НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 325
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Къде имат магазин , Пепко ?

# 631
Здравейте, момичета! Мия термин е 04.11 , но на 22.10 ще стана майка. Вече имам час за секцио. Дано всичко е по план, но лекаря който ще ме оперира не вижда причина засега бебето да не си изчака датата. Каза че и да не я изчака няма драма , защото другата седмица съм в деветия и ако се случи нещо няма да е проблем вече. Нямам почти контракции , шийката е супер засега, дано така да продължи. Имам шанс и за нормално раждане с маргинална плацента, но никой няма да се наеме, понеже е малко по-рисково, а и е чудесна причина за секцио, а те повечето само това чакат.  Още от 14 г.с трима лекари ми разправят, че ще ме оперират сихурно и вече се отказах да се надявам.
Имам опит с новородени - 2 броя племеници, които съм гледала от изписването им, но леко почвам да откачам- рождената дата на детето е факт, то започва да ми изглежда все повече като факт. Скоро живота ми няма да има нищо общо с досегашния. Ще мога ли да издържам без сън, ще ми харесва ли да съм майка, дали ще изпадна в следродилна депресия, ще се справям ли, ще ми стане ли мастит на гърдите, ще преценявам ли как да облека бебето да не настине, но и да не се претопли, ще го чуя ли като се събуди, как ще спя ако то е по гръб, ами ако повърне???? А като се задави и се паникьосам? Ами ако заспя, докато я кърмя и я задуша? Ами ако допусна като е малки бебе да почне да кашля и да има сополи и всички кажат, че не съм добра майка? Хиляди , даже милиони въпроси препускат в главата ми,мозъка ми често прегрява последната седмица,  а бях много отворена преди “ Кой аз ли бе, аз мога всичко да правя, аз стм гледала бебета”.
Извинявам се за словоизлиянието, ама работата е сериозна Grinning

# 632
Къде имат магазин , Пепко ?

Доколкото виждам в Гугъл само в Пловдив и София имат магазини, виж в сайта им кой ти е най-удобен, ако те устройват като градове.

# 633
Вече имат и в Бургас

# 634
  • София
Нтмасдом, порт бебето зимно ли е ?
Имат ли други цветове и по какъв начин се закопчава ?

# 635
Нтмасдом, порт бебето зимно ли е ?
Имат ли други цветове и по какъв начин се закопчава ?

Зимно е да и в магазина аз го взех за одеалце защото беше разгънато😂 после като се прибрах вкъщи чак видях че има велкро и може да се загъва така 😂 имаше го и в синьо и в розово😍
Поправям се за магазините на Пепко сега видях в сайта им че имат из цялата страна!!!

# 636
Аз съм взела това за изписването
Голям фен съм на Дисни и доста от дрешките са ми такива. Обаче съм в чуденка дали да пера всичко от комплекта :/ вие ще ги перете ли и как? Не искам да се развалят Sad
Аз съм взела и космонавт, но мисля да не го ползвам за изписването, а за после. Тази пеленка е доста дебела, ако трябва ще взема и още едно одеало.
Започвам и аз да подготвям багажа за болницата, останаха малко неща за вземане, трябва да измисля само как да ги подредя и дали да не взема нещата за бебето в отделна чанта. С това ще се заема сега тази седмица, като планирам да взема и козметика на Мустела и 1-2 шишенца на Авент.

Редактирам: Ntmasdom и аз съм взела същите неща от Пепко 😂

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 14:49 от Cve7i

# 637
Ох колко сте сладкииии. И аз днес мн се вълнувам, взехме от село мн дрешки, които сестра ми е пазила за мен вече 12 години. Много ми е мило, вярно е, че не са всички супер запазени, но пък доста добре ми идва финансово.
Бъбли, честито мн се радвам за тебе! Много си ми симпатична и се вълнувам за тебе. Ех тоя октомври Simple Smile
Ntmasdom и аз купих на бебо от пепко три броя боди в една закачка с мечета и едни ританки. Аз имам много хавлийки от разни хора ама някак си са ми захабени и мисля да си направя подложки за памперсите за многократна употреба и да си купя нова хавлийка

# 638
Много хубаво комплектче, Цвет. Аз засега не мисля да вземам цял комплект, а да скалъпя нещо. Скъпички ми се виждат тези комплекти, а и не всичко ще се ползва.
Естествено, че всичко се пере. Какво да му се развали. Аз дори изпрани дрехи от първото дете пак прах, че миришат, където са престояли в торбите.
Мисля да ги гладя по-нататък, тъй като очаквам нещата при мен да се случат след около два месеца, ако всичко е както трябва. Доста време има. Да не взеват да жълтеят. Аз имам да купувам още неща. Полека подготвям, да не се озоря на един път. 🙂
Бъбли, ще родиш, когато е РД на ММ. 🙂 Аз също съм октомврийка. Наближава и моя РД, но на нашето бебе му е много рано да се появи през октомври. Иначе щяхме да сме трима от едно семейство този месец.
Да видим дали някоя мама от групата няма да роди на моя РД. 🙂

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 15:33 от Helinor17

# 639
Здравейте, вчера бяхме на преглед  в 33 седмица съм 2400 е обърнала се е надолу вече не спира да блъска и подритва ама и аз доста си я друсам с шоколад 🤣🤣
Вчера дойдохме на почивка с мъжа.
Дадоха ни папката  с документите за болницата и сега чакаме на 5 сме на тонове.
Казаха че е с доста коса 🤣🤣
Взех я и на почивката за всеки случай папката
, че онзи ден имах чуство че ще родя, стискайте палци да задържи до термин 🤣🤣❤
От всичко където гледах за частни ала бала май реших че като тръгна да раждам ще отида в Шейново при който е на смяна и няма да се напрягам излишно с избори и т.н 🤣

# 640
Момичета. Вчера влезнах в 33г.с. И преди малко си почесах корема около пъпчето Grinning и някак си усещам кожата все едно ми е изтръпнала, като я пипам и то само около пъпа Grinning при вас така ли е?

# 641
ООо супер и аз утре ще отида до пепко за да разгледам Simple Smile Благодаря, че споделихте.
За козметика съм се спряла на Бебо като нтмасдом, видях препоръка тук в групата Wink само за профилактика против подсичане съм взела на Galafarm и отделно имам судокрем, който ще ползвам при много червено дупе. Бебо си поръчах от сайта им заедно с цял стек мокри кърпи 99%  вода. Имаше и 2 пакета подарък Simple Smile
Комплект за изписване не съм харесала все още, но може би и аз ще сглобя нещо.
А вие купили ли сте сет за количка? И може ли да споделите от къде?
Ааа да ви кажа днес ходих до Джъмбо и от там купих много хубави памучни пелени 4бр за 10лв и комплектче грижа за бебето с несесерче 10лв. Специално тези неща ги търсих и по други магазини, но цените са доста по-високи. Много съм доволна Smile

# 642
  • Тук... някъде
Bubblyfogg, почти всичко,за което се притесняваш, минава през главата на всяка от нас.. но, за твоето бебче ще си най-добрата майка, независимо дали в очите на околните си такава. В началото докато се нагодим с бебчетата може би ще ни е трудно, но съм сигурна,че ще свикнем ❤
Аз купих за бебка козметика от био щанда на Метро - Bambo nature, както и техни памперси и кърпички. Бяха на промоция преди 2 седмици, не знам дали все още са.
Днес бях и на изложение Бебе зона в Бургас-имаше много интересни лекции на различните фирми, подаръци и много мостри на различни производители. Утре ще има и лекция за спешните състояния при бебета и деца, която ми се струва доста интересна.
ММ купи комплект за изписването на бебка, така че ще я издокараме с него, а акушерката ще прецени какво от всичките части в него е излишно. Иначе съм стоварила почти всичко купено при майка ми, заради подготовката на детската стая. Сега се конкурират с ММ кой щял да пере и глади дрешките 😂 а като му знам работната програма, със сигурност бабата ще спечели.
За количката сме взели това https://www.kokokids.bg/termochuvalche-za-kolichka-cuddle-kokokids

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 20:34 от KOKONDRELLA

# 643
Nonny89 Аз съм харесала този сет за количка http://www.bambo.bg/na-razhodka/kolichki/chanti-i-aksesoari/kikk … mice-41101060080/ има го в различни шарки и цветове и цената е доста прилична на фона на повечето които гледах  и то за 6 части!

# 644
Пеленките от Джъмбо и аз си взех миналия месец, като мисля да взема още при следващото ходене. Също съм харесала там и едно одеало тип порт бебе, ако не си намеря друго и него ще взема. Сет за количка търся от 1 месец ама още само летни срещам. Ходих до една бебе борса и ми казаха края на септември евентуално ще имат, както и вече по-плътни одеалца. Аз от Пепко съм взела и дрешки за по-голямо бебче.
Да попитам мамите с легла преносими кошари взели ли сте протектор за матрака и какъв матрак сте избрали?

Общи условия

Активация на акаунт