Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 400
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ще ми препоръчате ли немска граматика? Имам само една на майка ми от ловешката гимназия, найста година.

# 571
Ползвай я нея. Някога имах прекрасно помагало по граматика, което се разпадна на коли. Помня, че беше с жълти корици. Навярно е същото - от -айста година. Промени има в правописа - затова е нужен актуален речник.

# 572
  • у дома с любимите си хора
Привет на всички! Най-накрая да се запиша и аз в темата с ученика. Днес му е първи учебен ден за тази учебна година. Много материал пропусна, входни,контролни,знанията по никога неизучавания от него втори език - испански...Абе,притеснено ми е. Отделно в общежитието има нов съквартирант,на когото старателно издирвам от месец координатите, но той и родителите му се държат като партизани в нелегалност и направо в чудо се виждам.Вчера при повторното ни нанасяне, се оказа,че човекът си ползва чуждите вещи като негови без дори да се обади да поиска разрешение за това. Не е добре положението и това е. Отделно майка ми я приеха по спешност в болница  заради проблеми със сърцето. Въобще притесненията от септември ми избиха снощи към два часа ,когато получих за първи път в живота си паник атака.

# 573
Вилиян,
винаги си ми била за пример - имаш кураж, какъвто не притежавам /а се водя за куражлия/. Ще се справиш! Нормално е да прегориш. Много ти се събра за последните 2 години. Ако можем с нещо да окажем конкретно съдействие, казвай. И преди съм писала - в града сме, съоръжени сме с коли, можем да помогнем на младежа.

Много по-скъпа ли би била стя в квартира? Допускам, че особено в настоящата ситуация би имало възрастни хора, за които подобно съжителство ще е полезно - той ще пазарува и ще им спести излизането,у а те ще направят отбив от наема.

# 574
  • София
Вилиян, прегръдки! Дано всичко се оправи!

# 575
  • София
Неприятна история е това със съквартиранта. Дано успеят да установят някакви правила в общуването.
Стискам палци за бързо възстановяване на майка ти.

# 576
Моля за съвет.
А две думи - най-голямата страст и любов на детето са животните. Но от две години е със сериозна алергия-куче, коте, кон-след седмична езда.
Гледала съм 17 г куче, което след като се наложи да "заспи" майка ми си възобнови депресията в сериозен план. После извън къщата гледахме немска овчарка, почина рано, на около  8. Сега "значим възрастен"за детето - психолозите знаят какво означава това - предлага новородено, малко, с възможност за отглеждане в апартамент. Да се съгласявам ли. Много съм 50/50, приемам аргументи за и против. Всички обичаме, за детето ще е вредно във физически план за майка ми полезно в емоционален, аз ще съм заробена с битови ми. + и -, моля!

# 577
  • Там, където мечтите се сбъдват
Моля за съвет.
А две думи - най-голямата страст и любов на детето са животните. Но от две години е със сериозна алергия-куче, коте, кон-след седмична езда.
Гледала съм 17 г куче, което след като се наложи да "заспи" майка ми си възобнови депресията в сериозен план. После извън къщата гледахме немска овчарка, почина рано, на около  8. Сега "значим възрастен"за детето - психолозите знаят какво означава това - предлага новородено, малко, с възможност за отглеждане в апартамент. Да се съгласявам ли. Много съм 50/50, приемам аргументи за и против. Всички обичаме, за детето ще е вредно във физически план за майка ми полезно в емоционален, аз ще съм заробена с битови ми. + и -, моля!

Има ли алергия не виждам как ще стане...а за майка ти не може ли да се намери хоби, нещо интересно, което да я изкара от депресията, или някакви общи занимания - разходки сред природата примерно...

# 578
  • някъде ... тук ...
Йорки, чувала съм, че не алергизира. Не змам как е при вече доказана алергия.

# 579
Моя приятелка беше взела някакъв бял таралеж - единственото животно подходящо за детето и  - с тежка астма.
В последствие, по съвет на хомеопат, взе и йорки. Детето правеше пристъпи в началото, после се разредиха, накрая съвсем спряха.
Аз нямах такъв кураж - голямата е алергична, опитах със заек, но имаше чести проблеми и го подарихме, йорки щеше да е по - добро решение.

# 580
  • Варна
Според мен зависи от породата - сина на приятелката ми е с астма от дете, но имат от 4 години Кавалер кинг чарлз шпаньол, не е имал пристъпи. За йорки също знам че не прави проблеми. Щом е новородено,  майката е там, посетете я със сина ти и виж дали ще има реакция.

# 581
Аз бих опитала.
Виждам какъв обмен на енергия м-у кучето и детето става и знам, че нищо не може да го замени. 
На фона на тийнейджърската апатия кучето е единствено, което може да я размърда - дъжд, сняг, кал...няма значение. На задната седалка на колата детка се сгъва, за да осигури място за куча. Гнуслива е и всичко, което буди съмнение за мръсно, е "бляяяк",  но ако трябва да се спасява беля на куча, тича. И всичко се получи спонтанно - любовта и предаността на бау, направиха детето жертвено и всеотдайно. То /детето/ вече се научи да обича - няма значение, че говорим за четириного. Утре така ще се жертва за собствено дете, любим човек...

Перличка каза, аз също бях чела някъде, че съжителството с животно води до постепенна десенсибилизация. Правило едва ли има, но пробвайте. Достатъчно отговорна си, за да усетиш момента, в който раздялата ще е безвредна - без психотравма, с възможност приятелчето да намери нов дом и да се привърже към ново семейство.

# 582
  • София
Светкавица, ако не държите животинчето да е куче, подходящо за хора с алергии е котка сфинкс. На наши приятели дъщеря им е с алергии, но детето много искаше домашен любимец и след консултации взеха такава порода.
Ние си имаме един британец и въпреки, че не изисква кой знае какви грижи, децата се научиха, че всеки ден някой има нужда и е зависим от тях и не винаги тяхната нужда трябва да е на първо място.

# 583
И моето  хлапи с голямо желание за животно и алергия. Взехме котенце от приятелка и за съжаление й го върнахме след седмица. На госпожицата за една нощ й минаха всички симптоми. Така че, ако имате възможност да си оставите вратичка. Или пък животинката да стои основно в стаята на бабата,.

# 584
Да се включа и аз с голям, за съжаление, опит с две алергични госпожици (не към котки и кучета).
Ако пробвате, трябва да е с уговорката и опцията, че се наблюдава наличие на алергична реакция и ако има такава, да може животинчето да отиде при други стопани. Трудно е за съвет, защото още от първите дни децата така се привързват към животинчето, че не ми се мисли как ще кажеш - не става. Ние имаме една прекрасна бигълка и знам колко много дава тя на цялото ни семейство, а френският булдог на голямата почти отгледа внучката, но не е шега работа това с алергиите, а десенсибилизацията става, но си има начини и не винаги са сполучливи. Аз лично, но това съм аз - не бих си причинила даже да опитам,  много съм се напатила и .... страх лозе пази.

Общи условия

Активация на акаунт