Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Слоукукър – мнения, рецепти

  • 8 753
  • 144
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8 141
Заповядайте в новата тема   Blush   Продължаваме да споделяме какво готвим и не в слоукукърите, както съвети за тяхната функционалност и моделите.   
Първата тема  с повечкото обяснения и рецепти за уреда и готвенето в него.   http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=700506;;14
Втората тема https://www.bg-mamma.com/?topic=974216.750

Днес видях в Лидъл, че има, ако някой го интересува

Скрит текст:
агнешкото на Мими

# 1
  • Мнения: 1 053
Това ями агнешко със запичащ капак ли е приготвено?

# 2
  • Мнения: 739
Благодаря за новата тема. Много е полезна, при все че аз не съм експериментирала.

Аз не използвам редовно моя слоукукър. Нещо не улучвам добре рецептите, и повечето пъти ястието става по-водно. Трябва да използвам случая че работя вече половин година от къщи (иначе не искам да го оставям да работи докато съм навън, а и не мога да отварям широко прозорците, защото кухнята е на първия етаж и се притеснявам от крадци, по същата причина не го оставям и нощем), но явно все не мога да се наканя и готвя все по "конвенционалния" начин.

Готвя предимно задушено (меса със зеленчуци, картофи), не съм опитвала други видове рецепти.

Използвам го най-вече за агнешко, то най-добре ми се получава като вкус.

Благодаря още веднъж на всички за споделянето на вашия опит.

# 3
  • Мнения: 4 246
Gifty, пробвай да сготвиш боб, ако не си. Сипи вода два пръста над боба.
И аз не ползвам непрекъснато моя уред, но боб само в него готвя.

# 4
  • София
  • Мнения: 489
Благодаря и аз за новата тема.
От много време не съм готвила в слоукукъра, и даже го паркирах на централно място на плота за да ми е пред очите, но пак не готвя.
Цялото лято изкарахме на тиквички на фурна, кюфтета на фурна и таратор/салата. Чудя се каква лятна манджа мога да сготвя в него. Само за прясно зеле се сещам.

# 5
  • Мнения: 4 246
Мина фон В., може гювеч да сготвиш с месо или постен.

# 6
  • София
  • Мнения: 489
Да, Фортуна, това е вариант, но не ми харесва как стават картофите в слоукукъра - обикновено гледам да ги покривам с месото или с течност.

# 7
  • Мнения: 4 246
Мина, сещам се и за зелен фасул или градинарска супа, нещо тип борш. Simple Smile  Летните манджи за мен са бързи и лятото по-рядко ползвам уреда.

# 8
  • Мнения: 8 141
Да, Фортуна, това е вариант, но не ми харесва как стават картофите в слоукукъра - обикновено гледам да ги покривам с месото или с течност.
на мен също. После започнах да ги слагам - всички продукти - в плик за печене, връзвам и в уреда. Така ми харесваха. отдавна не съм готвила в него.

# 9
  • София
  • Мнения: 489
С плик за печене не съм пробвала досега.
Сигурно ще изчакам да застуди малко за първите яхнии Simple Smile

# 10
  • На острова
  • Мнения: 1 035
Здравейте! Реших вече, че трябва този есенно-зимен сезон да се сдобия със слоу кукър. Мисля, че ще ми е доста полезен, защото готвя предимно месо, супи, бобови, имам натоварено ежедневи и се надявам да спестя малко време особено за вечерите - винаги гледам да сготвя нещо набързо след работа, защото не обичаме да вечеряме късно.

Въпросът ми е 4.7 л добре ли е като размер за 4-членно семейство? Бях си харесала 6.5 л, но се върнах на този от 4.7 л, защото има таймер и пот-ът може да се слага във фурна. Не мога да се ориентирам колко е голям, а ще го поръчвам онлайн.

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 3 456
Вземи си 5.7. Винаги е по-добре да е по-голям. Пак има таймер и съдът става за фурна.

# 12
  • На острова
  • Мнения: 1 035
Благодаря за отговора, Тintina! Аз голямо бързане да го поръчам и взех този, за който питах, 4.7 л. Добре ми е като размер. Днес едни свински пържоли се готвиха през деня, за утре ще сложа пилешка супа, в други ден едно къри от тиква и т.н. Мисля, че няма да спира да работи, голяма радост и голямо облекчение!

# 13
  • Мнения: X
Аз нещо не можах да се спогодя с моя... Много странен вкус придобиват манджите, дори и боба, лещата, един такъв особен и не хубав, не знам на какво се дължи. Единствено зелето ми се получава добре вътре. Голямо желание имах, много се мъчих, ама за едно зеле не го вадя. Свалихме го в избата.

# 14
  • софия
  • Мнения: 522
Аз нещо не можах да се спогодя с моя... Много странен вкус придобиват манджите, дори и боба, лещата, един такъв особен и не хубав, не знам на какво се дължи. Единствено зелето ми се получава добре вътре. Голямо желание имах, много се мъчих, ама за едно зеле не го вадя. Свалихме го в избата.
аз лично го ползвам основно през зимата - с кисело зеле, гювеч, сарми, печени меса, печени ябълки и тиква. мисля, че си поизбързала - дай му шанс! винаги можеш да го махнеш.

Общи условия

Активация на акаунт