Делене на пари в домакинството

• 71 302
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 165
Ми да си хваща емоционалния багаж и да живее сам Grinning
Не съм забелязала да се подлагат на доброволно целомъдрие, даже напротив. Дават акъл и се карат на жените.
Хубаво, ама мен не ме интересуват проблемите на такива индивиди. Когато съм във връзка, не броя. Почвам да броя, когато видя, че на мен ми броят залците и роклите, и докато се мъча да съм равна, съм останала с едно нищо. И броя за да знам точно с какви загуби прекратявам тази връзка.

Ако вярва, че ще е вечно прецакан, то това оправия няма. Просто натура, което може да се засили от неподходящата жена.
Ако е щедър, но просто е попаднал да използвачка, то има шанс да се отпусне с новата след време.
То тук има и още един сценарии. Жени, които мърмарят за новите маратонки, разходите по колата или хобито, защото по презумция предполагат, че това са техни пари, нищо че мъжът ги е изкарал.
Щедрият е винаги щедър, дори вчера да са го излъгали. Няма начин с един/а да дава, с друг/а да не дава, това са някакви митове, разпространявани от Скруджовци и Скруджки. Един вид, половинката трябва да си заслужи доброто отношение, защото това, че са в двойка, не значи, че са си близки.
Мъжете, които мърморят за рокля, купена от заплатата на жената, също виждат този разход като от собствения си джоб. Сега, това по същество си е така. Женски личен разход днес може да вкара мъжа в непредвиден общ разход утре и обратно. Въпросът е кой как ще го приеме. В общия случай няма причина за ежене, освен лични комплекси.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 16:22 от Анонимен

# 166
Ако той, който и да е той е щедър, то жената до него как се очаква да бъде наричана. Просякина, нуждаеща се, слаба, немощна?
Щедрият си плаща за отношението. Другото е взаимност и не се обсъжда, както кремчето за монетки.

# 167
Щедрият ще е пак щедър,ако поне нещо е скатал от предишната щедрост Wink Вие пък,тези мъже да не са с неограничени ресурси?

# 168
Скрит текст:
И когато някой от прясно натурализираните шведи/норвежци натисне жена му/дъщеря му, той стои от страни и ръкопляска.... Друг е въпросът, че много от скандинавките направо се омъжват за такива, но както казах е друг въпрос. Между другото резултата от дългогодишното феминистко управление на тези държави е брутален спад в раждаемостта, засилен процес на подмяна на местното население и в крайна сметка обезличаване. Но все пак това не е за тази тема, нека да не се отклоняваме.
Личи си, когато човек има представи за дадена народност само от съмнителни източници.
Масово семействата имат по минимум 2-3 деца. Промяна в раждаемостта има в целия свят и тя се дължи на други фактори. Скандинавците са националисти и ценят собственото си много, колкото и да изглеждат отворени към чужди култури. Далеч не се обезличават.
Това, че имат и бракове с чужденци, е напълно естествен процес и въпрос на вкус. Глобализация, типична за целия свят.

Реално в скандинавското семейство и връзка средствата са споделени и всеки участва по равно. Изключения винаги има.

Но е факт, че българският мъж е готованец и с черти, разбирания повече прилични на далечния Изток по отношение на семейството и към жената. Дори "традицията" с ракийката и салатката, които трябва да сервира покорната женичка вечерно време, ме отвращава. Гледам, сега е модно и да пресмята и записва разходите на жената...

Ако вярваш на либералния мейнстрийм, всичко е 6, обаче знаем каква цензура се налага на всичко извън политкоректността.
Проблема с критично ниската раждаемост в скандинавските държави беше широко обсъждан покрай изпълненията на Брейвик, който уби над 70 норвежки деца. Едва ли нещата са се променили в положителна посока в следващите години, естествено ако нямаме предвид новите скандинавци идващи от Близкия изток.
Ако все пак излезеш от рамките на политкоректните медии, може да прочетеш тази тема тук във бг-мама-та.
https://www.bg-mamma.com/?topic=951793.msg41283641#new

Това, което ти описа в предишния си пост всъщност е целта на феминистката идеология, която вече е много далеч първоначалната идея за създаването на равенство между половете и пълноправие на жените. Вместо това представлява една извратена идеология, която цели надмощие, реваншизъм и в крайна сметка смачкване на мъжете, но по точно на хетеросексуалния бял мъж. Някои крайни феминистки стигат до там, че предлагат мъжките бебета да бъдат умъртвявани (надявам се да имат предвид чрез аборт, за друго не искам и да си помислям).

За моите източници не бери грижа, бг-мама далече не е единствената ми интернет активност, един от администраторите съм на голяма националистическа страница, така че имам някакъв цялостен поглед върху нещата.

# 169
  • София
Поетът го е казал:
"богатий с парите, сюрмахът с трудът,. момите с иглата, учений с умът,."

Затова са семейство- всеки допринася с каквото може и затова нормалната му форма е СИО.
Влезе ли калкулатора в отношенията, семейния дух излита през прозореца.
И остава тегавото съжителство с "потенциалния използвач".

# 170
Това с крема от 2 лв не мога да го коментирам, защото е проява на отношение от страна на мъжа. Аз имам предвид не  да ми се казва да си купя или да не си купя крем и на каква цена, а че аз сама управлявам потреблението си според обстоятелствата. Когато бях в майчинство, не ползвах крем от 200 лв (случайна е цифрата, за пример)

А 2000 за раждане как трябва да се платят? Сигурно само от жената , защото тя ражда.

Прави ли ти впечатление, че говорим за индивидуални разходи. Глезотийки, дрешки, обущета и гащета.

Подозирам, че обстоятелствата са били такива, че и двамата е трябвало да намалите глезенето заради първостепенни необходимости. Защото не си представям жена да ползва крем или някакво друго единично останало удоволствие, което обаче ѝ е важно, за Х лева, преди раждането и изведнъж да не може да си го позволи само защото е в майчинство, пък плащат 50/50 разходите, и да си реши сама, без някакво огорчение, че няма да си го купува, докато мъжът ѝ си се глези самосиндикално. Ами то да вземеш и да ядеш само хляб и маргарин, щото като си в майчинство вече получаваш 300 леяа, и няма как да си позволиш сама свястна храна. Никой не говори да купи на жена си крем за 200 лева, вместо да си купи нови обувки на мястото на скъсаните, или на мястото на адаптираното мляко за детето. Става дума за пари, които му остават дори и след като си е покрил собствените лични удоволствия. Да, би трябвало сам да се сети, че не е ок подобно делене на парите и да осигури някаква възможност на жена си да си позволи нещо важно за нея.

# 171
Айде ся пък ляб и маргарин. Е, не! 😂
Пак да кажа - имането и нямането в един портфейл живеят.

# 172
Скрит текст:
Ми да си хваща емоционалния багаж и да живее сам Grinning
Не съм забелязала да се подлагат на доброволно целомъдрие, даже напротив. Дават акъл и се карат на жените.
Хубаво, ама мен не ме интересуват проблемите на такива индивиди. Когато съм във връзка, не броя. Почвам да броя, когато видя, че нямам нищо, за да знам точно с какви загуби я прекратявам.

Скрит текст:
Ако вярва, че ще е вечно прецакан, то това оправия няма. Просто натура, което може да се засили от неподходящата жена.
Ако е щедър, но просто е попаднал да използвачка, то има шанс да се отпусне с новата след време.
То тук има и още един сценарии. Жени, които мърмарят за новите маратонки, разходите по колата или хобито, защото по презумция предполагат, че това са техни пари, нищо че мъжът ги е изкарал.
Щедрият е винаги щедър, дори вчера да са го излъгали. Няма начин с един/а да дава, с друг/а да не дава, това са някакви митове, разпространявани от Скруджовци и Скруджки. Един вид, половинката трябва да си заслужи доброто отношение, защото това, че са в двойка, не значи, че са си близки.
Мъжете, които мърморят за рокля, купена от заплатата на жената, също виждат този разход като от собствения си джоб. Сега, това по същество си е така. Женски личен разход днес може да вкара мъжа в непредвиден общ разход утре и обратно. Въпросът е кой как ще го приеме. В общия случай няма причина за ежене, освен лични комплекси.

Гал, това че има жени се събират с такива индивиди си е тяхно извращение. Не ги жаля много.

Да бе да, ще си заслужавам или доказвам.
Това да не е работа. Аз там се доказвам.
За да се докаже и заслужи нещо си, то трябва нещо да е направила преди това и да е изгубила доверието.
Ама ей така по презумпция, не става.
И е абсурдно един мъж да държи сметка защо приятелката си купила нещо си.
Защо да не си купи рокля или обувки? Със скъсани дрехи ли да ходи? Разрешение ли да иска за всяка дрешка.

Скрит текст:
Преди години имах няколко срещи с един хубостник.
Бяхме се разбрали да излезем. Трябваше да дойде да ме вземе, но аз се замотах по магазините.
Две седмици само работа, трябваше бая да напазарувам. То храна, то дрехи, то чудесии. Беше ми добър шопинг ден. Все хубави и евтини неща, които ми трябваха.
Влиза той, а аз тамън се бях прибрала. Пет торби висят в кухнята. Помолих го да изчака да седне, да оправя нещата за 10 минути и тръгваме.
Вадя аз нещата  и усещам как нещо му се смени физиономията.
Вадя дънки, вадя блуза, вадя маратонки, тиган, домати и какво ли още не.
И като се изцепи този с див крясък - "Как не те е срам да харчиш толкова". Викам - моля, я пак.
И почна да ме пита това защо съм го купила, онова защо.
И като го почнах аз. Викам му:
Нямам много дрехи, та като видя нещо хубаво е не много скъпо си го взимам. Не смятам да ходя със скъсани дрехи.
Домати, защото обичам салата със сирене лятно време.
Тези два сутиена са ми любими и рядко ги намирам. Не обичам да ходя без сутиени и да ми се виждат зърната.
И все в този дух за всяка покупка.
Не очакваше така саркастично да му обясня.
Тиган съм купила, сигурно защото съм човек и аз ям, но мога и за удар по главата да го ползвам.
А сега ми кажи кой точно си ти, че ми държиш сметка аз какво си купувам с моите пари?
Иначе все пак излязохме. Държах да си платя театъра и вечерята сама, въпреки протестите му.
Приключих после с него.
Представям си щом държи сметка на жена с която няколко пъти е излязъл за какво си харчи собствените си пари, какво би преживяла една жена ако е в по-сериозни отношения.

# 173
Е,че ти си си купувала неща с твои пари.Какъв е проблема?Защо работиш,ако не можеш да си харчиш парите?На голям простак си попаднала.

# 174
  • София /Абсурдистан
Елора, не се ли сети да го хлопнеш с тигана по умната манерка.
Скъперници не мога да понасям.

# 175
Скрит текст:
Ако вярваш на либералния мейнстрийм, всичко е 6, обаче знаем каква цензура се налага на всичко извън политкоректността.
Проблема с критично ниската раждаемост в скандинавските държави беше широко обсъждан покрай изпълненията на Брейвик, който уби над 70 норвежки деца. Едва ли нещата са се променили в положителна посока в следващите години, естествено ако нямаме предвид новите скандинавци идващи от Близкия изток.
Ако все пак излезеш от рамките на политкоректните медии, може да прочетеш тази тема тук във бг-мама-та.
https://www.bg-mamma.com/?topic=951793.msg41283641#new

Това, което ти описа в предишния си пост всъщност е целта на феминистката идеология, която вече е много далеч първоначалната идея за създаването на равенство между половете и пълноправие на жените. Вместо това представлява една извратена идеология, която цели надмощие, реваншизъм и в крайна сметка смачкване на мъжете, но по точно на хетеросексуалния бял мъж. Някои крайни феминистки стигат до там, че предлагат мъжките бебета да бъдат умъртвявани (надявам се да имат предвид чрез аборт, за друго не искам и да си помислям).

За моите източници не бери грижа, бг-мама далече не е единствената ми интернет активност, един от администраторите съм на голяма националистическа страница, така че имам някакъв цялостен поглед върху нещата.
Ако преди 50 години в скандинавското семейство е било нормално да има по 8 деца (че дори и повече), а днес е нормално да са само по 2-3 (много често са повече обаче, щото си е направо модерно), тогава наистина може да се каже, че раждаемостта е намаляла. Както казах - намялаваща е тенденцията в целия свят, освен при нискообразованите, които имат-нямат си се плодят като мишки без особено да му мислят. Темата за емигрантите не ме вълнува по начинът, по който се коментира във форума, затова и не пиша там.
Като ми заговори мъж за феминистки идеологии и у него виждам само страхът му.
Само преди 15 години в България не приемаха жени в специалност "Корабоводене", а за пилоти-жени в базите не можеше и да става дума. Подобни неща нямат общо с никакъв феминизъм, имат общо с умения и личностни качества. Само дълбоко ограничен и осакатен човек може да вижда разлика в жена и мъж, освен по полови и физически белези.
Хората са равни, имат равни права, но и задължения по равно. Особено в рамките на едно семейство.
Не възприемам никак мъж да ми казва какво и кога да си купувам или как да се грижа за себе си, след като няма никакви заслуги за постиженията ми или не стои редом до мен на работното ми място, когато вземам решения или поемам отговорности.  
Не възприемам мъж да ми чака и държи сметка на доходите, заплатата. Нито пък намирам за нормални примерите, дадени и в тая тема.
И това няма нищо общо с феминизъм.

# 176
Момент, че влязох в когнитивен дисонанс. Той ти е на гости и те пита как не те е срам да харчиш твоите пари за един чифт дънки, една блуза и един чифт обувки, и освен другото, за храна?

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 17:32 от Анонимен

# 177
Аз смятам, че проблемът на жените е, че очакват мъжът да ги купува тези неща, поне в масовия случай. Рядко някой мъж ще ти държи сметка защо си купуваш еди какво си с твоите пари, по-скоро очаква да даваш наравно с него или повече за общите разходи, пък това което ти остане си го харчи и за билет до луната.
Жените обаче искат мъжът да поеме някои или повечето общи разходи и от там се проявява този дисонанс в отношенията.

# 178
Добре де, ами ако жената е медицинска сестра или учителка / много уважавани от мен професии/, как ще дели с мъжа поравно.
Хич не го разбирам аз този живот вече.

# 179
Тайс, това сме го обсъждали милион пъти. Ако мъжът те обича, прави всичко за теб, плаща сметки, работи допълнително и т.н. Като не те обича, изисква да се дели всичко, за да не се мине. Хората сами решават как и защо да живеят заедно. Не можеш да се занимаваш с чужди отношения.

Общи условия

Активация на акаунт