Делене на пари в домакинството

• 71 270
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И в деленето има препъникамъни - ако той изкарва много повече и има скъпи вкусове, а тя може и без скариди и шампанско всеки ден и иска да й остават  за други неща - нормално в един момент да стане дума.
Местоименията са условни, може да бъде и обратното.

# 136
Няма лошо в делене на мъжка и женска работа, стига да се спазва. Част от мъжката работа, както пишеше в един исторически извор за Индустриалната революция в учебник по история от гимназията, е да може на  цената на един надник да облече жена си в рокля на цветя.

# 137
Галинор,ако сравня разходите на последните ми връзки,аз наистина харча в пъти повече от тях що се отнася до индивидуалните разходи.Дрехи,обувки,козметика,разкрасителни процедури,био храна,женски глезотии,масажи...Тук,където живея те са си скъпички,особено услугите.Но индивидуалните разходи никога няма да оставя партньорът да ми ги плати.

Не ви ли омръзна, знаете сте кои сте,  да мрънкате, че мъжете недоволствали, задето жените харчат. Е, че харчим. Аз също, и то за себе си, така че няма как да се правя на ударена и да искам мъжът да ми ги поема. Ако не мога да си го позволя, ще си свия разходите, вместо да увисна на шията му.

Сигурна ли сте,че цитирахте правилния потребител?Аз казах нещо подобно,така че съм съгласна с вас.

# 138
Аз лично не разбирам деленето на "мъжка-женска" работа, задължения. Така съм взъпитана от дете, това съм видяла от родителите си, вероятно и затова така разсъждавам.
Както мога да сменя крушка или да свържа контакт, да боравя с радар, сонар, да пилотирам, да управлявам яхта, да поправям двигател, така не виждам как мъжът да не може да пусне пералня, да сготви вкусно или да изчисти с прахосмукачка, да смени памперс на детето или каквото и да било. Примерите може да ги замените с каквото се сетите.
Това, че не иска, вече е проблем. Грозно поведение, пък съчетано с претенции за това колко и как да харчи жената, направо си е обидно. Една гумена кукла за такива мъже и няма да има кой да харчи.

# 139
  • София
Миии то....и за жените има гумени уреди.

# 140
Frosty Wings,аз не искам мъжът ми да сменя памперси и да чисти банята.Ще загубя уважение и привличане към него,ако погледна на него като домакин и прислужник.Инцидентно,ако се наложи,да,но да го прави постоянно не би ми харесало.Аз съм много организирана и един час домакински задължения на ден дори ми доставят удоволствие и не ме изморява ни най-малко.Предпочитам мъжът ми да спортува,да ми доставя удоволствие в секса и да се представя добре в работата,да се грижи за колата,отколкото на прибиране да го почвам от вратата с парцал и черпак.

# 141
Ако той чисти - е прислужник и губи уважение, ако жената чисти - "за мен е удоволствие"?...
Не че нещо, ама някой ден жената може да забременее, да й се повръща от миризмата на препарати, този мъж все мама ли ще вика...

# 142
  • София
След 20 години и с 2 деца (или максимумът е 1?) пак ще си говорим. Боклуците ще са в пъти повече, енергията  е намаляла, може и някое килце да сте трупнали, а мъжът е свикнал че чистенето е женска работа. Как се превъзпитава мъж на 50?
Впрочем, искам и аз дасе представям добре в работата, защото СО е пълно с истории на жени, оставили мъжа да се развива и после се чудят да се развеждат или не, защото няма да си справят финансово.
А за спортуването - жената не трябва ли да го прави?

# 143
Да,удоволствие е,аз обичам да го правя и не ме напряга.Харесва ми така да показвам грижата си.Аз спортувам,но не редовно,просто не съм спортна натура.Ако трябва да си призная,спортът ме натоварва в пъти повече от домакинството Simple Smile

# 144
Ама за мен също е удоволствие да готвя, но това не значи, че съм длъжна. Има сандвичи за когато не ми се занимава.
Между другото, на вас мъж казвал ли ви е 'жена си, почисти? На мен два пъти. Чудя се кое е с по-голяма тежест. Дали жена си, почисти, или мъжо, ти цапаш, почисти. Второто май не го отразяват много.

# 145
Че колко може да го натовари една прахосмукачка този клет мъж... Все едно порцеланови статуетки се отглеждат вкъщи, не пълнолетни хора.

----------------
Не ми се е случвало такова командване нито за чистене, нито за храна.

# 146
Какво децата? Децата растат и също се включват в домакинството. Ей го - моите отдавна готвят, и не само. Никой не ги е карал, имат личен пример - ежедневните дейности не са бреме, и се вършат така, че да не пречат на живота и отношенията.

# 147
Ти ако си прислужница, аз не съм, дори и на детето си не съм прислужница. Имам си професия, която ми доставя удоволствието, вложила съм години труд и очаквам да бъдат също добра и успешна на работно си място. Детето само го чакам малко още да порасне и то ще се включи с някакви задължения.
Няма да му се счупят ръцете ако смени памперса на собственото си дете или се грижи за него. Също му доставя удоволствие да готви и с това по- малко мъж ли го прави? Предвид факта, че най- добрите готвачи в света са мъже.
Frosty Wings,аз не искам мъжът ми да сменя памперси и да чисти банята.Ще загубя уважение и привличане към него,ако погледна на него като домакин и прислужник.Инцидентно,ако се наложи,да,но да го прави постоянно не би ми харесало.Аз съм много организирана и един час домакински задължения на ден дори ми доставят удоволствие и не ме изморява ни най-малко.Предпочитам мъжът ми да спортува,да ми доставя удоволствие в секса и да се представя добре в работата,да се грижи за колата,отколкото на прибиране да го почвам от вратата с парцал и черпак.

# 148
Frosty Wings,аз не искам мъжът ми да сменя памперси и да чисти банята.Ще загубя уважение и привличане към него,ако погледна на него като домакин и прислужник.
Т.е., когато ти сменяш памперси и чистиш банята, си домакиня и прислужница?

# 149
Галинор,ако сравня разходите на последните ми връзки,аз наистина харча в пъти повече от тях що се отнася до индивидуалните разходи.Дрехи,обувки,козметика,разкрасителни процедури,био храна,женски глезотии,масажи...Тук,където живея те са си скъпички,особено услугите.Но индивидуалните разходи никога няма да оставя партньорът да ми ги плати.

Не ви ли омръзна, знаете сте кои сте,  да мрънкате, че мъжете недоволствали, задето жените харчат. Е, че харчим. Аз също, и то за себе си, така че няма как да се правя на ударена и да искам мъжът да ми ги поема. Ако не мога да си го позволя, ще си свия разходите, вместо да увисна на шията му.

Зависи от ситуацията. Представям си през втората година майчинство на една жена, на която ежедневието ѝ е изцяло свързано с гледането на детето от сутрин до вечер, почти няма свободно време лично за себе си, не ходи никъде, особено с този коронавирус, и има само някакви съвсем дребни удоволствия, като да си се поглези с козметика, която си е позволявала спокойно сама преди майчинството, да ѝ намекнат или кажат в прав текст че трябвало да си свие разходите и да си купува крем за лице за 2 лв, защото за толкова ѝ стига майчинството, въпреки че мъжът си се поглезва също с неговите пари, спестява си даже, и има възможност да ѝ плати крема.

Общи условия

Активация на акаунт