Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 136
  • 857
  •   1
Отговори
# 690
Зависи от уговорката, но плановите мисля да сутрин/предобед обикновено.
Първото беше към 8ч (в Шейново беше тогава), а в 1 АГ беше към 10 и нещо. Реално бях там в 8:30, но чаках доста пред приемния кабинет. Имаше 3 момичета, които дойдоха по спешност, така че изчаках да ги приемат преди мен. Докато ми слушаха тоновете му звъннаха и когато ме преместиха в операционната, дойде след 2-3мин. Може би си предвижда дупки в графика съответните дни или просто го изчакват. То наистина е няма и 15 мин.

# 691
Лиси, а кога ти беше първата фетална и колко направихте? Аз съм в 15 г.с, засега не ме е пращал на фетална, правихме пренатален тест (но на последния преглед с ехограф видях, че е измервал някакви неща, които четох, че се правят на феталната).

ПС Аз също съм супер доволна от доктора!

# 692
Мен ме прати само на една: около 20 г.с. при д-р Стратиева. Каза че всичко е изглежда наред и няма смисъл от повече. Иначе си прави измервания + искаше да ме праща на БХС. Но както писах по-рано - аз съм мега паника. Та ходих самосиндикално в 12 и мисля в 29 г.с. в Марковс на фетална. Също така си направих и пренатален тест за мое си спокойствие.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 17:08 от Лиси

# 693
В началото и на мен Даскалов ми стана много симпатичен като поведение,но е факт че пропуска много неща.Ако сте по специфичен случай определено не сте за при него.А никоя майка не иска да си "чурулика" с лекаря след секцио,надали и е до това,от чисто човешка гледна точка щом си платил за екип и избрал въпросния или който и да било доктор е нормално да дойде да види как сте,да смени превръзка и така нататък....
Радвайте се,че не ви се е налагало да прибягвате след операцията до лекар и да не може да разчитате.
За мой късмет аз се следих при него само документално,ходех си на частни прегледи.Родих в 1АГ С екип но не неговия.

# 694
Ако искате обезателно лекарят да ви посети след раждането, не си плащайте веднага избора на екип и ще видите бърз ефект. Wink В кръга на шегата, разбира се (или пък не..?)

# 695
Родих и се следих при Галя Богданова. Както съм казвала и по -назад в темата през цялата бременност беше изключително внимателна, обстойна и подробна.
След секциото дойде в реанимация да ме види.
На другия ден в стаята и ме заведе в кабинет, за да ми сложи водоустойчива лепенка, за да се изкъпя.
Всъщност всички 5 дни идваше.
И вече бях платила, така че не е заради това 😁

# 696
Просто не разбирам драмата, че лекарят не ми е дошъл лично на крака да ми смени превръзката... Изобщо не става въпрос дали можеш да разчиташ ако имаш проблем. Винаги е откликвал при нужда.
Затова е хубаво, че го има форума. Всеки споделя и така бъдещите майки могат да направят избора, който да ги удовлетворява.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 23:06 от Лиси

# 697
Според мен всичко си е до човек, а не до избор на екип.
Аз при първото раждане бях с една жена без избор, но тежко раждане. Едвам са я спасили. Докторът, който е бил на смяна и реално я спаси първият ден дойде няколко пъти, взе ѝ телефона и ѝ се обаждаше. След това идваше всеки ден. Реално той не е взел от нея пари, просто такъв си е човекът. Естествено тя реши вече да се следи при него...

# 698
И аз бях без избор на екип и раждането ми не беше леко, а в последствие акушерката дойде да ми иска пари в пликче за дежурният лекар и анестезиологът, дето ми сложи упойка преди да ме зашият.
Според мен всичко си е до човек, а не до избор на екип.
Аз при първото раждане бях с една жена без избор, но тежко раждане. Едвам са я спасили. Докторът, който е бил на смяна и реално я спаси първият ден дойде няколко пъти, взе ѝ телефона и ѝ се обаждаше. След това идваше всеки ден. Реално той не е взел от нея пари, просто такъв си е човекът. Естествено тя реши вече да се следи при него...

# 699
Много ви благодаря за последните коментари. Не знаете как ми помогнахте. В момента се следя при тях и мислех даже да раждам там. Видях цените и се зачудих. Сега като пишете за тези неща от рода на "парички в пликче" се отказах да раждам там. Има други болници с София, които биха били даже по-добър вариант за мен. Пък и аз винаги мога да откажа да ги давам тези пари, защото няма да имам фактура или касова бележка. Въобще не харесвам да давам пари без да имам касов бон и направо съм потресена.

# 700
Много ви благодаря за последните коментари. Не знаете как ми помогнахте. В момента се следя при тях и мислех даже да раждам там. Видях цените и се зачудих. Сега като пишете за тези неща от рода на "парички в пликче" се отказах да раждам там. Има други болници с София, които биха били даже по-добър вариант за мен. Пък и аз винаги мога да откажа да ги давам тези пари, защото няма да имам фактура или касова бележка. Въобще не харесвам да давам пари без да имам касов бон и направо съм потресена.
Родих там първото си дете без екип.Не съм дала стотинка .Дори не знам имената на докторите.Наскоро разгледах епикриза от любопитство .Simple Smile  Сега ще раждам с екип,но все още не знам на 100% точно при кой доктор.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 19:13 от Edelvais123

# 701
Аз бях с избор на екип и двата пъти. Никой нито на мен, нито около мен е искал пари в пликче, което естествено може и да се е случвало...
Аз лично прецених и след като ме изписаха дадох подаръци за акушерките в отделението, доктора и екипа, под формата на хубаво вино и хубави бонбони.

# 702
Това за искането на плик с пари съм го чувала и за Шейново. На една позната един лекар й беше поискал сумата за избор на екип, която се заплаща официално на регистратурата на болницата, още веднъж на него лично да му я даде на ръка, защото той получавал "мижави стотинки" от нея...

# 703
Аз видях цените в други болници за избор на екип и много се колебаех, но да стигна до там първо. Аз имам проблеми с очите и нося очила, секциото по желание е 1500 лв, които аз няма да дам посмъртно, ако не ми позволят да съм със секцио. Трима очни лекари са ми казвали, че не е за предпочитане да раждам нормално. Отделно престоят и стаята се плаща, а аз не искам да има такива подмятанията. Ще си платя явно за друга болница като Майчин дом. 😔

# 704
Майчин дом лично аз бих препоръчала само в много краен случай.

Общи условия

Активация на акаунт