Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 284
  • 857
  •   1
Отговори
# 405
Багажа за бебенцето го оставят близките на охраната, пък дали ще е следващия или същия ден - зависи кога родите. Два пъти през деня качваха багаж, единия път в 11 преди обяд, втория път май беше в 14ч. 5 броя памперси се дават при първото взимане на бебето, заедно с мокри кърпи. Аз родих в 15ч. и трябваше на следващия ден в 11 ч. да си получа памперсите, а пък бебетата ги дават на майките в 10 ч. Обясних на акушерката, че още не са качили багажа, и нямаше проблем - на следващото взимане оставих каквото трябваше. Ако се получи така, все някой ще може да заеме памперс, пък и може да си вземете няколко броя във вашия багаж. Но като цяло, не го мислете толкова багажа, не го претърсват за забранени вещества Simple Smile))) Носете си телефон - акушерките снимат бебето минути след раждането с вашия си телефон Simple Smile

Мих дупето на бебче, щото тва нещо мекониума е някакъв ужас да го бършеш с мокра кърпа, беше ме страх да не й раздразня кожата. В самата болница раздават едни мострени пакети, в които има малки кутийки судокрем, но можете да си носите каквато козметика сте си купили предварително. В неонатологията обаче ги мажат с някакво олио, така че ще ви трябва нещо само за намазване след измиване на зоната. Според мен 5 дни да бърша дупето на бебето с мокра кърпа не е вариант, а и не си мислете, че в неонатологията ги къпят.
Цитат на: kimbii link
[quote author=Tatty link=topic=1247172.msg44266725#msg44266725 date=1644306075
Не знам дали е коментирано преди, но колко голям пакет памперси да взема? Че гледах има по 24бр и по 42бр.
В началото си мислех, че цял пакет трябва да оставя в наонатологията и взех най-малкия (защото в списъка с нужни неща за прием пишеше пакет неотваряни бебешки пелени...), но не е така, затова може да си вземете и голям. В първите дни не се изразходват толкова много, така че 42 броя може и да ви стигнат. Бях взела пакет от 30 и после се наложи да ми носят. За неонатологията давате 5 броя в началото и после при всяко оставяне за тоалет по още 1 брой (общо 2 на ден). Аз също така си мислех, че в наонатологията мият бебетата, ама защо са им мокрите кърпи тогава..? 😅 Затова пък аз си му мих дупето след изхождане.

ПС. На едно от момичетата в стаята бебчето не се изхождаше няколко дни. Коластрата има слабително действие с цел да подпомогне изхвърлянето на мекониума, а тя не се и опитваше да кърми и съответно бебето й не можеше да се изходи. Споделям го тук, макар че може и да не му е мястото, но ми се стори свързано с темата за пелените. Не знам дали се случва с всички бебета, които не са кърмени изобщо...

Тъй като ще съм с планово секцио, бих искала да знам дали памперсите се внасят още с влизането за раждане или могат да се донесът на следващия ден с останалия багаж. Предвидила съм голям пакет и се чудя как да го сместя в раницата с първите най-нужни неща. Също така,  казвате, че сте миели дупето на бебенцето си, предполагам сте внесли и крем за мазане за след миене?

# 406
Здравейте,  може ли някой да сподели какво включва пакета за проследяване в 1АГ? За какво още се доплаща? Благодаря!

Това е официалното. Иначе си ходех всеки месец на преглед с ехограф. През 1-2 месеца ми изследваха кръв и урина. Имах отговор на всички въпроси по доктора по вайбър.
Аз съм доволна - паника съм и все нещо питах. А и изследванията са в лабораторията там, а при ковид е по-спокойно така отколкото да ходя по външни лаборатории.
Тоновете накрая се плащат по 20 лв.
Феталната не помня колко беше, но по-евтино от Марковс, където ходих на ранна.

Благодаря и аз за споделянето!

Въпрос от мен - Не е задължително феталните да се правят при тях, нали? Когато дойде време за фетална морфология не ти записват час директно , а те питат дали искаш - или не?
Записват час при Стратиева ако искаш, която е име в това и се записва от месец по-рано
( прави фетални и на частно в друга болница). Мисля беше 100 лева в АГ-то, иначе аз на втора фетална дори не ходих, защото като питах док (Даскалов, който е и управител на МЦ), каза че всичко ми е идеално и няма смисъл да се набутвам.

# 407
Да, сетих се сега - 100 лв беше. Даскалов и на мен така ми каза, ама аз все пак си отидох, че съм паника. За щастие всичко си беше наред. 😊

# 408
Много ви благодаря,дами! Gift Heart

# 409
Здравейте, мили дами! Въпросът ми е малко по-различен.. но е свръзан с тази болница и специалист там и реших да ви попитам.

Следя се при Доктор Даскалов - но за съжаление още не съм бременна. Каза на следващ цикъл - хистероскопия заради малък полип.

Някоя от вас правила ли си е хистеро при него и какви са вашите мнения?

# 410
  • София
Бихте ли ми казали който е раждал с избор на екип при д-р Даскалов дали той изражда или акушерката? Питах го дали ми трябва и избор на акушерка, но каза, че няма нужда.

# 411
Бихте ли ми казали който е раждал с избор на екип при д-р Даскалов дали той изражда или акушерката? Питах го дали ми трябва и избор на акушерка, но каза, че няма нужда.
Е той изражда разбира се - иначе за какво го избирате ? Simple Smile

# 412
  • София
Питам, защото на много места практиката е акушерката да изражда и докторът стои отстрани и се включва само при нужда. Благодаря за отговора. 🙂

# 413
Питам, защото на много места практиката е акушерката да изражда и докторът стои отстрани и се включва само при нужда. Благодаря за отговора. 🙂
В случая 'избор на екип' е просто избор на доктор. При моето раждане след седмица преносване и голямо чакане ( два дена при ходене за тонове искаха да ме принудят да ме хоспитализират даже дежурните ) ми тръгнаха конктракциите в неделя вечерта. При приема в болницата още след прегледа казаха, че бебето не слиза ( главата беше над таза едва ли не) и имах много умряло разкритие . След половин час Даскалов дойде, обясни ми много мило и категорично, че сега ще се 'вадим от тук' и 15 минути след това заедно с дежурния екип там бях с приключило секцио и малък Мартинчо ( малкия се оказа, че се е обесил на пъпната връв тамън два пъти и за това не е могъл да слезе). Освен доктора, друг никой не идва 'специално', има си смени там - акушерки, анестезиолози и тн. Между другото ми се падна много добър анестезиолог явно ( мъж), защото още през нощта си бях добре ( само дето не ми се спеше), докато всички след цезарово от сутрешната смяна после се оплакваха яко от позиви за повръщане, когато на смяна беше някаква жена анестезиолог.

# 414
  • София
Здравейте,
Има ли някоя мама раждала или следила се при д-р Мая Джонгова?
Бихте ли споделили впечатления?

# 415
Здравейте,
Има ли някоя мама раждала или следила се при д-р Мая Джонгова?
Бихте ли споделили впечатления?
Аз се следих при нея до 7ми месец и после я смених, тъй като в крайна сметка реших да раждам в частна болница, тъй като и живея много близо до болницата, освен всичко останало.
Д-р Джонгова е страхотна, с невероятно отношение към всеки пациент. Винаги ще ви изслуша и ще ви даде съвет. Смятам, че е и много добър лекар, много за естественото раждане и винаги си вдига телефона, което също смятам а важно.
Единственото, което ми беше направило малко по-лошо впечатление е, че кръвни изследвания, урина и микробиология бяхме пускали в 3ти месец, после ми пуснаха в 4ти като лежах в болница за три дни и до 7мия месец няколко пъти я питах, дали няма да правим изследвания и тя казваше, че има време. При новата ми АГ пускаме всеки месец и честно казано ми е по-спокойно. Но това не е толкова голям проблем, в крайна сметка и сама може да си пуснете изследвания ако нещо ви притеснява и със сигурност няма да откаже да ви ги назначи ако настоявате. С две думи д-р Джонгова е страхотен лекар!
Току-що видях, че сте написали Мая Джонгова, а моя пост беше за Вяра Джонгова 😀. Попринцип Мая Джонгова е дъщеря и, при нея ходих на ФМ, но не мога да изкажа мнение. Ще оставя все пак поста, защото така или иначе като търсих мнение за ср Вяра Джонгова не успях да открия почти нищо.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 10:16 от Йоанна5687

# 416
  • София
Бкагодаря ви! Да, за Мая Джонгова питах, не намирам много отзиви за нея, аз съм вече в 9 м, лекарката, която искам да ме изражда, вероятно ше отсъства когато раждам и ми предлага Мая Джонгова като заместващ, по време на раждането.

# 417
Аз докато лежах в болница, д-р Джонгова ми направи много добро впечатление. Понеже моя случай беше гаден, и тя доста често идваше да види как съм, много неща ми обясни. Макар, че не бях нейна пациентка, а на д-р Панова. Въпреки това беше изключително внимателна към мен. Много ми хареса как обяснява и всичко. Мисля, че към пацинетките си е по същия начин. Доста изчерпателна. Simple Smile

# 418
  • София
Аз докато лежах в болница, д-р Джонгова ми направи много добро впечатление. Понеже моя случай беше гаден, и тя доста често идваше да види как съм, много неща ми обясни. Макар, че не бях нейна пациентка, а на д-р Панова. Въпреки това беше изключително внимателна към мен. Много ми хареса как обяснява и всичко. Мисля, че към пацинетките си е по същия начин. Доста изчерпателна. Simple Smile

Много ви благодаря!

# 419
  • sofia
Здравейте,

Имате ли актуална информация дали във връзка с разхлабването на противоепидемичните мерки има някакъв шанс таткото да види бебето след раждането или после на свиждане? Чувам, че в някои частни болници бащите вече се допускат.

Общи условия

Активация на акаунт