НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 316
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Аз си взех матрак isleep от Хиполенд за 120лв, и там ми го препоръчаха, смятам че е добре, с мемори пяна е, но за протектор и аз се чудя 🤔
Има ли някоя от вас, която напоследък поддържа по-висок пулс. Аз бях ходила на кардиолог към 6ти мес, мисля, и лекарката ми каза, че било патология за бременни, но ако мине и държа по-дълго време над 105,че ще трябва бета-блокер. И сега се чудя, в понеделник ще питам доктора все пак,но напоследък даже е към 111 за сметка на по-ниското кръвно.

# 646
Ренйдбоу на мен доки ми каза над 120 че не е ок, а тя е голяма паника. И моя напоследък постоянно го усещам, даже оня ден бях вдигнала 130 пулс, но сега напоследък и моя е 107-110.
Аз не съм мислила да взимам сет за количката, мисля да постеля някаква пелена, а и тази възглавница нали не е препоръчителна до първите две години.
Матрака го взехме от Айко dreamon е марката. Беше намален от 120 на 80 лв.
Аз сега си взех 2 книги на Олга Дукат "раждане с любов" чудна е, на един дъх се чете, защо не я почнах по-рано ме е яд и другата е на Хедра" Всичко за кърменето" нея си я оставям за накрая, да ми е съвсем прясна информацията. Толкова въпроси ми изникнаха покрай тази книга за раждането, но ще ги повдигна тук като я прочета Simple Smile  Чета книгата и искам да раждам вече и като се сетя, че сме доникъде с ремонта и стискам краката

# 647
Днес бях на 3та ФМ. Бебка е 2.177кг, в 31+6г.с съм ,отговаря на 33г.с. Плацентата е високо разположена и ще си родя,нормално.
 И аз ходих на изложението за бебета в Бургас, беше много изморително,нямаше къде да седнеш да починеш,освен в кафето.  Но иначе беше много поучително на различните щандове.Мен ме интересуваха банките за стволови клетки, само на Cels for live стоях 20минути ,но не останах много очарована от това, което предлагат. А другите 2 където бяха изобщо не говорят,питаш ги и те гледат лошо, абе хубава работа ,но българска работа

# 648
Ние си купихме преносима кошара,а не дървено креватче.В магазина ни посъветваха да купим сгъваем матрак,тъй като е висок 5см. и за горното ниво на кошарата бил по-удачен избор.Послушахме консултантката в магазина и купихме такъв,пък ще видим дали е правилен избора ни Simple Smile

# 649
По-високия пулс е нормален при бременност. Все пак кръвния обем по време на бременност се увеличава до 50% и сърцето трябва да изпомпва повече кръв.
Протектор за матрака не сме взели,но ще взема от еднократните непромокаеми пелени,защото мисля да ги ползвам за преносимата кошара и количката също.

# 650
Чувствам се като тъпа лигла на 15 обаче пак с въпрос. Контракциите само стягане ли са? Ако изведнъж от никъде се появи мн силна болка като при цикъл, но без стягане това контракция ли е?

# 651
  • София
Айде де, уж не съм първескиня и не мога да ти отговоря Simple Smile Аз така и не разбрах какво е истинска контракция докато не влязох в болницата. Но няма какда да се сбърка. Ужасно силна болка като при цикъл и в кръста, няколко секунди, в които дума не можеш да обелиш. Вече за стягането не мога да кажа.

Вчера мм забеляза, че едното ми стъпало (на десния крак) е леко подуто. Мислех, че.може да задържам вода, ама само едното....? Вярно, че това е и крака, който най-често има крампи....

# 652
Ами аз не мога да кажа обективно колко е силна болката при мен, защото самият ми цикъл е много болезнен и съм свикнала да изпитвам много силни болки, повръщане, разстройство и много медикаменти. Та преди малко беше супер силно, държа ме около 2-3 минути може би и ме отпусна. Просто както си седях в кухнята, бях малко шетала из нас - метла, прах, една пералния простях и отидох да си сипя вода и ме заболя.

# 653
Ами аз не мога да кажа обективно колко е силна болката при мен, защото самият ми цикъл е много болезнен и съм свикнала да изпитвам много силни болки, повръщане, разстройство и много медикаменти. Та преди малко беше супер силно, държа ме около 2-3 минути може би и ме отпусна. Просто както си седях в кухнята, бях малко шетала из нас - метла, прах, една пералния простях и отидох да си сипя вода и ме заболя.

Първата ми бременност беше много кратка, приключи в 8ма седмица, та аз изхвърлих сама ембриона. Помня болката много добре, защото бяха контракции на няколко мин, цяла нощ и на другия ден. Спомням си, че докато разбера какво се случва, си мислех, че имам силни газове и даже пих пробиотик. Та кръста и ниско долу си болят, но няма да ги сбъркаш. Ако ти е било еднократно, не го мисли. И мен снощи малко ме заболя ниско долу и спря. Явно от време на време тези си болежки започват, за да се подготви тялото, което като се замислиш, е добре. Обади се на следящия те, за да се успокоиш. Нас не ни притесняваш, но вредиш на себе си. Heart Exl

# 654
Аз също не съм тревожна, по скоро любопитна. Веднага бих й звъннала ако болката беше продължила, защото беше много силна, но мина и за това не искам да я притеснявам. Сигурно е нормално тялото да се подготвя, все пак съм в 8 месец и не очаквам да е като да нямам бебе в корема, но ми е по спокойно като споделите и вие. Иначе медицинското лице е първа инстанция, разбира се, просто без нужда да не я занимавам в неделя.

# 655
Ние си купихме преносима кошара,а не дървено креватче.В магазина ни посъветваха да купим сгъваем матрак,тъй като е висок 5см. и за горното ниво на кошарата бил по-удачен избор.Послушахме консултантката в магазина и купихме такъв,пък ще видим дали е правилен избора ни Simple Smile
И аз мисля да сме с такъв, но се чудя какъв протектор да взема, предвид че са малко по-тънички. Най-вероятно ще се доверя на консултантите в магазина.

# 656
Айде де, уж не съм първескиня и не мога да ти отговоря Simple Smile Аз така и не разбрах какво е истинска контракция докато не влязох в болницата. Но няма какда да се сбърка. Ужасно силна болка като при цикъл и в кръста, няколко секунди, в които дума не можеш да обелиш. Вече за стягането не мога да кажа.

Вчера мм забеляза, че едното ми стъпало (на десния крак) е леко подуто. Мислех, че.може да задържам вода, ама само едното....? Вярно, че това е и крака, който най-често има крампи....

Рози, аз питах следящата за това. При мен е левия само. Десния си е супер и я питах от чисто любопитство,защото рядко ми се подува но когато се подуе, става като мекица и разликата е очебийна. Обясни ми, че се получава така когато има повече плацента и бебе, тежащи на дадената страна. Един вид ако повечето съдържание на корема и изместено дори малко надясно се подува повече десния крак.

# 657
Дали случайно някоя от вас си е подготвила вече стягащ колан за след раждане. Имате ли впечатления, опит или препоръки за конкретен модел? Аз разглеждах този на vika baby, но не знам дали сайтът е реален, изглежда ми малко съмнителен, иначе ги има и в emag. 🤔

# 658
  • Варна
Къде имат магазин , Пепко ?

Доколкото виждам в Гугъл само в Пловдив и София имат магазини, виж в сайта им кой ти е най-удобен, ако те устройват като градове.

О, Пепкота има и във Варна и в Добрич (даже по 2).  Blush

Иначе за комплектите за изписване - май няма да взимаме. Малко са ми пижамени тези комплекти, няма с "официален" костюм. Smile Нещо такова мислим да вземем ние:
Но още не сме избрали конкретно. Thinking

Аз съм на 3.10 на преглед и нямам търпение да видя какво става, че нашия растеше малко голям. Дано не е станал 3 кг вече (35та седмица съм). Sweat Smile Сигурно ще стане 4кг до термина.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 00:44 от lilly_dev

# 659
  • Тук... някъде
Rainbowww, аз си взех от тях колан, реален е сайта. Към колана ми изпратиха и чифт бикини.

Общи условия

Активация на акаунт