Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 410
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
  • Там, където мечтите се сбъдват
Споделете какви сборници по математика са препоръчали на децата ви, моля.
Аз имам няколко, но са по старата програма и не ми се следят раздели и материал. Искам да ѝ взема нов и да не се занимавам.

Аз, по препоръка на учителката на набора, купих 2 стари сборника, един по геометрия и един по алгебра, които са до 12 клас чак, на Коста Коларов и Христо Лесов. Даже от продавалника ги взех:)

# 481
Нашите поръчват на Архимед, книга за ученика.
Миналата година купих това на "Веди", от 8 до 10 клас. На мен ми е напълно достатъчно да си припомня теорията от там. Девойката го определи, че за нищо не става. Има основните типови задачи по изучаваните теми, които ги има и в учебника.

# 482
  • София
Моят син от няколко години празнува в пицария РД и когато пицарията е в някой МОЛ ходят и на кино. Той няма голям избор, защото е роден декември, но до сега му харесваше. Тази година иска да направи купон вкъщи, но сигурно ще му се размине, защото баща му още не знае 😂
Сборници и помагала по нищо не съм взимала, защото ще си останат не отворени.

# 483
  • София
Спунк-че, аз не проявявам самоинициатива в тези избори. Поръчано ми е Книга за ученика на изд. Архимед, това вземам. Дали, кой и кога ще решава или ще подпира масата с нея, вече не питам.

# 484
  • Варна
Хехе Светкавичке,  помня аз,  ама сега вече са твърде различни по предпочитания Simple Smile
В крайна сметка тази година сме на пейнтбол /утре/. Все още не й се ходи по заведения, ескейп стаи минахме, басейните са всеки ден и не са много интересни за забавление Simple Smile Домашен купон също отказа,  малко ми е още свитичка в това отношение засега.

# 485
  • София
Лейди, няма препоръчано при нас и затова питам. Надявам се да влезе в употреба.

# 486
И при нас е учебник и книга за ученика на Архимед. Като ги гледам сега в къщи - колкото е учебника, толкоз е и книгата за ученика...има няма общо около 500стр.

# 487
Аз имам няколко, но са по старата програма и не ми се следят раздели и материал. Искам да ѝ взема нов и да не се занимавам.
По препоръка на настоящата ни госпожа ( Ganis Wink ) още миналата година купих този на Веди за 8, 9 и 10 клас
Аз също го взех миналата година и си го ползваше, надявам се да продължи и тази.

Аз, по препоръка на учителката на набора, купих 2 стари сборника, един по геометрия и един по алгебра, които са до 12 клас чак, на Коста Коларов и Христо Лесов. Даже от продавалника ги взех:)
Имаме доста неща от Христо Лесов, беше съпруг на леля ми, за съжаление си отиде в края на миналата година. Изключителен математик.

# 488
  • Разпиляна във въображението
Моята днес я свил яко стомаха в часа по Биология и госпожата я изпратила при медицинската сестра, а тя - у дома. Направо ми се изправи косата Simple Smile  Първо се притесних за щерката, а после започнах да мисля как да се свържа с педиатъра, чието работно време изтичаше. Звъннах притеснена, че тя е първа смяна, а в понеделник няма как да има бележка, за да присъства на училище. Пратих я бързо с такси да я прегледат, да й даде бележка за понеделник, педиатърът обеща да я изчака. И разбрал различно - да й пусне и понеделник неучебен ден. Направооооо. Звънях на класния да го питам дали, при условие, че се чувства добре, може да отиде на училище в понеделник - не може. Да стои докогато й е написана бележката. Нищо нямала да изпусне. С този вирус нещата са станали ужасно напрегнати. Човек да не се почувства зле - направо на умиране го изкарват. Разбирам го, де. И те тепърва ще се сблъскват с какви ли не казуси.
Докато се приберем от пазаруване госпожата на Вики по физика изпратила онлайн тест за входящо ниво, което тя днес пропусна като седми час и тя го попълнила. Поне това е отработено и бях приятно изненадана.

# 489
  • София
Скрит текст:
По препоръка на настоящата ни госпожа ( Ganis Wink ) още миналата година купих този на Веди за 8, 9 и 10 клас
Аз също го взех миналата година и си го ползваше, надявам се да продължи и тази.
Лелеее, каква съм голяма бяла птица. Добре че Сиси писа, та проверих. И аз съм го купила миналата година.

Miriel, ама нали е добре детето?

# 490
Хукнах да проверявам кой сборник имаме от миналата година, но се оказа, че нашият е продаден, заедно с останалите учебници и тетрадки, че и един атлас със стари карти, който ще е необходим докрай. Днес ще купя този препоръчан от Ганис и отново атласа!
За пишмание за пръв път чувам - вкусничко изглежда на картинка!

# 491
Miriel, ама нали е добре детето?

Да Simple Smile Още снощи се почувства по-добре. Даже помислих, че я е присвил стомаха от притеснение за входящото.

# 492
И моята вчера я боля корем-горе, високо. Ходила е два пъти до тоалетна и й минало, но пропусна училището след обяд. Обадих се на класната, но смятам аз да й напиша бележка-по семейни причини. Хич не смятам да висим пред кабинета на ЛЛ.
За съжаление, обаче пропусна две входни. Никой не предложи дистанционен тест.
Така ще е с този вирус. Само здравички да са дечицата, уроците се наваксват.

# 493
Изобщо не ми се рискува с този вирус - все пак учителката й по биология я е изпратила при сестрата и т.н. в смисъл - дали в училище няма да реагират по-остро. Изобщо не помислих, да я извинявам със семейни причини - почнах да звъня на педиатъра. Ще го имам предвид, но дано не ни се случва. Изобщо не е работа това - да сме все на тръни.

# 494
  • Sofia
И от моя клас една девойка от сряда е със стомашен проблем. Майката каза, че уж от ресторантска храна и още същия ден ѝ  минало, но до петък не се появи. Ние всеки ден до 9.15 трябва да докладваме дали отсъства някой с грипоподобни симптоми. В случай на неразположение у дете, веднага да информираме родител и да го пратим при училищната сестра. Инструкциите са, ако на някой нещо не му е добре (сопол, главоболие, каквото и да е), по-добре да не идва на училище, да си остане в къщи.
Обаче това с ЛЛ и бележките.... просто ми е болна тема. Нашата съм я избрала уж да ми е наблизо и я търся само за такива неща, а вече 4 пъти в рамките на 2 седмици не успявам да заверя амбулаторните карти на децата. Ще я сменям, проблемът е в нея, а не хората, които оставя да се вият отвън на опашки с часове Rage По семейни причини може до 3 дни в годината и до 7 с разрешение на директора. Аз тях ги пазя за по-належащи случаи и не ги изпуквам още в началото на годината, че знае ли се кога какво ще потрябва... Persevere

Общи условия

Активация на акаунт