Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 403
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Дано да не карат чак 14 дни; и аз се надявах по-късно да ни се случи, ама сме първата лястовица в нашето училище ... То детето от петък не е било на училище и са минали все пак 5 дни оттогава, та как реално ще ги броят тези “карантинни” — не знам; Жалко, че още нямат и акаунти - до утре им беше крайния срок да си направят и днешния ден сигурно  няма да успеят всички, та ще го пишем “дъждовен”, а днес им беше входното по немски — щеше да лъсне цялата истина ...
Ганис, успех на всичките колеги, защото вашата задача е най-трудна: с едни сте ДО; с други - реално..., тъкмо започна прилива към професията и сега с тези трудности —  да не настъпи отлив. Дано вие да успеете да овладеете учебната ситуацията и да останете здрави!!!🙏

# 541
Bis, честит да е рожденика!!! А на учещите немски - дано им се получи в школите; аз така съм му трепнала на този език, че съм го обявила направо за непревземаем; цяла година го уча (Ани ми е свидетел!)— и нищо, а съм филолог със стогодишен стаж, изучавала всякакви езици ... е този ми се опъна 😬. Между другото, Изида, 1 АЕГ имат един много ценен преподавател по немски - ЗД, но мисля че води 10 и 11 немски паралелки.

# 542
  • София
Bis
Честит ти рожденик!
Жив и здрав и много успешен да бъде!
Аз също смятам, че има много недомислици покрай карантинитането, Jenap, по-добре от теб не бих могла да го кажа:ok_hand:
особено съм съгласна с последното изречение

# 543
  • София
И аз съм съгласна с думите на janap. Но какво да се очаква, като през март се опитваха да ни убедят, че ще се заразим от пейка в парка, а сега, че няма проблем, стига да си бил с маска. Фактите около мен са за две семейства с положителни безсимптомни татковци, при които нито един друг член на семейството не даде положителна проба.

# 544
  • София
Благодаря ви, момичета, за прекрасните пожелания! Hug

Неприятно е това с карантината, да. Но няма как да поставят всички членове на домакинството също под карантина, ако не са контактни със заразен, а децата от класа (освен 1) реално не са болни/със симптоми. Аз така го разбирам.

# 545
  • Sofia
Аз категорично няма да тествам никого, освен ако някой не ни задължи или някога не се тръшнем силно симптомни. В Школо дойде и второто съобщение, че ще бъдат в карантина 14 дни. Учат днес онлайн стриктно - 2 часа немски, в момента текат два часа руски. Учителите се оказаха подготвени. И аз ги мисля каква лудница е това - с едни присъствено, с други - не. Ами учителите, които са влизали в този клас остават некарантинирани?
Въобще.... да им минава кефа в началото на учебната година с тия карантини и да се види, че е глупаво.

# 546
  • София
Глупаво и престъпно...да затвориш здраво дете вкъщи без да може да излиза Confused

# 547
  • София
Bis, да ти е здраво и щастливо детето!

Всичките им карантинни мерки са толкова измислени. Оставят учениците затворени, учителите - не. В магазините се влиза по един, двама, но в градския транспорт оставят хората да се тъпчат. Метрото в час пик пак си се движи с голям интервал, автобуси и трамваи със съвпадащи маршрути се движат в пакет и пак с голям интервал... Служебно ми се налага да посещавам здравни заведения, маски почти не виждам да се носят от персонала.

# 548
Трамваите от лятото са с по един вагон. Поне по линията по която аз се движа.
 Имам близка приятелка, която живее във Франция. Оплака се, че са въвели големи интервали за влизане в училище, с цел да не се струпват деца и родители - пълна глупост, хората се бутали два пъти повече, защото често са с по две и повече деца и два пъти дневно висят отпред с децата, докато дойде редът на всички.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 10:08 от silver pearl

# 549
  • София
А колко съм гневна за този половин час сън, който им крадат, за да им мерят сутрин температурата. 😡

Най-хубави пожелания за всички, чиито празници пропуснах. Извинете ме, моля. Нямам много време за форума напоследък.

# 550
  • София
И от мен малко на патерица да се живи и здрави всички рожденици - малки и големи Heart Eyes Flowers Hibiscus
Затрупах се с работа напоследък и само ви чета, но обещавам да стана пак активна.
При нас всичко е наред - в 18-то нищо не се чува за болни и карантинирани класове или учители, но правят входни нива онлайн в къщи следобедно при условие, че са първа смяна присъствено...
Прегръщам ви виртуално и от все сърце желая нормално да си продължим живота най-скоро Flowers Four Leaf Clover

# 551
Забравих да пиша, че при нас въведоха ДО всеки петък.

# 552
  • София
Аз пък вчера бях на първата си онлайн родителска среща. Идеално беше. За 20 мин. приключихме.

# 553
  • София
И аз бях на онлайн родителска среща на малкия. Беше супер. Стегнато и ползотворно.
На наборката не мога да си представя подобна "свръх технологична" новост да се случи. Joy Joy Joy
Те даже още не са минали на електронен дневник, при все че миналата година казаха, че от тази година е задължително за всички училища и ще го въведат и те.
Но.... важното е да ходят на училище и дано се позакрепят по-дълго. Нищо друго не искам. Само да са здрави и да посещават училището присъствено.

# 554
  • София
Добрютро, bis, да ти е живо и здраво синчето, чудна тортичка, мм!

Вчера се зачетох в информацията на сайта на МЗ, мисля, че sanaka някъде я беше публикувала и според нея детето ако е под карантина заради друго дете, то родителят има право на болничен - ето извадка от няколко въпроса и отговора:
Скрит текст:
В детската ясла/детската градина на детето ми има положително за COVID-19 дете. Трябва ли да изследвам детето си? Подлежи ли то на карантина? Продължава ли детската градина да работи? Мога ли да ходя на работа, в случай, че детето ми е под карантина? Имам ли право на болничен лист, в случай, че детето трябва да остане вкъщи? Кой издава болничния лист? Ако е общопрактикуващият лекар – кой и как го уведомява, че заради положителен резултат в детската ясла/градина, моето дете е под карантина?
Не, не трябва да изследвате детето си.
Вашето дете подлежи на задължителна карантина за 14 дни, ако е било в една група с положителното дете, или заболялото дете е от друга група, но е прекарало повече от 15 минути с Вашето в общи занимания.
Да, в случай че Вашето дете е поставено под задължителна карантина, Вие може да ходите на работа.
Да, в случай че Вашето дете е поставено под задължителна карантина, Вие имате право на болничен лист, издаден от личния лекар на детето Ви.

Но на фейсбук страницата на МТСП 4 дни по-рано информацията противоречи на тази на МЗ:
Скрит текст:
Министерство на труда и социалната политика
17 септември в 18:14 ч.  ·
ℹ️ Ако сте родител на дете под карантина:
🔹 Имате право докато то е у дома да излезете в платен годишен отпуск или ако нямате възможност за такъв – в неплатен.
То най-вероятно няма така ларж да раздават болнични, ама пък може ли едните да пишат едно, другите друго...
Повечето ни дечица тук нямат нужда от родител да ги надзирава, но има немалко, които няма как да си седят самички вкъщи.

Ние в училището на сина ми си имахме абсолютно нормална родителска среща, даже и без маски си седяхме всички.., учителите влизаха с маски или шлемове обаче, някои имаха нещо като мини шлемче на брадата, което никой не може да ме убеди, че пази нещо.

Общи условия

Активация на акаунт