НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 316
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък мислих за нещо такова за изписването.

# 661
Аз си взех стягащо бельо,защото предния път колана не ми беше удобен да го нося постоянно и бързо преминах на бельо. Доста е стегнато в коремната област и стига до под гърдите ми. Взех си 3 размера. Ще започна с по-големия и постепенно ще премина към по-малкия. Миналия път корема ми се прибра доста бързо.
Относно дрехите за изписване,няма да използвам комплект. Приготвила съм блуза и  клин. Ще бъде с боди с къс ръкав и мисля да не взимам връхна дреха защото ще бъде увита в одеало.

# 662
С преносима кошара сме още от баткото, много ни беше удобна и сега пак ще си я ползваме. Матракът е от Хиполенд мемори пяна и кокос. Протекторът за мен е абсолютно задължителен, защото бебето повръща, памперса пропуска понякога, всичко може да се случи и да ви се намокри матрака. Нашият беше пак от Хиполенд, ползвахме го до последно.
Комплекти за изписване не съм вземала нито предния път, нито сега. Баткото беше летен и го облякох с боди, лека горничка и панталонче, отгоре имаше лека пелена, която махнахме в колата. Сега за бебата съм подготвила две сладурски ромпърчета, едното с шапка, другото с лента за глава (вероятно ще й сложа това с шапката), боди с дълъг ръкав и порт бебе, тип олекотена завивка, с една голяма розова панделка отпред.

# 663
И според мен протектора за матрак е от задължителните покупки pladi е обяснила защо. Също така, ако вие нямате протектор за матрака на спалнята вземете си. В началото има лохии при някои малко, но при други много обилни, и докато се регулира кърмата гърдите текат, и може да се събудите някоя вечер подгизнали.

Предния път бях купила комплект, но много го избирах да няма нищо излишно, поноси си някои от нещата още известно време. Сега не мисля да купувам, няма смисъл. На изписване от бебето се вижда един вързоп-пелена/одеяло и една глава със или без шапка. Помня като изписваха каката, преди мен имаше една майка от братята, бебето момиче, комплекта за изписване - "малката булка" със всичките му натурии и кордели. Бебето се накъса да реве, акушерката се препоти 100  пъти, докато му надене всичките принадлежности. Майката беше много горда, аз съжалих бебето, беше червено като домат и видимо много стресирано.
Затова съм решила - боди с дълъг/къс ръкав, някое гащеризонче със чорапки под него и евентуално шапка, увито в дебело поларено порт бебе-одеяло, да му е максимално конфортно на детето.

# 664
Аз стм приготвила за изписване едно боденце с къс ръкав, една блузка лекичка за отгоре, ританки и едно пухено плътно  ромпърче с ушички, ще си взема и една ленъичка за главата с цветенце 🌸🌸 края на октомври предполагам няма да има виелица ако е много студено , в колата ще има и едно мекичко одеалце с мечо пух и готово. Не искам хиляди неща, да е навлечено, претоплено, както и да го правят вързоп, от който нищо не се вижда. Много ми е  жал за навлечени и претоплени бебенца , сигурно защото аз откачам от жегата. Именно затова ще си купя спално чувалче без дъно долу, мисълта да ме затворят в такова цялото затворено ме подлудява. 😂 ама аз съм си така малко куку за жегите

# 665
Аз се чудя какво става. И днес съм с контракции, а е рано още, в 32 седмица съм. Лекарката каза да пия магнезий и след два часа ношпа и така да редувам.

# 666
Аз се чудя какво става. И днес съм с контракции, а е рано още, в 32 седмица съм. Лекарката каза да пия магнезий и след два часа ношпа и така да редувам.
Контракциите болезнени ли са или просто втвърдявания?

# 667
Болят, но не толкова силно колкото вчерашната.

# 668
Ох момичета помагате, цяла нощ и днес не боли кръста в ляво. Сигурно е някой нерв, но все пак кажете може ли да накарам ММ да ме размачка и да намажа с нещо. Знам, че кръста не дават да се масажира, но не се издържа вече

# 669
Cve7i, нямам представа колко полезна ще съм в случая, но ще ти споделя моят опит.
Скрит текст:
Миналата година по това време бях след стимулация, трансфер и си чаках резултата. За късмет на втория ден започна да ме боли кръста. Знаех, че не трябва да се разтрива и да се маже. Беше нетърпимо. Болеше като бях седнала, легнала, права - всякак.
Ходих при личната и тя ми каза прещипан нерв, но в моя случай не можело да пия нищо и да си търпя.
Тогава баща ми каза, че щом е прищипване нерв, само движение ще ме оправи.
Всеки път щом започвах да се раздвижвам болките бяха адски, но после лека полека започваше да ме отпуска. Усещах как болката от кръста започва да слиза към десния крак.
Когато се движех болката намаляваше.
По цяла нощ обикалях от стая в стая.
За няколко дни болката намаля драстично.
Ако състоянието ти позволява пробвай. Не губиш нищо.

Духче, аз имам контракции, когато много се уморя много.
Ако съм права повече от два часа и започва да ме стяга и боли. Седнали ме отпуска.
И аз съм в 32 седмица, а за момента не съм изпила още цял блистер но-шпа. Пия само в случай, че болката е силна и корема ми е като камък дори и след като поседя.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 18:01 от m-angel

# 670
Дух, щом не са по-силни или по-начесто контракциите, значи е по-добре положението според мен. Ако имаш възможност да си почиваш повече и даже да полежиш вероятно ще помогне да намалеят още. Ти беше казала, че спортуваш и не те свърта много на едно място, но за контракциите обикновено по-лежерното темпо е по-добро. Основно идеята е да не стоиш дълго права и да не прекаляваш с ходенето, защото това допълнително дразни матката. Стискам палци да се подобри положението, защото предполагам, че ти е малко стреснато така, а ти стискай краката - нали си обещахме преди време, че всички ще избутаме поне до началото на деветия.

# 671
# 672
И аз бях така, миналата седмица,  точно в 32 г.с.
С магнезий на системи,  и но-шпа се овладяха. Сега съм на магнерот, и но-шпа таблетки, не са изчезнали напълно,  но доктора каза, че това е нормално на този етап от бременността.  Някои си карат така, и от 4-5 месец, така че спокойно
...... Малко ни остана Simple Smile

# 673
Духче, ъпдейт? Как си?

# 674
Духче, ъпдейт? Как си?
Благодаря ти за грижата. По-добре съм, пих ношпа. Явно така ще е вече и ще се наложи да почивам повече

Общи условия

Активация на акаунт