Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 134
  • 857
  •   2
Отговори
# 705
Ама че то
И в Майчин дом се заплаща секцио
По желание , избор на екип и вип
Стая
Нещо май аз не ви разбрах

# 706
Ако сте с висок диоптър секциото е по медицински причини, никой няма да ви принуждава да го плащате по желание. Иначе навсякъде се плаща ако искаш конкретен доктор и самостоятелна\двойна стая.
Моя приятелка роди в Тина Киркова без избор и без Вип стая, така реши и не е дала един лев. Никой не се е отнасял лошо с нея, не ѝ е искал нищо, раждането беше естествено.
За мен лекарите в болницата са страхотни професионалисти, имам две раждания там и няколко пъти бях в патология, срещах различни доктори и различни съдби, и определено всяка мама беше доволна от избора си.
Така, че Ви съветвам доверете се на лекар, който ще Ви дава спокойствие и ще може да разчитате на него и спрямо лекаря изберете болница. Пари ако искаха избор на екип ще давате навсякъде.
А и още нещо възможно е и секцио без избор на екип. В болницата ви следят, определят ден и ви оперират дежурните лекари и не плащате нищо. После обща стая и пак не плащате, въпрос на избор и естествено средства.

# 707
  • София
Трябва да носите в папката документи становище от очен лекар, че не се препоръчва нормално раждане. Аз имах такова, защото съм с диоптър и пишеше, че разрешават нормално раждане. Според мен без екип може и да не плащате секцио  щом е по медицински причини. Доколкото знам отивате и ви оперира лекаря, който е на смяна и не плащате нищо.
Никой не ми е искал пари в пликчета, нито познавам на някой от тази болница да са искали. Бих добавила, че лекарите и сестрите в предродилна зала, лекарите на визитация и акушерките, които се грижеха за мен и бебето след раждането, бяха много любезни и се държаха мило с изключение на един цербер, която поставих на мястото й. От Майчин дом всички са доволни от лекарите, но се оплакват от престоя след това и акушерките от моите познати, раждали там и мнения, които съм чела. 🙂

# 708
Разбира се, че може секцио без избор на екип  и без да плащате по избор (все пак не е по избор) -  със становището от очен лекар се отива в съответната болница на преглед за родоразрешение (той се заплаща), и ако се установи че трябва да раждате секцио ще ви определят дата, и ще ви оперира дежурен лекар.

# 709
Не съм искала да откажа никой да ражда в тази болница, щото на мен някой си ми е искал пари. Следя темата и пиша в нея от повече от година и чак сега го споменавам, защото според мен не е толкова важно. Първо, когато проучвах болницата, не съм попадала на такива разкази и по-скоро смятам, че случаят е изключение. На платилите за екип няма да искат пари, на тези без екип - едва ли ходят по стаите лекари или акушерки да ги "крънкат", а пък аз бях с акушерски пост. Второ, никой не е длъжен да плаща, защото някой друг му е поискал. Трето, навсякъде може да се случи една такава "грешка в системата", все пак родните лекари тепърва се опитват да се отучат от тези стари навици Simple Smile
Болницата трябва да се преценява по други критерии и да се гледат достойнствата на лекарите.
PS. Искам да добавя, че на раждането беше и д-р Ралица Василева, която дойде да помогне от добра воля. Наистина точно тя много ми помогна, но в последствие акушерката НЕ ми поиска пари за нея, а само за дежурния екип. Ето защо сега избрах да следя втората си бременност при Василева и ако всичко е наред, вероятно ще я избера и за раждането.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 01:29 от Tanya-S

# 710
Родих секцио по медицински причини. Бях без избор на екип, никой не ми е искал пари. Отношението беше нормално. Като цяло съм доволна.
Заради това че бях без екип трябваше да вляза в болницата за 3 дни за да ми насрочат секциото

# 711
Не съм искала да откажа никой да ражда в тази болница, щото на мен някой си ми е искал пари. Следя темата и пиша в нея от повече от година и чак сега го споменавам, защото според мен не е толкова важно. Първо, когато проучвах болницата, не съм попадала на такива разкази и по-скоро смятам, че случаят е изключение. На платилите за екип няма да искат пари, на тези без екип - едва ли ходят по стаите лекари или акушерки да ги "крънкат", а пък аз бях с акушерски пост. Второ, никой не е длъжен да плаща, защото някой друг му е поискал. Трето, навсякъде може да се случи една такава "грешка в системата", все пак родните лекари тепърва се опитват да се отучат от тези стари навици Simple Smile
Болницата трябва да се преценява по други критерии и да се гледат достойнствата на лекарите.
PS. Искам да добавя, че на раждането беше и д-р Ралица Василева, която дойде да помогне от добра воля. Наистина точно тя много ми помогна, но в последствие акушерката НЕ ми поиска пари за нея, а само за дежурния екип. Ето защо сега избрах да следя втората си бременност при Василева и ако всичко е наред, вероятно ще я избера и за раждането.
Само да вметна, че доколкото знам без избор на екип упойката се плаща ако искате - може просто да са решили да си приберат парите, вместо да ви пуснат фактура 'официално' точно този екип. Аз родих с избор и си платих ВИП стая - като цяло съм доволна от всичко ( бях при Даскалов - наложи ми се спешно секцио по мед. причини след 8 дена преносване). Да - не е идвал горе да ме вижда, но три пъти праща да ме свалят при него за преглед и превръзка и можех да го потърся когато искам. Отделно след раждане ходих на два прегледа, единия от които след 30тия ден и без да си взема направление защото не ми се занимаваше с ЛЛ - не поиска да ми вземе пари изобщо за преглед. Като знам какви опашки от чакащи има пред кабинета му, и че отношението му винаги е било страхотно, напълно разбирам липсата на специални визитации. Имаше една -две кисели акушерки и санитарки на етажа, но без значение бих родила пак там и втори път.

# 712
Момичета,да питам която се е следила скоро там колко пари се заплаща за след 20г.с.? И от 20 ли започва следене или от 22-23?Каква сума се плаща за този период?Предпологам включва  само ехограф и ПКК?Следя се по ЗК,но не съм особено доволна. Нямям никакъв контакт с докторката, виждам я веднъж месечно,а предвид тежката бременност ,която карам не ми си рискува повече.Искам доктор,който би ме погледнал и при други ситуации освен консултацията.

# 713
Плаща се обезболяване на раждане, локална анестезия при зашиване не би трябвало да се плаща

# 714
Здравейте, момичета,

Преди 4 години раждах в болницата и бях в двойна стая, живот и здраве след няколко седмици пак ми предстои раждане и исках да попитам, ремонтиран либе етажа с ВИП стаите? Знаете ли колко единични стаи има?

Благодаря!

# 715
Здравейте, момичета,

Преди 4 години раждах в болницата и бях в двойна стая, живот и здраве след няколко седмици пак ми предстои раждане и исках да попитам, ремонтиран либе етажа с ВИП стаите? Знаете ли колко единични стаи има?

Благодаря!

Випа до колкото знам е скоро ремонтиран - аз бях миналата година. - телевизор, 2 шкафчета, стол, легло с повдигащ механизъм, климатик, хладилник и обща баня със съседната стая. Единична май има само 1...

# 716
Здравейте момичета, извинявам се ако въпроса е обсъждан вече. Спцеиално за цените за раждане ако избера планово секцио (2000лв) заплащам ли допълнително за екип (900лв) или в плановото секцио влиза всичко без престоя? Благодаря!

# 717
Здравейте момичета, извинявам се ако въпроса е обсъждан вече. Спцеиално за цените за раждане ако избера планово секцио (2000лв) заплащам ли допълнително за екип (900лв) или в плановото секцио влиза всичко без престоя? Благодаря!
Влиза всичко без престоя!

# 718
Здравейте ,мами. Simple Smile Може би ще ви се снорят глупави въпрос,ноо...Първо раждане с не толкова далечен термин и веме паниката си казва думата.Искам да раждам в тази болница с избор на лекар.Тя ме следеше през бременността ,но в друга болница.За да избера нея заплащам 900лв + 40лева за двойна стая на ден.Има ли някакви други разходи ,като изключим непредвидени усложнения?В кой момент избирам въпросният лекар.Трябва предварително или пристигайки в болницата за раждане ?

# 719
Важно е лекарката да знае, когато настъпи момента ѝ се обаждате и тя предупреждава в приемен кабинет и след това идва при Вас. Аз бях секцио и документите ми бяха подготвени предварително и, когато отидох в болницата само се подписват, доколкото помня имаше и някакъв документ за избора.
Изборът искаха да го платите ден - два след раждането. Допълнително плащате стая ако изберете ВИП, всичко останало е безплатно. Добре е да имате монети за автоматите за кафе и сладки, водичка и така. Бъдете спокойна предстои Ви най-прекрасният момент - среща с бебчо.
Леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт