))) Носете си телефон - акушерките снимат бебето минути след раждането с вашия си телефон 
Мих дупето на бебче, щото тва нещо мекониума е някакъв ужас да го бършеш с мокра кърпа, беше ме страх да не й раздразня кожата. В самата болница раздават едни мострени пакети, в които има малки кутийки судокрем, но можете да си носите каквато козметика сте си купили предварително. В неонатологията обаче ги мажат с някакво олио, така че ще ви трябва нещо само за намазване след измиване на зоната. Според мен 5 дни да бърша дупето на бебето с мокра кърпа не е вариант, а и не си мислете, че в неонатологията ги къпят.
[quote author=Tatty link=topic=1247172.msg44266725#msg44266725 date=1644306075
ПС. На едно от момичетата в стаята бебчето не се изхождаше няколко дни. Коластрата има слабително действие с цел да подпомогне изхвърлянето на мекониума, а тя не се и опитваше да кърми и съответно бебето й не можеше да се изходи. Споделям го тук, макар че може и да не му е мястото, но ми се стори свързано с темата за пелените. Не знам дали се случва с всички бебета, които не са кърмени изобщо...
Тъй като ще съм с планово секцио, бих искала да знам дали памперсите се внасят още с влизането за раждане или могат да се донесът на следващия ден с останалия багаж. Предвидила съм голям пакет и се чудя как да го сместя в раницата с първите най-нужни неща. Също така, казвате, че сте миели дупето на бебенцето си, предполагам сте внесли и крем за мазане за след миене?