на горния етаж (80 лв. на вечер, стига да не е апартамента) - за там има чувалчета, тъй като имам снимка от преди 2 месеца на новородено, което е било с майка си в самостоятелна стая. Не, че е голяма драма, но за 30 лв. разлика в стаите толкова различно да обличат бебета ми се вижда безумно. Все едно ние не си плащаме.

Бели кахъри, но да си споделя Simple Smile

Иначе иназ споделям, че към мен отношението дали се възстановявам, как са ми шевовете беше в пъти по-добро от отношението на повечето акушерки към бебетата.

# 633

Също, каква е разликата между 5 и 6 етаж? Аз доколкото разбирам, сте отседнали във ВИП стая, което не би ли трябвало да е по-добро? 😳

Спинална беше упойката. Мисля, че в тази болница не слагат епидурална, или поне ако няма някакви уговорки е по default спинална. При Д-р Богданова бях.

Иначе аз бях на 5 етаж с двойните стаи, където една баня с тоалетна се пада на две стаи (50 лв на вечер), а доколкото разбрах самостоятелните стаи са на горния етаж (80 лв. на вечер, стига да не е апартамента) - за там има чувалчета, тъй като имам снимка от преди 2 месеца на новородено, което е било с майка си в самостоятелна стая. Не, че е голяма драма, но за 30 лв. разлика в стаите толкова различно да обличат бебета ми се вижда безумно. Все едно ние не си плащаме.

Иначе иназ споделям, че към мен отношението дали се възстановявам, как са ми шевовете беше в пъти по-добро от отношението на повечето акушерки към бебетата.

Платихте ли за раждане  и колко?И аз се насочих към Галя Богданова.За секцио или нормално ми казаха последно 900лв ,но не знам важи ли за всички. Специално за Акташ не важи Тя взимала колкото може повече . Дори  нейни колежки ми го казаха.
Пак да попитам в групата освен Галя Богданова,мнение за Василева ,Димитрова,Генова ,Илиева или друг добър доктор ?

# 634
Малко различен въпрос имам аз - относно снимките от изписването, кога ги получихте на имейл-а?

Платихте ли за раждане  и колко?И аз се насочих към Галя Богданова.За секцио или нормално ми казаха последно 900лв ,но не знам важи ли за всички. Специално за Акташ не важи Тя взимала колкото може повече . Дори  нейни колежки ми го казаха.
Пак да попитам в групата освен Галя Богданова,мнение за Василева ,Димитрова,Генова ,Илиева или друг добър доктор ?
Аз бях при Богданова, секцио 900лв. е. За Василева съм чувала, че е добра, имам доволни познати.

# 635
Misha25
Аз на следващия ден ги получих.

Др Василеа не препоръчвам. За работата и - добра е няма спор, но дотам. Никак не съм доволна.

# 636
Misha25

Др Василеа не препоръчвам. За работата и - добра е няма спор, но дотам. Никак не съм доволна.
А защо?

# 637
Misha25

А защо?

Проследяването беше ок. Но аз нямах никакви проблеми, така че нямам за него кой знае какво да кажа, но не беше особено заинтересована, някак по лежерно го кара, което тогава ми се струваше по-добрия вариант, отколкото да ме притеснява с нвкакви неща, защото съм попадала на доста вманиачени лекари и са създавали проблем без да има такъв. Обаче като дойде време за раждането не ми се струаше изобщо нормална тази незаинтересованост и само благодаря на Бог, че сме живи и здрави със сина ми. Когато започна раждането и се обадих, тръгнах към болницата, прегледа ме дежурната лекарка, оказа се, че водите са ми изтичали по малко и почти не съм имала. Всеки ден накрая бях на тонове, защото преносих, но последния ми преглед беше в 38ма седмица. Оказа се, че няма да успея да родя нормално и премина в спешно секцио. След това дори не дойде да ме види, а беше нощна смяна. На всички останали жени, лекарите идваха да ги видят как са, а тя се разхождаше в коридора и не влезе в реанимацията. На 3тия ден дойде, но беше доста мазно и лицемверно, многи набързо, дори напълно възможно да е влязла случайно в стаята и уж да ме види. На изписването мъжа ми отиде да и занесе букет и почерпка и тя му каза след месец да и се обадя да ме прегледа. Отидох на преглед, ама ми каза да си го платя.. Нищо, че в епикризата пише, че имаш два безплатни след раждането... Имаше родили без екип, които ги посещаваха повече. Може да е нещо лично, не знам, има много добри мнения за нея, ама за мен раждането и престоя там бяха кошмарни.

# 638
Странно, аз даже писах на вайбър и си написах имейл-а, ако е станала грешка при диктуването, поне правилния да имат, но ето че 3ти ден нямам нито една снимка...
Misha25

# 639
Проверявате ли в спама? На мен ми бяха там и може да ги изтеглиш до 3 дни.
Странно, аз даже писах на вайбър и си написах имейл-а, ако е станала грешка при диктуването, поне правилния да имат, но ето че 3ти ден нямам нито една снимка...
Misha25

# 640
Здравейте, много съм ви благодарна за разказите ви за раждането в болницата, изключително сте ми полезни. Предстои ми естествено раждане другата седмица(поне силно се надявам да е другата😀 ). Следих се и на частно и при др Гогова, но смятам да раждам без избор на екип, само с акушерка. Въпросите са ми, кога се избират стаите- дали да са самостоятелен ВИП или двоен и бащата ще може ли да види бебето преди изписването при свижданията?

# 641
Гледам и спам-а, да.. но няма никъди нищо...
Проверявате ли в спама? На мен ми бяха там и може да ги изтеглиш до 3 дни.
Misha25

# 642
Аз бях секцио, но предполагам и че при естествено раждане е така. Като извадиха бебето го занесоха на таткото на стълбите на етажа да го види и след операцията като ме караха към реанимация го пуснаха да види и мен. За стаята идва една жена да каже какво има свободно и пита в каква стая искате. Свиждания всеки ден от 16:00 до 18:00ч.

Здравейте, много съм ви благодарна за разказите ви за раждането в болницата, изключително сте ми полезни. Предстои ми естествено раждане другата седмица(поне силно се надявам да е другата😀 ). Следих се и на частно и при др Гогова, но смятам да раждам без избор на екип, само с акушерка. Въпросите са ми, кога се избират стаите- дали да са самостоятелен ВИП или двоен и бащата ще може ли да види бебето преди изписването при свижданията?

# 643
А избрахте ли си акушерка?
Съветът ми е да обсъдите с нея въпроса за упойката - ще има ли кой да ви сложи, ако нямате избран екип. Аз бях убедена, че не искам упойка, но в хода на раждането размислих 😅 В крайна сметка не ми сложиха, но втори път такава смелост не бих си причинила.

# 644
Избрала съм, видяхме се преди три седмици за последно, обесни ми и за упойките. Отделно докато се следих и в болницата, имах и тестване за тях и среща с анестезиолог, тъй като съм с алергии. Сега просто чакаме да се появи девойката, която май няма никакво намерение😅

Общи условия

Активация на акаунт