Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Щастливи ли сте? Ама честно.

 • 24 193
 • 510
 •   1
Отговори
# 495
 • София
 • Мнения: 48 757
Не е нужно човек да свиква с лошото. Лошото си е лошо и въпросът "защо на мен" е напълно нормален. Може да има изпитания и без да са лоши неща.

# 496
 • Мнения: 1 465
Да, въпроса е нормален. Аз съм си го задавала също. Явно повечето го правим, когато се сблъскаме с лошото. Идеята с която го каза е да не задълбаваме и оставаме там.
Да, трябва време, за всеки е различно. Но в крайна сметка пак е в нас си..издърпването.
Но това не е темата..

# 497
 • Мнения: 3 174
Но е част от нея, без да претендирам, че съм чела назад. Чувствам се като оглозгана от глутница вълци. Душата ми колабира и как да не като лошото е константа. Как да не кърви... как да съм щастлива?!

# 498
 • Мнения: 1 465
Щастлива трудно..
Имах много дълъг период. Толкова зле бях, че даже не можех да заплача. Ей така да го излея от себе си. Вече мога! Да плача, да се радвам..имам емоции! А какво следва... не знам.

# 499
 • Мнения: 726
Освен усещането за емоционален комфорт, удовлетвореност, за щастието и хармонията е от значение да живееш тук и сега, да се възползваш максимално и да си щастлив с възможностите, които ти предлага живота тук и сега. Със сигурност има такива. Здрав ли си - ето ти един основателен повод да се чувстваш добре. Щастието е въпрос и на избор на гледна точка. Неслучайно се казали "Красотата е в очите на гледащия". Имаме избор да проектираме очакванията си на хората, които срещаме в живота си или да не го правим. Не са ни тъждествени и не е сигурно, дали ще ги оправдаят, а разминаването с очакванията може да стане повод за емоционален дискомфорт. Въпрос на избор е дали да вземем под внимание, да са ни определящи за себеусещането субективните мнения и оценка на други хора. И обратното от личната призма зависи дали да ни е терсене, защото се сравняваме с чуждите панички или не. Сравненията са безпредметни. И размахването на показалец, поучаването на тази основа. Да бъдеш метафорично казано имитация, реплика не е повод за емоционална пълнота.  В случай, че държиш да си нещастен и ти куца личната себеоценка - сравнявай се. Всеки си има съдба и всеки е пример единствено и само за собствената.  Въпрос на избор на гледна точка е да искаш нещо да стане на всяка цена или просто да действаш на принципа прави каквото трябва, да става каквото ще ! Фиксацията че нещо желано трябва да стане по еди какъв си точно определен в представите ти начин, в желаното от теб време,  може да стане повод за емоционален дискомфорт, депресия.
Пет апартамента няма да те направят по-щастлив от един, но успехът, резултатът от нещо, което правиш с удоволствие - да. Защото успехът е резултат от споделеност, взаимообмен и резонанс, образно казано взаимна симпатия с външния свят.

Простичка рецепта за моменти на щастие, слънчеви зайчета е да правиш това, което ти доставя удоволствие и те радва. Някои от нещата, които обичам да правя е да слушам музика. Та в този ред на мисли  в контекста на темата Стефан Вълдобрев с песента По-полека, която е един истински музикален бисер, е нещо като послание за щастие.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 06:18 от starinthenightsky

# 500
 • София
 • Мнения: 1 799
Лично познавам добре устроени материално хора, на които по принцип всичко им е наред, които са дълбоко нещастни и то не поради здравословни проблеми. Ако душата е неудовлетворена, и тя, и тялото страдат.

starinthenightsky, съгласна съм напълно с теб. Имала съм периоди в живота, в които съм бил фиксирана в случването на неща и не съм се чувствала добре. Интересното е, че случването на тези неща изобщо не ми донесе щастие след това. Слава Богу, че вече са зад гърба ми.

# 501
 • Мнения: 8 768
Да! Признах си! Крайно време беше. Да, щастлива съм! Щастлива съм, защото имам всичко, което ми трябва. Не съм слаба и красива, нямам маркови дрехи, козметика, процедури и интервенции, но съм щастлива с това което имам - обич до края на света и отвъд. Обичана съм!!! От тия които ми е необходимо. И то в неизмерими количества. Аз съм Слънцето в моята Вселена. И във Вселената на хората, които ме обичат. Безценно!!! Heart

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 16:48 от Джаста Праста

# 502
 • Мнения: 1 699
Щастието е нещо променливо! Днес го има, утре го няма!

# 503
 • Мнения: 8 768
Да си щастлив е даденост. Даденост, да, точно даденост! Дали ще използваш тази даденост е твоя воля. Ако съзнаваш, че си и можеш да бъдеш щастлив, ще си. Аз дълго време не бях сигурна, все се чувствах ощетена, все нещо не ми достигаше, докато не разбрах, че това, което имам, го имат твърде малко хора от обкръжението ми и отвъд него. И, че не всичко е дадено на всеки. Дори онзи екзистенц минимум, който се приема за нормал. Бъдете щастливи и намерете това, което ви прави щастливи, това е много важно!

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 17:41 от Джаста Праста

# 504
 • София
 • Мнения: 48 757
Станала си фен на позитивното мислене?

# 505
 • Мнения: 8 768
Хаха, неее. Grinning
Всъщност аз винаги съм била позитивна, но в рамките на нормалното. Grinning
Не ми допадат вечно недоволни хора. Човек трябва да бъде доволен с това, което има. Разбира се, трябва да се стреми да има и да постига повече, но в рамките на възможното. Не може да искаш повече, отколкото може да ти се даде, защото ще се разочароваш. И не можеш да имаш всичко. Трябва да умееш да постигаш душевен комфорт с това, което ти е възможно да имаш. Щастието е състояние на духа. Дали ще го постигнеш зависи най вече от теб.

# 506
 • София
 • Мнения: 55
Най-важното е човек да е доволен от това което има, да го оценява, защото като го загуби вече ще е късно. Пък дали в момента е щастлив или не - и това ще мине. След всяко лошо идва хубаво! 😊

# 507
 • Мнения: 469
Да.Щастлива съм.Нямам причини да не бъда....Обичам, обичана съм, здрави сме, децата са добре, изкарах страхотни Коледа и Нова година.Другата седмица имам именици-празници, гости.Резервирах уикенд около 08.03....планирам и лятната отпуска/ваканция.
Да, щастлива съм.

# 508
 • Мнения: 3 359
Щастието е моментно състояние. Индикация за щастие, може да е всичко това, което носи емоционална удовлетвореност.
....
БорбЪтЪ не е достатъчно основание за резултат, ако не се провежда в подходящо време, условия и не попадаш на подходящите хора. А това е въпрос на благоприятно стечение на обстоятелствата. Хората като че ли рядко осъзнават, че доста неща дори и резултатът от усилията,  да попаднеш на твои хора са и въпрос на късмет.
....
Всеки има съдба, зададени са му някакви фабрични настройки и ограниченията, които среща, показват докъде се простират индивидуалните възможности на това, което е дадено по дифолт. Пък който е много навит, може да си гребе срещу течението.
Абсолютно се подписвам под това мнение!
Дали съм щастлива? Да! Не като перманентно състояние, но като преобладаващо. "Бустери" на щастието при мен са усмивката, харесваната работа, добрите отношения, малките удоволствия, които си доставям през свободното време.

# 509
 • Мнения: 8 918
На въпроса натемата-не,но надявам се това да се промени!

Общи условия

Активация на акаунт