Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 166
  • 857
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, към тези, които са раждали нормално, даваха ли ви да се разхождате или да смените позиции или задължително се ражда по гръб и на магаре?
По време на първите контракции  даваха,но после следяха и тонове. На магарето се ражда ,когато имаш вече напъни.Никой няма да ти даде да се разкарваш, я и не вярвам да имаш сили .Аз поне въобще не бих се замислила за друго освен лежане.Беше ми удобно на една страна и съответно тоновете много не ги следяха,защото  по гръб изпитвах страшно неудобство  и задух..
Инаме имаше до мен момиче с изтекли води,но тя нямаше никакви контракции  и се разкарваше свободно Единственото ужасно,е че ни ми даваха да пия грам вода.Само марля напоена от чешмата.Просто накрая със сълзи ги помолих да пийна малко от чешмата прези магарето,че имах чувството,че няма да родя без вода...Някакво момиче  стажант ми позволи.
Моята информация обаче е стара.Сега ми предстои второ раждане, но ще е секцио по желание.

това за да не пишкаш ли се прави? аз постоянно пия вода и това ми се вижда доста ужасно...

# 571
Кога правихте тест за алергии, относно упойката? Преди раждане в болницата или ходихте на друго място? 🤔

# 572
Кога правихте тест за алергии, относно упойката? Преди раждане в болницата или ходихте на друго място? 🤔

АГ ме прати на консултация с конкретна анестезиоложка, теста ми направиха в болницата и анестезиоложката после ме консултира и ми разписа листа.

# 573

АГ ме прати на консултация с конкретна анестезиоложка, теста ми направиха в болницата и анестезиоложката после ме консултира и ми разписа листа.
При мен нищо.. другата седмица имам дата за секцио и мислех, че при приемането ще ми направят, защото не ме е пращала никъде.

# 574
По-добре повдигнете въпроса веднага и отидете на тест.
Ако случайно имате алергии, аз съм така, няколко дни преди секциото е добре да се пият едни противоалергични хапчета и се подбира, коя упойка да Ви се сложи.

# 575
Според мен,ако се наложи спешно секцио. Иначе може да си пишкаш, а и понякога и  другото ,дори по време на раждане,ако клизмата не е изчистена добре или не е имало време.Това са нормални неща и докторите са наясно.А иначе е ужасно раждане без грам водичка, особено изтощена от контракции.Ако този път реша да е нормално ще си скрия едно патронче водичка.Като излизат  от стаята ще си пийвам.Може и да и рисковано,но просто не мога да приема раждане със залепнала уста .

Момичета, към тези, които са раждали нормално, даваха ли ви да се разхождате или да смените позиции или задължително се ражда по гръб и на магаре?
По време на първите контракции  даваха,но после следяха и тонове. На магарето се ражда ,когато имаш вече напъни.Никой няма да ти даде да се разкарваш, я и не вярвам да имаш сили .Аз поне въобще не бих се замислила за друго освен лежане.Беше ми удобно на една страна и съответно тоновете много не ги следяха,защото  по гръб изпитвах страшно неудобство  и задух..
Инаме имаше до мен момиче с изтекли води,но тя нямаше никакви контракции  и се разкарваше свободно Единственото ужасно,е че ни ми даваха да пия грам вода.Само марля напоена от чешмата.Просто накрая със сълзи ги помолих да пийна малко от чешмата прези магарето,че имах чувството,че няма да родя без вода...Някакво момиче  стажант ми позволи.
Моята информация обаче е стара.Сега ми предстои второ раждане, но ще е секцио по желание.

това за да не пишкаш ли се прави? аз постоянно пия вода и това ми се вижда доста ужасно...

# 576
  • София
Аз бях с изтекли води и нямах контракции и постоянно кръстосвах коридора. Дори и като ми сложиха окситоцин накрая пак обикалях. Не можех 16 часа само да лежа, особено като се чувствах добре. Аз си имах вода в чантата и си пиех, но разбира се рядко и малки глътчици. Има тоалетна точно до стаята все пак. Не съм и питала, защото знам, че може да не ми дадат. Като минус на болницата отчитам, че нямат или поне не дават Пилатес топка, с която да се спомогне хода на раждането, макар че два пъти поисках. Тясно било и няма място и реших поне да правя клекове, че бебето въобще не искаше да слиза.

# 577
Gigi и аз бях в същата ситуация, бебе не слиза, а иначе изтекли води, контракции няма. Сума време лежах в предродилна. Даваха ми да се разхождам, защото беше ясно, че няма да започна да раждам скоро. Накрая окситоцин...

Вода не дават, защото вероятността да се повръща по време на самото раждане  е огромна..

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 20:32 от Be_Special

# 578
Аз си направих по желание в болницата - беше 70 лева

# 579
Аз си направих по желание в болницата - беше 70 лева
Аз лично установени алергии нямам и може би за това АГ нищо не ми е споменала и сега, идвайки края се сблъсквам по-често с дами правещи тест. Не е задължителен разбрах, така че каквото сабя покаже, не мога и за това да се притеснявам честно казано...

# 580
Мойта АГ ми спомена за 20ти, но понеже съм с близнаци се надявам наистина да изчакат до тогава. Ще почивам една идея повече, за да съм при нея, че предната седмица няма да я има. Дано изкараме до датите Blush
Може и заедно да разказваме, да 😁
gushka живот и здраве след 2-3 седмици ще имам отзиви. Ще съм секцио и дано всичко е наред и да имам време да споделя как е минало, какво е било и т.н. Blush
Misha25, освен ако не сме заедно в болницата по това време, имам дата за секцио заради седалищно предлежание на 23ти, ако изкараме до тогава Simple Smile) Стискам палци, който финишира пръв, нека разкаже Simple Smile

При коя лекарка сте?
И аз съм със близнаци, но с термин през август.
На нас кога ви е термина?

# 581
Мойта АГ ми спомена за 20ти, но понеже съм с близнаци се надявам наистина да изчакат до тогава. Ще почивам една идея повече, за да съм при нея, че предната седмица няма да я има. Дано изкараме до датите Blush
gushka живот и здраве след 2-3 седмици ще имам отзиви. Ще съм секцио и дано всичко е наред и да имам време да споделя как е минало, какво е било и т.н. Blush
Misha25, освен ако не сме заедно в болницата по това време, имам дата за секцио заради седалищно предлежание на 23ти, ако изкараме до тогава Simple Smile) Стискам палци, който финишира пръв, нека разкаже Simple Smile

При коя лекарка сте?
При д-р Богданова съм. И термина ми е на 19.07 по МЦ, по фетална 14.07, но тя не ми го смени и така си остана. Та тъкмо ще вляза в 36г.с. когато ми е датата.
Двуяйчни ли са вашите? Ако всичко е наред еднояйчните ги вадят 34-35г.с., а двуяйчните около 36г.с.

# 582
Аз съм с терми. 15.07 и тестове за алергии исках да направя при последния ми преглед на 31.05. Просто АГ извика анестезиолога, сестрите направиха тестовете и после анестезиолога отчете резултата. Аз много държах на теста, тъй като съм с алерги към упойки, странното е, че теста се оказа отрицателен, но анестезиолога го отбеляза в листа за прием.

# 583

При коя лекарка сте?
При д-р Богданова съм. И термина ми е на 19.07 по МЦ, по фетална 14.07, но тя не ми го смени и така си остана. Та тъкмо ще вляза в 36г.с. когато ми е датата.
Двуяйчни ли са вашите? Ако всичко е наред еднояйчните ги вадят 34-35г.с., а двуяйчните около 36г.с.

И аз съм при др. Богданова и терминът ми е 19.08☺️  ако всичко е наред датата на секциото ще ми е около 22.07, тогава ще съм 36☺️
Двуяйчни са🍀🤰
На вас поставяни ли ви са инжекции Дексаметазон?

# 584
Да, месец преди това. Всичко ще е наред, няма как да не го мислим и да не се притесняваме де, но до момента ако всичко е било наред няма за какво да се притеснявате. Blush
Да, правих тази терапия два пъти - в 27г.с. и в 33г.с. Simple Smile
Цитат
И аз съм при др. Богданова и терминът ми е 19.08☺️  ако всичко е наред датата на секциото ще ми е около 22.07, тогава ще съм 36☺️
Двуяйчни са🍀🤰
На вас поставяни ли ви са инжекции Дексаметазон?

Общи условия

Активация на акаунт