Августовски бебета 2020 !

• 20 579
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
Нашият татко не е имал почивен ден, и не е стоял вкъщи изобщо в дните след раждането.Вечер се прибира късно. Гледам и двете деца и готвя, и чистя, пера по 3 перални на ден. Къпя бебето сама
Мисля, че скоро ще изпадна в нервна криза. И обмислям да пия някакви хапчета за нерви...

Ехааа, ти си герой! А ние се оплакваме 😃

# 241
  • София
Не е ли малко рано за активна гимнастика🤔
Момичета, от няколко дни къпя бебя след храненето в 21ч. След това , тя заспива дълбок сън, като грам не се буди... снощи направих ексеримент и я събудих към 1ч да я нахраня-беше си гладна и си хапна всичко.
Чудя се как да процедирам тази вечер, дали да я будя или да се опитам храненето в 21 да го изместя по-късно.
Друг е въпроса, че вечеря от 21ч до 21:45 🤔
Ей това ми е и моята драма всяка вечер. Дали да я събуда към 12 за ядене или да я оставя. Ако я оставя се събужда сама към 1-1:30 и после към 6:30-07:00 и съответно изпуска яденето в 12, но не и нощното. Много искам да го махна вече нощното ядене, почнах да й давам от няколко дни насам по-малко количество през нощта, за да й привикне коремчето да не приема толкова храна и малко по-малко сама да се откаже. Така ме посъветваха проятелки, ама трудно става.

На нашата най-добре й действа Хип Комбиотик срещу газове, запек и тн. обаче явно не й харесва на вкус, защото яде 40 мин. Ако й дам друго мляко същата доза я изгълтва за 10-15 мин. , но пък често започва да повръща след това (явно бързо препълва коремчето и й идва в повече). Та и тук съм в една чуденка как да процедирам и кое мляко да й давам Thinking

Нашата също ака по макс 2 пъти на ден и то с голямо пъшкане и напъване и на моменти писъци чак. Нямам идея на какво се дължи, но ми е много болно да янгледам така Worried

# 242
  • Denmark
♥ LoVeLy Wife ♥, пращаме ти морална подкрепа Sad важно е да си обърнеш някак внимание, за да се запазиш силна психически.

Ние днес плачем цял ден и чак сега заспа в обичайната поза и ако го преместя, се буди..
Аз се опитвам всичко да правя вкъщи, да отида до магазина, да разходя детето, понеже знам, че е хубаво за него, но той плаче и не става всеки ден... И като не смогна с нещо и бебето плаче, ми е криво все едно не се справям с нищо Confused
Таткото не е от най-дейните, защото, моля ви се, всичките му мъжки дружки от работа са му казали, че първите 3 месеца бебето трябва да е нон стоп с майката, за да си създадат връзка. А че майката ще изперка ако няма 10 минути да си вземе душ без да мисли бебето дали не се е събудило и без да бърза като за световно, не го мислим.. И така аз съм лошата, която го мъчи да спи, а с баща му си гукат по 10 минути на ден Confused

Къпем се след като е хапнал малко и после си дояжда и така е кротък.
А гимнастиката не ни е интересна още. Както и слинга. И количката. И шезлонга.
Сега чакам доставка на люлееща се люлка, да видим.

# 243
Тази вечер се разминахме с малко рев.
Но не беше съвсем без хич.
Не мога да не се похваля, че поръчах тази красота от склада на амазон за 12 паунда 🥳
https://www.igra4kite.com/product/baby-fehn-bebeshka-3d-aktivna- … o-i-zayche-078220
А да ме пита някой защо не спя при положение, че детето спи 🤷‍♀️
Лайка, мога ли да те помоля на лично съобщение да ме светнеш как ги намираш тези цени, хич ме няма в пазаруването от амазон ?
Благодаря!

# 244
loewin,можеш да пробваш да даваш млякото, което харесва, но с най-малкия биберон, изправено шише, хоризонтално на пода (почти). Ние имахме същия проблем. Изяждаше всичко за пет минути, та се и даваше. Реших проблема като и затрудних сученето и правех паузи докато хапва.
Marayah, ММ също смята, че първите месеци бащата не може много да се грижи за бебчето, защото не си комуникират, не си играят, а то има нужда от мама, да хапва и да спи. И аз смятам така. Но и двамата сме на мнение, че може да помогне на мен, като полюшка малката или става нощем да сменя памперс, или да си поговорим, докато я кърмя.

# 245
Смеете се вие за клечките, които се горят,  но днес поръчахме и това Sad нз вече
Иначе, това представляват https://borina.eu/

# 246
Аз съм се замислила да викам едва жена, която практикува боуен терапия. Уж помагала при колики и всякакви болежки.

# 247
Смеете се вие за клечките, които се горят,  но днес поръчахме и това Sad нз вече
Иначе, това представляват https://borina.eu/
Точно такива са.
Имам вкъщи, та ако видя зор ще горя и аз кво да правя.
Ама дано тия турските капки наистина да са така вълшебни, както ги похвалиха.
В нашия блок има чалга купон Rage
От 13г. живея в това жилище и досега купон не е имало, ама сега като съм с малко ревящо бебе и някой реши да вдига купони Triumph
Аз по едно време сериозно се замислях да помоля някоя акушерка да идва за 2-3 часа срещу заплащане да е с мен, за да ми казва дали правя нещата правилно.
Че майка ми не знам как ни е гледала едно време, ама внучето си сега го пипа с пръст само.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 19:59 от Лайка

# 248
  • София
ellocin, благодаря за одеята, ще пробвам още тази вечер с най-малките биберони, да видим дали има ефект.

Аз не съм съгласна, че бащата не може да помага. Моят мъж седи и си говори с нея, разказва й как му е минал денят, а тя така го е зяпнала все едно всичко разбира и по този начин съм убедена, че си изграждат връзка.Да не говорим, че винаги може да поеме бебето за час-два, за да си свърши майката някаква работа.

# 249
С първото бебе, ММ все ми викаше в началото, че не знае какво да го прави, беше доста по-плах да го държи, носи и обгрижва, а и му било скучно, че бебето нищо не правело хахахах WinkСега с момичето е доста по-ангажиран. Те умните хора са го написали даже, че още в утробата се създава връзката майка- дете, доказали са пренаталното възпитание и възприятията на бебето спрямо гласът на бащата. Но все пак всеки има правото да се чувства уверен или не до там с малко дете. При всеки чувството за привързаност е различно изразено.
Съгласна съм, че може да отдели 1-2 часа и то дори не нужно да са непрекъснати, а може и по 20-30 мин, колкото да се изкъпя спокойно или да отида до магазина....дори и да се справям сама, когато го няма искам малката да усеща баща си като такъв- другия най-близък след майката човек.
Аз не смея да се похваля, за това само споменавам......бебе, батко и куче спят...Simple Smile Котката само щъка, таткото излезе по работа. Нямам спомен кога последно баткото си легна преди 22:30-24:00....дано поне баткото да спи до сутринта, ясно че госпожицата ще иска мляко ...
Felan, пропуснала съм това за клечките...аз обичам аромотерапиите, но силните аромати не са подходящи за бебета...тези силно ли миришат. За различните етерични аромати има препоръчителни месец, от които могат да се ползват край бебета.....но това не съм го чувала.....

# 250
Определено помощта от таткото е много ценна било то да излезеш малко на въздух до магазина💝
За щастие моя помага 💝става и вечер!
А имаме позната на която мъжа и не само че не става вечер ами се местел в друга стая да спи.....

# 251
Mimi9999, ако таткото хърка и на половина колкото моят ММ:trollface:.......и без това не мога да спя заради бебето, ако оставя и таткото в спалнята въобще няма да се спи. Спя много леко, дори чувам котката вечер като отива до тоалетната и кучета като става да пие вода.....Добре, че децата спят сравнително дълбоко.
А за ставането, аз съм на принципа, че няма нужда всички да будуваме и да не спим. Предпочитам поне той да е в кондиция, особено както и работи в друг град.

# 252
И моя спи в другата стая, защото няма място за него на спалнята. Вратите са отворени и идва, когато малкия се размрънка.
Сега го бута с количката в хола, защото заради чалгите детето три пъти се буди и заспива.

# 253
Здравейте и от мен, все нямам време да пиша 
бебка е много неспокойна мъчат ни коликите.
До вчера като я сложа в слинга си спинкаше спокойно и се будеше за да яде. Но днес е много плачлива. Давам Колиф и Еспумизан Л.

Ох сега  премерих температурата и е 37.3
Тя се загрява като плаче дано е от това 🥺

# 254
Harista, нямам идея дали миришат, но сигурно. И аз съм чувала за етеричните масла, че не са подходящи Sad една позната вчера сподели, че на нейна приятелка бебчето много се успокоявало от тях. Днес от безсилие поръчахме Sad

Общи условия

Активация на акаунт