Делене на пари в домакинството

• 71 319
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 475
  • France
Миличкият Жребчо. Как пък все на теб се падат най-лошите житейски конфигурации? Thinking

# 2 476
Абе верно се чудя как функционират вторите семейства. Ако бащата на детето никакъв го няма, тоест го е игнорирал и пари не дава освен издръжката, мама работи за жълти стотинки и се намери по-заможен втори татко, на който се ражда ново бебе, какво става с първото? За второто дете има частни уроци, скъпи дрешки и каквото поиска, а за номер първи - нищо?
Според мен и то трябва да се приема като собствено дете и вече колкото позволяват ресурсите, да се отглежда максимално добре (колкото и другото).

# 2 477
Жреб, на 21 срещнах първия си мъж. Свестен, честен о тн. С дете на 5 г. Ми взех го, живяхме щастливо няколко години, дете му родих и на него и тн. И после се разделихме поради причини, които никой не би предвидил.
Ми случва се.
Разделяла съм се с много свестен човек, защото го обичах повече като приятел, отколкото като мъж. Ми нямаше да е честно за него, а и за мен.

# 2 478
Интересна дискусия, Куку. Simple Smile
Ама, да, реално с жени с опит мога да я водя.
Не с хвърчащи в небесата, че дори и работещи.

Напълно те разбрах.
Допълвам и аз, че именно ако искам и да ми е компания, няма да й казвам "дай х пари", абсурд, дори не мога да си го представя.
Просто си преценявам моментните възможности, и преценявам да правя ли нещо сега, или не.

А така да си дойдем и на думата за заделянето, спестяването на пари.
Човек започва да се замисля, когато трябва да приоритизира, разпределя, делегира, изкарва сам, а не като падат от "спусни Боже". Simple Smile

Разбира се, че детето/децата ще са ти, и са на всяка жена, и нормален човек приоритет.

# 2 479
Жребче и мъжът ми все от това се оплаква, че искам да съм в центъра на вниманието и целия свят да се върти около мен.
Трябва да се видите, за да ти каже, че всички жени са еднакви и да се успокоиш, няма жена която да иска да е в периферията, да е удобна. Тоест може и да има, но поради някакви си неини причини и имай предвид, че когато тези причини изчезнат и тя изчезва. Ти не предлагаш нищо, което удобна жена да се задържи при теб. Тоест дори и да намериш такава, това е временно. Как ще процедира тя си знае, но няма да е в твоя полза.

# 2 480
  • София
Абе верно се чудя как функционират вторите семейства....
.Според мен и то трябва да се приема като собствено дете и вече колкото позволяват ресурсите, да се отглежда максимално добре (колкото и другото).
Създай си и ще видиш от първа ръка. Второто изречение е идеалният вариант, дай Боже всекиму.

# 2 481
Още една история за селски пръчки.
Жената между 25-30 годишна, типичната селска принцеса с всичките му кифленски салтанати. Мъжът на нейните години, работи в чужбина, познават се от обща компания. Не знам кой знае колко подробности, така става, че започват да си комуникират усилено докато той си е в чужбината. Започва да и праща скъпи подаръци, също и пари кеш, така в продължение на няколко месеца. Не знам точно за какви суми точно става въпрос, но определено не са някакви дребни такива. Естествено, когато се връща има някакви очаквания (както разбирам от част от коментарите, не е толкова естествено, ама както и да е), води мацката няколко дни на ресторанти, на заведения и така както си му е редът с всичките салтанати. Тя се прави на ударена известно време, когато обаче става по-настоятелен да иска да ласка, удря гредата. Не го харесвала по този начин и там нормалните глупости за приятелство и ала бала. Пичът отново естествено (е айде, не е естествено, ама така се получава) се чувства прее*ан, вдига големи панаири, че толкова време му е вземала парите, стига се до фб публикации в групи и всякакви глупости. В крайна сметка цяло село им се смее на тъпотиите, и най-вече на глупакът наливал кинти за без нищо.

# 2 482
Не бих се занимавала с човек, който не приема детето ми с открито сърце.
Това независимо от факта, че аз нямам нужда някой да ме издържа мен или пък детето ми.
Баба ми на 37 е останала вдовица с две деца. Имала предложения за брак, но ги отказала, защото преценила, че няма да е добре за децата й. Живя до над 90 без друг мъж. Simple Smile

# 2 483
Аз съм била с мъж с две деца-бившият ми. Предвид факта, че децата живеят на друг континент, защото той не е от България, не ми пречеше. Но и може би да живееха наблизо едва ли щяха да ми пречат или да се чувствам пренебрегната, просто защото въпреки, че го обичах, приемах връзката ни като нещо временно. За себе си знам, че поне на този етап като млада жена, много трудно бих приела мъж с дете/деца, само защото знам, че аз няма да мога да изпитвам толкова любов към тях, колкото би трябвало. Не заради финансова гледна точка, просто според мен съм си егоист откъм хората, и ако имаме общи деца, предишните ще се чувстват пренебрегнати със сигурност от мен.

# 2 484
  • София
А така да си дойдем и на думата за заделянето, спестяването на пари.
Човек започва да се замисля, когато трябва да приоритизира, разпределя, делегира, изкарва сам, а не като падат от "спусни Боже". Simple Smile
При мен беше...да кажем и въпрос на чест, защото преговорите за събиране бяха съпроводени с много караници и взаимни обвинения. В началото на историята бяхме на едно ниво и с еднакви заплати, но той междувременно дръпна доста. И аз не пропусках да отбележа, че младите му приятелки се появиха когато започна издигането.
И все пак отчитах, че съм с 2 деца, а той - ерген. Но само наум, пред него вирех нос.
Та спестяването започна оттогава под мотото "Да си имам в случай на развод" и продължава и сега.

# 2 485
  • София
Абе верно се чудя как функционират вторите семейства. Ако бащата на детето никакъв го няма, тоест го е игнорирал и пари не дава освен издръжката, мама работи за жълти стотинки и се намери по-заможен втори татко, на който се ражда ново бебе, какво става с първото? За второто дете има частни уроци, скъпи дрешки и каквото поиска, а за номер първи - нищо?
Според мен и то трябва да се приема като собствено дете и вече колкото позволяват ресурсите, да се отглежда максимално добре (колкото и другото).

За мен винаги е била валидна максимата, че събера ли се с един мъж, той става мое семейство и това включва и неговите деца от предишни връзки. Дали ще поддържам близки отношения с тях или не, дали ще участвам финансово или не, всички тези въпроси са строго индивидуални, въпрос на негова нагласа, нагласа на децата и финансови възможности. Но те винаги ще бъдат приети от мен и обтегнати отношения няма да дойдат от моя страна. Ако пък се появят такива, явно просто няма да го бъде. Както казах, имах такава връзка и съм мислила над тези въпроси.

И не мога да си представя да си стискам портфейла в чантата все едно животът ми зависи от него. Ами ако примерно някой ден мъжът ми си загуби работата, а аз имам пари, какво, да оставя детето му да гладува, защото не е мое? Това не е семейство.

# 2 486
  • France
РФ, други истории нямаш ли? Смени средата, ще видиш, че има и други, освен бекове и пръчки

# 2 487
Лори, като те чета теб, и други потребители, познавайки и себе си, абе все някакви изключения сме се събрали тук.
Не казвам, че е лошо, но масовото, е точно като описаното от rf.
To не са схеми, увъртания, шикалкавения и т.н.
Знаеш ли кога ще поддържам такива отношения? Wink
Око да види, ръка да пипне всеки ден. Sunglasses

# 2 488
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Жреб, ако беше поживял малко в реалния живот, щеше да разбереш. Сега и да ти обяснявам как да си свестен не е достатъчно, няма да ме разбереш. С бившия ми, с който се обичахме в продължение на почти 7 години, се разделихме НЕ защото не беше свестен, дори и НЕ защото всички чувства се бяха изпарили, а заради една поредица от уж дребни несъответствия.
Точно, защото съм живял в истинския живот при условията, които описах по-горе, имам пряк поглед над тези неща, за които ти нямаш и не можеш да имаш, тъй като:
1. Не си мъж и не си имала връзка с жена с дете от друг мъж;
2. Към теб едва ли е имало изисквания и очаквания ти да осигуряваш доходите в домакинството;
3. Не ти се е налагало да се разправяш с непослушно дете (повярвай ми, друго е детето да е "бонбон" Wink );
4. Не си се сблъсквала очи в очи с бившия мъж, който е далеч от понятието цивилизован човек;
5. Не си била с жена, която да иска тя да е център на вниманието ти (защото самата ти си жена).

Такова нещо не бих си причинил отново.

Извинявай, че се намесвам, ама искам едно уточнение - понеже ти имаш лош опит, а тя добър, автоматично всички такива ситуации се развиват по този начин, причината бидейки полът на участниците, съответно заключението е - на жените им е лесно, на мъжете не? И няма ситуация, в която например мъжът да има луда бивша, която да звъни по нощите и да ги пресреща по улиците, или пък мъжът да очаква жената да домакинства от до на неговите деца, пък той я й покрие някой разход, я не?
Не. Тя е споделила от един неин опит с "много свестен мъж" с "дете бонбон" и го използва с цел да оспорва как не било чак толкова трудно да си с човек с дете от предишен брак. А аз в отговор на това ѝ посочих как при коренно различни условия нещата далеч не са така лесно, както тя си представя. Simple Smile

Миличкият Жребчо. Как пък все на теб се падат най-лошите житейски конфигурации? Thinking
Самото ти включване с изказване точно по такъв начин е показателно за много неща. Smiley Но не ти се получава целта.

Жреб, на 21 срещнах първия си мъж. Свестен, честен о тн. С дете на 5 г. Ми взех го, живяхме щастливо няколко години, дете му родих и на него и тн. И после се разделихме поради причини, които никой не би предвидил.
Ми случва се.
Разделяла съм се с много свестен човек, защото го обичах повече като приятел, отколкото като мъж. Ми нямаше да е честно за него, а и за мен.
Тези неназовани причини не обясняват нещата. Никой нормален човек не се разделя със свестен човек, ако този свестният е все така свестен и в момента на раздялата. А иначе оправдания всеки може да си намира.
 Не ги разбирам аз и тези чувства, как така се преобразуват от "обичам го като мъж" до "обичам го като приятел", ако въпросният свестен мъж си е все такъв през цялото време. Това говори за неподходящ избор още от самото начало и притъпяване на някои очаквания и нужди в името на нещо, което не може да издържи дългосрочно и накрая се проваля.

Жребче и мъжът ми все от това се оплаква, че искам да съм в центъра на вниманието и целия свят да се върти около мен.
Трябва да се видите, за да ти каже, че всички жени са еднакви и да се успокоиш, няма жена която да иска да е в периферията, да е удобна. Тоест може и да има, но поради някакви си неини причини и имай предвид, че когато тези причини изчезнат и тя изчезва. Ти не предлагаш нищо, което удобна жена да се задържи при теб. Тоест дори и да намериш такава, това е временно. Как ще процедира тя си знае, но няма да е в твоя полза.
На мен ми харесва жената до мен да се чувства като център на вниманието. Това го знаят повечето мъже и тези, които са умни, с удоволствие го доставят на жените. Написах го в предишното ми мнение именно с цел да подчертая, че двата пола имаме различни нужди и като такива няма как да бъдем пряко сравнявани в едно и също положение. Simple Smile Има защо и първото изречение от подписа ми е да именно това (удебеленото):
Мъжът обича жената заради това, което е тя. Жената обича мъжа заради нещата, които той е постигнал и прави за нея.
Разликата между това, което си, и това, което искаш да бъдеш, са твоите действия!
Свободата на личността и твоите желания свършват там, където започват оковите на зависимостта ти от общественото мнение.

# 2 489
РФ, други истории нямаш ли? Смени средата, ще видиш, че има и други, освен бекове и пръчки

Филомена, понеже съм бил и в тази среда, както и в среда много на по-високо ниво, разликата за много от нещата е само в обвивката. По същество са едно и също. Ако ме разбираш, надявам се.
Т.е. кур*енските номерца ги има и на село, и в английския кралски двор.

Общи условия

Активация на акаунт