Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 292
  • 857
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Предпочитам да се следя при един лекар, на който имам доверие и да си раждам при него. В началото на бременността и аз ходех при различни, защото проследяващия ми правеше преглед за няма и 5мин и всяко едно изследване освен кръв и урина за него беше излишно. Всеки лекар си има подход и различно мнение и за мен е много объркващо за майките, особено за първо дете. Ние и без това сме си объркани, защото четем допълнителна информация в интернет, книги, форуми и фейсбук. 😁 Аз до 20-та седмица дадох около 500лв за прегледи и изследвания, въпреки че бях по каса, защото си плащах ехографите всеки път, отделно ходех на частно да ми мерят шийката и да ми вземат секрет (защото до 4м не се беше случвало), пусках си сама изследвания за витамини и хормони и т.н., отделно три фетални по 150лв всяка и тези 200лв за половин бременност ми се видяха нищо. 🙂 Два пъти са ми взимали секрет, който на частно плащах по 30лв. Аз ходя всеки месец на преглед, независимо дали съм била на фетална или не, след 8-ми месец по два пъти в месеца. Тоновете навсякъде се заплащат допълнително - тук са 20лв, което е прилична цена и една от най-евтините. За справка в Токуда до НГ бяха 30лв, сега са по 50лв. И в другите болници пак са по 20-30-40лв. 🙂 Това е моето сравнение, всеки сам ще прецени за себе си. 🙂

# 391
Не знам дали е коментирано преди, но колко голям пакет памперси да взема? Че гледах има по 24бр и по 42бр.
В началото си мислех, че цял пакет трябва да оставя в наонатологията и взех най-малкия (защото в списъка с нужни неща за прием пишеше пакет неотваряни бебешки пелени...), но не е така, затова може да си вземете и голям. В първите дни не се изразходват толкова много, така че 42 броя може и да ви стигнат. Бях взела пакет от 30 и после се наложи да ми носят. За неонатологията давате 5 броя в началото и после при всяко оставяне за тоалет по още 1 брой (общо 2 на ден). Аз също така си мислех, че в наонатологията мият бебетата, ама защо са им мокрите кърпи тогава..? 😅 Затова пък аз си му мих дупето след изхождане.

ПС. На едно от момичетата в стаята бебчето не се изхождаше няколко дни. Коластрата има слабително действие с цел да подпомогне изхвърлянето на мекониума, а тя не се и опитваше да кърми и съответно бебето й не можеше да се изходи. Споделям го тук, макар че може и да не му е мястото, но ми се стори свързано с темата за пелените. Не знам дали се случва с всички бебета, които не са кърмени изобщо...

Тъй като ще съм с планово секцио, бих искала да знам дали памперсите се внасят още с влизането за раждане или могат да се донесът на следващия ден с останалия багаж. Предвидила съм голям пакет и се чудя как да го сместя в раницата с първите най-нужни неща. Също така,  казвате, че сте миели дупето на бебенцето си, предполагам сте внесли и крем за мазане за след миене?

# 392
Може да Ви донесат памперсите на следващия ден. Вземете си и коремчето за бебето, по принцип там подаряват някакви мостри ако случайно си забравите вашето кремче.

# 393
Може да Ви донесат памперсите на следващия ден. Вземете си и коремчето за бебето, по принцип там подаряват някакви мостри ако случайно си забравите вашето кремче.

Благодаря за информацията BlushBlushBlush

# 394
Здравейте, предстои ми раждане. Искам да ви попитам, при влизане в родилното отделение можем ли да си вземем телефон и зарядно или след раждането съпругът трябва да ми го донесе?
Питам понеже от болницата казват, че бременните трябва да бъдат без ценности и пари. Болницата не носи отговорност.

# 395
Телефонът може да бъде с теб през цялото време.
В багажът, който първоначално беше с мен си носех телефон, лична карта и зарядно.
Бях секцио и ми беше в ръцете през цялото време, с изкл на самата операция - през това време беше в акушерката, която направи снимки на бебето и на мен и бебето.
Не бих те  съветвала да носиш ценности и пари, освен ако не си в самостоятелна стая.
Аз си носех 10 лв на монети за автомата, нищо повече.

# 396
При Йован Даскалов ли се следиш? Направо с тези 5 мин. На него ми звучат.

Предпочитам да се следя при един лекар, на който имам доверие и да си раждам при него. В началото на бременността и аз ходех при различни, защото проследяващия ми правеше преглед за няма и 5мин и всяко едно изследване освен кръв и урина за него беше излишно. Всеки лекар си има подход и различно мнение и за мен е много объркващо за майките, особено за първо дете. Ние и без това сме си объркани, защото четем допълнителна информация в интернет, книги, форуми и фейсбук. 😁 Аз до 20-та седмица дадох около 500лв за прегледи и изследвания, въпреки че бях по каса, защото си плащах ехографите всеки път, отделно ходех на частно да ми мерят шийката и да ми вземат секрет (защото до 4м не се беше случвало), пусках си сама изследвания за витамини и хормони и т.н., отделно три фетални по 150лв всяка и тези 200лв за половин бременност ми се видяха нищо. 🙂 Два пъти са ми взимали секрет, който на частно плащах по 30лв. Аз ходя всеки месец на преглед, независимо дали съм била на фетална или не, след 8-ми месец по два пъти в месеца. Тоновете навсякъде се заплащат допълнително - тук са 20лв, което е прилична цена и една от най-евтините. За справка в Токуда до НГ бяха 30лв, сега са по 50лв. И в другите болници пак са по 20-30-40лв. 🙂 Това е моето сравнение, всеки сам ще прецени за себе си. 🙂

# 397
  • София
Предишния ми лекар ме преглеждаше за 5мин, иначе сега съм при Даскалов и прегледа е около 10мин. 😂 Може отново да не е дълъг прегледа, но ми отговаря на всички въпроси и винаги е на разположение като му пиша по вайбър. Предишният ми АГ ме остави на самотек болна с Ковид и не ми отговаряше на съобщенията. Наложи се да се консултирам в аптеката какво да пия и му пратих да потвърди дали е Ок лечението и той ми отговори: Стават за бременни. Затова и го смених.

# 398
Явно всички са такива. Питах защото аз съм при Даскалов и наистина не се интересува много от допълнителни изследвания, които понякога са нужни за съжаление. И на моменти човек остава с впечатлението, че не прави най-доброто. Дано всичко е наред с нас и бебчетата както се казва 🙏😊

Предишния ми лекар ме преглеждаше за 5мин, иначе сега съм при Даскалов и прегледа е около 10мин. 😂 Може отново да не е дълъг прегледа, но ми отговаря на всички въпроси и винаги е на разположение като му пиша по вайбър. Предишният ми АГ ме остави на самотек болна с Ковид и не ми отговаряше на съобщенията. Наложи се да се консултирам в аптеката какво да пия и му пратих да потвърди дали е Ок лечението и той ми отговори: Стават за бременни. Затова и го смених.

# 399
Няма ли наскоро родили майки, които да разкажат опита си и преживяванията си в болницата? Предстои ми раждане там без екип.

# 400
Здравейте,  може ли някой да сподели какво включва пакета за проследяване в 1АГ? За какво още се доплаща? Благодаря!

# 401
Здравейте,  може ли някой да сподели какво включва пакета за проследяване в 1АГ? За какво още се доплаща? Благодаря!

Това е официалното. Иначе си ходех всеки месец на преглед с ехограф. През 1-2 месеца ми изследваха кръв и урина. Имах отговор на всички въпроси по доктора по вайбър.
Аз съм доволна - паника съм и все нещо питах. А и изследванията са в лабораторията там, а при ковид е по-спокойно така отколкото да ходя по външни лаборатории.
Тоновете накрая се плащат по 20 лв.
Феталната не помня колко беше, но по-евтино от Марковс, където ходих на ранна.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 16:11 от Лиси

# 402
Здравейте,  може ли някой да сподели какво включва пакета за проследяване в 1АГ? За какво още се доплаща? Благодаря!

Това е официалното. Иначе си ходех всеки месец на преглед с ехограф. През 1-2 месеца ми изследваха кръв и урина. Имах отговор на всички въпроси по доктора по вайбър.
Аз съм доволна - паника съм и все нещо питах. А и изследванията са в лабораторията там, а при ковид е по-спокойно така отколкото да ходя по външни лаборатории.

Благодаря и аз за споделянето!

Въпрос от мен - Не е задължително феталните да се правят при тях, нали? Когато дойде време за фетална морфология не ти записват час директно , а те питат дали искаш - или не?

# 403
Предполагам, че не е. Но там феталната я прави д-р Стратиета, която е с много добра репутация именно в това. Така че аз си отидох при нея в 20г.с. Док ме пита кога ми е удобно за час и се разбрахме, мисля че можех и да откажа. В крайна сметка тези изследвания са си по желание. Иначе в 12 и 30 г.с. ходих в Марковс (предпочитах да ме видят различни доктори: повече мнения, по-добре). 😊

# 404
Цитат на: ilarionova link=topic=1247172.msg44279257#msg44279257 date=1644501037

Много Ви благодаря, Лиси!!! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт