Йоркширски териер - тема 12

• 47 698
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Сладурка! Нашата е много смешна сега с това избиващо бяло отдолу....ужас. По тялото няма, само главичката, и на никъде дължина, отпред и влиза в очите, а е късо още да се захване....ни риба, ни рак

# 586
  • Orihuela Costa,Spain
Поздрави  и от нас😍

# 587
Тези от вас, които хранят с РК Пупи, по колко се дава на 5 месечно йорки? Гледам теблицата, но не мога да се ориентирам нещо, очакваното тегло ли е дадено в ляво? Ние даваме 40 гр дневно, по таблицата трябва над 60...Знам, че не е хвалена тази храна, но казват преди 10 месеца да не я сменяме

Преди време ви бях писала за едно петънце на главичката, беше по кожата, вет каза, че е от фибичките, ще мине. Сега тъмното е по козинката, в кожата го няма вече, ако други като мен имат притеснения

# 588
Тези от вас, които хранят с РК Пупи, по колко се дава на 5 месечно йорки? Гледам теблицата, но не мога да се ориентирам нещо, очакваното тегло ли е дадено в ляво? Ние даваме 40 гр дневно, по таблицата трябва над 60...Знам, че не е хвалена тази храна, но казват преди 10 месеца да не я сменяме

Преди време ви бях писала за едно петънце на главичката, беше по кожата, вет каза, че е от фибичките, ще мине. Сега тъмното е по козинката, в кожата го няма вече, ако други като мен имат притеснения

Дадени са килограми на кучето в момента и дневен грамаж, с който трябва да храните кученцето. Ако то тежи  в момента 2 килограма, гледате грамажа срещу 2 килограма.

# 589
  Това е от пакета, тегло на възрастно пише точно, а и повечето са доста под 2 кг в първите месеци

# 590
  • Асеновград
И ние сме на роял канин, той друго не иска да яде вече след като е опитал рк.. пробвахме различни но изобщо не ги ядеше, но аз не знам защо толкова я оплюват според мен си е висок клас хубава кучешка храна, да нарочно е по-овкусена, но другите хора които нямат йоркита взимат къде къде по-евтина храна и пак нямат проблеми и живеят дълго и щастливо. Вет каза че няма нужда да се избягват зърнените култури, щом кучето няма стомашни проблеми, а той няма. И плюс това сега навлязоха тези модерни храни без зърнени култури, а йоркита е имало хиляди години назад и са живели дълго. Ако кученцето има проблем ясно, но ако му се отразява добре храната не виждам проблем. А нашия си я хапва с удоволствие, никога не съм му я теглила, винаги му е пълна купичката и като му се яде отива и си хапва, не изяжда цялата купа наведнъж. Горе долу знам че купичката му побира 70-80гр гранули и той яде по една купичка горе долу на ден, но е 4кг. И от нашата храна му даваме каквото е позволено по мъничко, и наградки също.

# 591
Какво ползвате за външно обезпаразитяване? Всеки ден в групите има вече оплаквания, и с каишка, и с фронтлайн....ние дадохме хапче сега, но то се дава всеки месец

# 592
  • Sunshine state
С хапче всеки месец. Sentinel са нашите. Нямали сме никога проблеми нито с кърлежи, нито с бълхи, а живеем до гориста местност с диви животни. 👌🏻

# 593
С хапче всеки месец. Sentinel са нашите. Нямали сме никога проблеми нито с кърлежи, нито с бълхи, а живеем до гориста местност с диви животни. 👌🏻

Каква цена е? Некс гард е нашето, към 25 лв е, все още не мога да кажа за ефективност

# 594
  • Sunshine state
Добре е НексГард. Ние не живеем в България, но и тук най-разпространено е то.

# 595
симпарика таблетки.

# 596
  • Orihuela Costa,Spain
Ние сме със Seresto,изкарваме към 5 месеца 🤗

# 597
  • София
Здравейте,бихте ли ми казали дали има разлика между бивър и обикновено йорки,освен цвета на козината?И при бивърите ли не е алергени и не пада,по-трудно ли се поддържа,те по-кекави ли са от другите йоркита?
  И още един въпрос - мъжко или женско кученце е по-добре ?Знам,че всеки има предпочитание ,но всеки пол си има плюсове и минуси,при кой плюсове са повече?
 Много искаме да си вземем йорки (малкото ми дете е с алергии,чести кашлици,рефлукс и тази порода е най-подходяща).Само чета и премислям ,вече сама се обърках на къде да се насоча.В момента попадам само на бивърчета и определено ми харесва това ,че са някак по-рошави и космати.При другите йоркита ,някои са много красиви, с хубава козинка,но някои са ми направо грозновати - като мишки са,с едно остри муцунки и като проскубана козина. Не знам как да разбера дали ще е хубаво,като голямо.
  Чета също,че е добре да се вземе след 3-та ваксина.Да,но всички ги дават още след първа или втора .

# 598
  • Пловдив
Според мен само окраската е различна. И аз много ги харесвам. Само съвет, гледайте да е стандартно, а не мини. Минитата се гледат по-трудно, имат повече болести (генетични) и са доста крехки. За козината е същата, но няма такова нещо като да не пада въобще. Това е косъм, като нашия и ест се сменя.  Но не се забива, не се ръси и въобще не се усеща че пада, особено при редовно ресане. За пола, аз предпочитам женско, най-малкото че няма да маркира, а ако се кастрира няма да има какво да го мислите.Взмете си и се насладете на тези сладурчета. Уникални любовчета са 💜🐕

# 599
При другите йоркита ,някои са много красиви, с хубава козинка,но някои са ми направо грозновати - като мишки са,с едно остри муцунки и като проскубана козина. Не знам как да разбера дали ще е хубаво,като голямо.
Няма как да сте сигурна, освен, ако не е с дълго родословие и четирицифрена сума в евро.
Но каквото и да вземете ще ви се струва най-красивото, когато си е вашето🙂

Общи условия

Активация на акаунт