Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 405
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Честит празник на млад Bis-и! Да е здрав и весел. Честито на мама! Масово вече подкараха 16- та година, а тази възраст респектира! Дано по-бързо съзреят!

Голям стрес предизвика пандемията, но тя изкара децата от капсулованото им щастие и ги принуди по- рано да мислят за ценности извън техния свят: живот, здраве, грижа към близките, отговорност към непознатите. Та покрай негативите, силно се надявам дечковците да сменят ракурса в наша полза и в по- близко време да разпознаем при тях зрелостта.

# 526
  • Sofia
Еха, Bis, ти ли я прави Open Mouth Изглежда страхотно! Жив и здрав да е набоорът,  немският да му върви като майчин, наред с него и останалите науки, но най-важно е да е щастлив, а и ти с него! Heartpulse

Нашите са в карантина от днес Confounded От четвъртък отсъства едно момче и се чу, че може би е "позитивен". Не е имал никакви симптоми, но сестра му била с положителен тест, а тя пък се тествала, защото спортува в някакъв клуб, там в отбора имало положителни и треньорът ги накарал да се проверят. Всичките без симптоми. Снощи директорът пусна инструкция в Школо да си останат в къщи, днес ще учат онлайн. Аз и ММ отиваме на работа, малката - на училище.

# 527
Bis, честито! Здраве и успехи желая на порасналото дете!

# 528
  • Там, където мечтите се сбъдват
Бис, жив и здрав да ви е рожденикът!!!

Ани, не знам какво да пиша, ти мислиш ли да го тестваш младежа или не? Чудя се аз как бих постъпила....

# 529
Bis, честит да е младежът, да е здрав и щастлив!

АниК, а какво значи карантина - 14 дни всички съученици стоят вкъщи ли? Отакато се говори за карантинирани класове, все това се питам. Ако е така, какво безумие, вместо да осигурят тестване за контактните деца...

# 530
Да осигурят тестване, ама струва пари, а отделно от това може тестът да е направен преди да се развие ковид и да не го хване. В началото нас ни тестваха при всеки разболял се служител - веднага и под строй по списък всички отивахме на тест. След това разбраха, че не е сигурно такова тестване и трябва да се повтори след няколко дни. Затова спряха да ни изпращат веднага всички, а само най-близките контактни лица. Останалите ако проявят някаква симптоматика или по преценка на ръководителя.

# 531
  • София
Bis, честит рожденик! Много щастие, здраве и любов да има по пътя си!

Мартеа, доколкото знам аз, правенето на тест не ги освобождава от карантината, ако имат в класа си болен (положителен) съученик или учител. Тъй като в класа на моя близка приятелка се случи, изрично е имало питане от родител дали ако направи тест на детето си за своя сметка и тестът е отрицателен, то детето може да се освободи от карантината и съответен отговор: НЕ. Детето може във всеки един момент от посочената карантина да прояви симптоми или да стане положителен, дори и при първоначално отрицателен тест.
Та, децата ще си стоят вкъщи и ще спазват измислената карантина. Здрави. Но това явно не е толкова важно. Родителите обаче, братя и сестри, няма проблем да си ходят на работа и на училище. И това ако не е безумие, не знам кое е.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 09:08 от jenap

# 532
Не съм казала веднага. Нека е след 5-6 дни, но карантина 14 дни ей така на сляпо.... Колкото да се каже, че са взети мерки. Та нали детето си е у дома и контактува с близките си, които не са под карантина. Никаква логика няма. А че струва пари, е ясно.

# 533
  • Там, където мечтите се сбъдват
Тук е времето държавата да се намеси и да дотира тестовете за деца, вярно е, че са скъпи материалите, ама все ми се струва, че и лабораториите достатъчно пари изкараха покрай ковид....

# 534
А класът докато е в карантина за него има ли ДО?

# 535
Санака беше пуснала назад в темата един линк, в който обясняваха, че има ДО, кой е в карантина, кой има право на болнични и т.н. Ако успея да го изровя ще го добавя тук.
Ето го:
https://bg-mam.ma/p/1247296/41431895

# 536
  • София
Аз преподавам на класа, в който е синът на Ани. Ще има ДО.

# 537
  • В средата на времето
BirthdayBis, честит рожден ден на момчето ти! Balloon Да бъде здрав и да изживее щастливи тийн години! Simple Smile

Галя, моя син го записах в Престиж, в началото на октомври започват курсовете. За отзиви - чак другата година. Simple Smile

# 538
  • София
Bis, честит да е синът ти! Здрав, щастлив, обграден с приятели !!!

Ани, много неприятно с карантината. Дано добре да ги ангажират с ДО и да минава неусетно.
Малко ми е странно, че РЗИ са решили да карантинират класа при положение, че детето е отсъствало преди да се потвърди позитивния му тест. В училището на малките с излезлите позитивни учители са дали предписания да се проследят контактните само до 48 ч. назад. И примерно както са имали часове с едната госпожа в петък, но тестовете на всички учители ги направиха в неприсъствения 21.09., резултати на 22.09 - минали са повече от 48 ч. класът не го карантинираха. Но може би така е само по оста - учител-ученици. Когато ученик е позитивен не знам дали са същите срокове.

Изида, как са организирани курсовете в Престиж - присъствено или? И по колко са в група?

# 539
  • В средата на времето
Аз сега разбрах, че в Първа има карантиниран клас. Чак се чудя как моят син нищо не каза снощи...Rolling Eyes

Изида, как са организирани курсовете в Престиж - присъствено или? И по колко са в група?
Ще стартират присъствено - веднъж в седмицата. Ако епидeмиологичната обстановка се усложни, имали готовност да преминат в ДО. В брошурата пишеше, че са до 12 деца в група.

Общи условия

Активация на акаунт