СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 3

 • 9 618
 • 306
 •   1
Отговори
 • Мнения: 161
Нашите бебчета:
23.08.
Zazameg - бебе Вяра - 3570гр, 51см - планово секцио, Щерев
27.08.
tani_chka - бебе Елеонора - 3310гр, 48см - Пловдив
28.08.
Diin321 - бебе Кристина - 3500гр, 52см - спешно секцио, Токуда
vaniliq82 - бебе Виктор
02.09.
fire lady  - бебе Борис - 3580гр, 51см - планово секцио, МБАЛ Света София
ЯН БИБИЯН - бебе Стефания, планово секцио, гр. Видин
03.09.
Meri-Mar - бебе Петър
09.09.
Ronique - бебе Катерина - 3170 гр, 50 см -секцио по спешност, 1 АГ "Св. София"
10.09.
Sunshine_05  - бебе Мартин - 3640гр, 52см - АГО - гр. Тутракан
11.09.
Бисквитка - бебе Божидар - 3460гр, 52см - нормално раждане, Окръжна болница - гр. Варна
12.09.
Reny7o ^.^  - бебе Адая - 2900гр, 49см - секцио по спешност, Монтана
Лия Венециано  - бебе Алессия - 3360гр, 52см - нормално раждане, болница Матърдей, Малта
14.09.
monchita87 - бебе Жасмин - 980гр, 35см - спешно секцио, Майчин дом - гр. София
15.09.
maniuni  - бебе Юлия - нормално раждане, болница Надежда - гр. София
16.09.
Виктория Йорданова - бебе Михаел - 3500гр, 50см - спешно секцио, УМБАЛ "Канев" - гр. Русе

18.09.
praskovka30 - бебе Марая - 3500гр, 51см, болница Вита - гр. София
19.09.
Beni2017 - бебе Сияна
Еленчето - бебе Елия - 3480гр, 51см - нормално раждане, Токуда - д-р Атанасова
20.09.
katya_pk - бебе Павел - 3620гр, 52см - планово секцио, Токуда
katiusha_ - бебе Яница - 3230гр, 48см - нормално раждане, клиника Малинов
06.10.
juveragazza  - бебе Алекс - 4050гр, 53см - нормално раждане, Щерев

* Която желае да впише данните на бебчето си в списъка, нека ми пише лично съобщение. Simple Smile

Старите ни теми:
Тема 1
Тема 2

# 1
 • София
 • Мнения: 1 531
Сън, благодаря за новата тема Simple Smile

Бисквитки и аз давам, обикновено след закуска и след обедното хранене по 1 или 2. Чеше си венците с тях и се успокоява.

# 2
 • Мнения: 556
Привет и от мен!
Върнахме се успешно от морето, Сияна си  изкара страхотно та и ние покрай нея!
Добре, че в последния момент купих басейн за плажа, голяма игра падна.
И голямо ядене, как не повръщаше незнам😁
Само като тръгнахме към София и ме хвана главоболието и хроничната умора.
Сияна вече прави 5-6 крачки, нашите ме накараха да направя питка за прощапулник.
Вчера за първи път яде храна от детската кухня и много ѝ харесва.

# 3
 • Мнения: 149
Ние сме на държавна кухня от 10 месечна, много е добре - бебка прояде най-после 😆. А и за цената от 1.30 на ден си е направо феноменално, разнообразие  всеки ден, проверени и изпитани рецепти, аз със сигурност я препоръчвам с две ръце

# 4
 • Мнения: 3 923
За София - записването за кухня направо в пункта за раздаване ли става? И освен бележка от личния лекар и бурканчета друго искат ли?

# 5
 • Мнения: 556
Подаването на документи става в кухнята майка, нашата е с/у пазара на Младост 1.
Дават ти номер и дата, на която да провериш дали е записано детето. Ние за малко не се класираме, сега чакам този месец, но ни продадоха купони.
Искат 20 буркана и 80 капачки, които трябва да занеса при записването. Сега ходя с 3 буркан чета, без да се обяснявам много, много🙂
В отпуск са до 14ти, а като ходиш си носи маска и ръкавици.
Иначе храната наистина е много добра, чак ме е яд, че не подадох документи по-рано.

Да ви кажа, че си имам малко вампирче 😂
Вместо горните централни резци избиха страничните. Вчера се смях с глас като видях, че тя моята госпожица не дава да ѝ видиш в устата.

Има ли вече научили се да държат и използват правилно лъжица?

# 6
 • Мнения: 149
В нашата кухня във Витоша (на ул. Белмекен) искат 30 бурканчета и 60 капачки и бележка от педиатъра за алергии. Ние се записахме от раз, явно не са имали много деца тогава. Купоните са по 1.30 на ден за 3 яденета. Много е разнообразна храната, има само един ден с основно постно, един с риба и останалите са с меса.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 531
Какво е това класиране? И за детските кухни ли има класиране? Е това вече на нищо не прилича. После - раждайте деца. Ако трябваше държавата да ме стимулира ... ама добре че не ми е стимул тя.

С другите ми деца взимах частна кухня, просто защото за държавен пункт трябваше да вървя 1 км и ми беше доста трудно с две бебета тогава да съм там навреме. Сега обаче кухнята ни е близо и ще се възползвам ... явно ако ни приемат, щом и за това има класиране. Ще видим

# 8
 • Мнения: 131
Какво е това класиране? И за детските кухни ли има класиране? Е това вече на нищо не прилича. После - раждайте деца. Ако трябваше държавата да ме стимулира ... ама добре че не ми е стимул тя.

С другите ми деца взимах частна кухня, просто защото за държавен пункт трябваше да вървя 1 км и ми беше доста трудно с две бебета тогава да съм там навреме. Сега обаче кухнята ни е близо и ще се възползвам ... явно ако ни приемат, щом и за това има класиране. Ще видим
[/quote
 В красна поляна ме разиграва 3 седмици. Първо като ходих само за списъка с чакащите ми иска копие от акта за раждане и бележка от доктора. Отидох след 1 Седмица, защото заминахме на море. Нося всички документи и ми казват да отида септември, защото не записвали сега и тя била малка. Питам нали от 10месеца, ами не вече от 1г. Излизам си аз, ама се връщам и питам това къде е записано, защото в сайта никъде го няма. Двете госпожи се споглеждат и едната казва, ами то заради ковида е така. Питам тази бележка от доктора ще важи ли септември месец, нямало да има проблем. Отидох след 2 седмици и я записаха на 117място в списъка с чакащи. И ми казаха, като съм искала пункта на Одрин, защо идвам до красна поляна.

# 9
 • Мнения: 1 781
Класиране за детска кухня? Тия са луди! Толкова ли не могат по изготвеното вече меню да сложат 2 тенджери/тави повече. Нали си плащат хората.
Фирмите лека-полека трябва да минат на хоум-офис и да вземат хората да се  връщат в малките градове.
Скрит текст:
Покрай Ковид се видя, че много фирми дори могат да освободят сградите и да си пратят служителите да бачкат хоум. Имам колеги, които взеха къщи в близки градчета. Хем по-голямо жилище (и то къща), хем за по-малко пари.  И допълнителна стая за работа от вкъщи си имат даже. Идват с влака за 30-40 мин до града и после с градски транспорт. То с колата пак толкова им излиза по магистралата. Що в Бг не се помисли в тая насока....

# 10
 • София
 • Мнения: 622
И ние се записахме на държавна кухня и след почивката ще започнем да взимаме. Ходи се в кухнята майка за самото записване и после си взимаш от пункта, който си избрал. Има нещо такова със свободни места, но нямаше проблем при нас. По принцип до момента не сме пробвали никаква детска кухня.

# 11
 • Мнения: 131
И ние се записахме на държавна кухня и след почивката ще започнем да взимаме. Ходи се в кухнята майка за самото записване и после си взимаш от пункта, който си избрал. Има нещо такова със свободни места, но нямаше проблем при нас. По принцип до момента не сме пробвали никаква детска кухня.
Явно всяка кухня сама си определя правила 🤣 Мен ме питаха защо не съм отишла да си се запиша в пункта, който искам. Аз взимах от юначе и българче. Десертите категорично ги отказваше, супите по 2-3 лъжици. От юначе изяде 5л от основното, но го бях поръчала за под година и беше гладко пюрирано. От българче поръчах менюто за годинка и го изяде цялото.
Вашите бебета будят ли се още нощем? Моята госпожица както се будеше по веднъж през нощта, от 4 дена е започнала по 3-4 пъти. Като последното будене е пищене, не се успокоява по никакъв начин освен, ако не я гушна и не се успи в мен. Ако пак тръгна да 1 слагам в леглото е рев. Уффф стана дълъг пост, ама ме съсипва това будене през час, два

# 12
 • София
 • Мнения: 622
И мен ме притеснява малко относна кухнята, че той последно време не е много фен на пюрираната храна, но ще видим. Нека пробваме. По отношение на нощното спане положението е кофти. Не иска да заспива в неговото легло. Буди се нощем и не иска пак да остава в леглото. Иска да спи при нас, но доста се премята и буди също.

# 13
 • Мнения: 131
Нещо спането тотално се обърка, сутрин вече не спи поне от месец. Следобед спи по час и 20-30мин. И през нощта се буди с пищене и отказва всичко, докато не я гушна, ама и тогава почва едно извиване, мърдане. Сутрин спи до 8:30-9:00. Не знам може би да я будя рано, за да спи после по - дълго следобеден сън:thinking:

# 14
 • София
 • Мнения: 1 531
И Павел още се буди нощем, според мен ще е така още дълго време. Спи си в леглото (долепено) около половината нощ, после няма смисъл да го бутам пак обратно, защото се буди и пак идва и само рискувам да не спим изобщо.
В един момент ще започне да спи, знам го, обаче съм на ръба на силите си и ми се иска да е по-скоро този момент.

Аз също ходих до нашия пункт, дадоха ми едно заявление да си попълня вкъщи и ми казаха за повече информация какво трябва да подготвя, да звънна на един телефон. Снимах си една бележка на стъклото им и май се оказва, че за трето и повече деца таксата даже е с 50% намалена, но трябва да нося допълнително актове за раждане на децата и удостоверения за адресна регистрация. То не че има значение, и без това сумата е малка. Още не съм звъннала обаче да питам.
С другите ми деца бях пробвала различни частни кухни и най-много им харесваше на Вълшебник. Но и това си е въпрос на вкус. А приятелки, които бяха опитвали и частни и държавна кухня тогава ми бяха споделили, че държавната е дори по-хубава. Сега като ми е сравнително близо пунктът, мисля направо на нея да минем.

Арияна, моето се буди в 6:30-7. Ако имах възможности да спим до 8:30, изобщо бямаше да го будя Grinning Но това си е лично мнение, базирано на насъбрано сутрешно недоспиване Wink Иначе сутрин спи различно, обикновено по 20 минути, в редки случаи ако сме на дълга разходка и го возя - час - час и нещо може да направи. Следобед ако съм до него спи по час, ако не, пак 20 минути. И това е от нещата, които искам да се промени вече - да започне да прави по-дълъг следобеден сън, без будене след 20 минути.

Общи условия

Активация на акаунт