Августовски бебета 2020 !

• 20 599
  • 722
  •   1
Отговори
# 285
До сега баща му го приспиваше вечер, два пъти го залюлява и магията се случва. НО днес е нощна смяна и аз вече съм с гърбица и без ръце.
Предадох се и го оставих в леглото му и започна да си гука , очаквам и плач скоро.

# 286
Момичета, ние сме на 4 седмици и 4 дни и хапваме по 120 мл АМ. Вашите бебета колко хапват🤔 днес цял ден със зор изкарваме 2:30ч, като например от 10 до 10:40  яде и в 12ч мега гладна, лапа си ръцете до лакти😂😂  много се чудя как да процедирам. До преди 3 дни, ядеше по малко и  максимум 90 мл., сега какво и стана 🤔 нямам идея. Да не говорим ,че като и давам кърма, вече след час е  гладна , малко все едно водичка и давам.

Друго питане, бях споменала малко по-назад, но как къпете и колко вода слагате в коритото, че бях чела 4 вертикални пръста ама ми се вижда малко и май и е студено на беба ( на непокритата с вода част)🤔

# 287
При нас положението същото. Яде си ръцете или пък ме рови да суче, макар никога да не е бил кърмен.На 4 седмици и 2 дена сме и яде от миналата седмица по 120мл. Като стане към 5-6 след обед и е адски гладен и чакам да мине час след последното ядене и дохранват с още 30-60 мл. След още час дохранвам с още 30мл.
Преди малко се събуди, но яде само 50мл.
Та и вечер го къпах в коритото. Има знак до къде да е пълно и не покрива напълно телцето му.

# 288
Рядко пускам шум, през деня си една светло, вечер на лампа, като мине 21:30 пускам нощна лампа, след около час изгасям и нея. Пре прозореца влиза малко светлина от уличното осветление, но не е достатъчно да видя какво правя, за това в кошарата имам фенерче, ползвам и телефона за източник на светлина. През деня ме пазим Тина ,вечер баткото към 20:00 става фурияи е голямо викане, хилене, игри. Не пазим много тихо на бебето,но все пак не я тормозя с много шум
Преди време гледай клип: бебе в шезлонг с крачета допряно до пералнята, хем вибрации усеща, хем гледа как се върти прането. Предполагам че действа ,но на по-големи деца.
Момичета, към 4-5 седмица е първи "ревливи период" има скок с растежа и бебетата стават по-.... ревливи и гладни. С баткото се водих по тези периоди и ориентировъчно си пасват като време и описание.
Казват че майката дава един комфорт на бебето( и децата) , при което малките се отпускат да бъдат себе си и да не се притесняват да си покажат чувствата и номерата. Това го дават като причина при нас често да са по-неспокойни, защото се чувстват свободни да покажат "най-лошото" от себе си. Странно , но има логика. Много често таткото е споделял,( сега и преди) ,че в момента с който ме усетят че влизам у дома или в стаята  се почва цирка.....

# 289
Тези, които имате спящи в количките бебета, количките ви случайно да имат амортисьори и да са от недрусащите? Нашата в крайна сметка си е пълен боклук, тръска като каруца, нищо чудно, че бебе не желае да стои в нея...

# 290
  • София
Доколкото знам и са ми обяснявали лекари правилно е да се гледа общото количество храна, което детето приема за денонощие, а не еднократната доза. Тоест за 6 хранения да кажем по 120 мл трябва да приема на ден около 720 мл. за тази възраст. Да ама тези 120 мл. спокойно може да се дадат неравномерно: на едно хранене 90 мл., на другото 150 например. Аз съм забелязала, че през нощта и следобед моята яде по-малко и съответно компенсира с по-големи порции сутрин и след баня. Така че Дейзи, Савова, не е проблем да им дадете 150 мл. на сутрешно хранене, вместо да дохранвате през 1 час с по още 30.

# 291
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Алетея, нашата количка е с амортисьори, но нарочно търся да го разхождам по неравен път, с камъни и дупки, защото точно по равен и гладък път не заспива Grinning Бебетата обичат да бъдат раздрусвани Joy

# 292
Нашата има амортисьори . Обират доколкото могат друсането, но понякога и аз търся къде малко да го подрусам Wink
Големия ми син заспиваше още като му сложа шапка/ качулка. Още даже в количката не го бях сложила и беше заспал Wink

# 293
Тези, които имате спящи в количките бебета, количките ви случайно да имат амортисьори и да са от недрусащите? Нашата в крайна сметка си е пълен боклук, тръска като каруца, нищо чудно, че бебе не желае да стои в нея...
Нашата е Пег перего фиат 500 и не съжалявам, че държах точно нея да вземем.
Страхотна количка Heart Eyes
Бяхме заключили предните колелета и ми беше недостатъчно маневрена, докато зълва ми не я взе да поразходи малкия и забеляза. Като ги отключих ги и направо се родих Joy

# 294
Ние дадохме една шапка пари за количка ама хич не съжалявам. Две деца ще ми отгледа . Лесна ми е за управление, явно и на децата им е удобна

# 295
Алетея, нашата количка е с амортисьори, но нарочно търся да го разхождам по неравен път, с камъни и дупки, защото точно по равен и гладък път не заспива Grinning Бебетата обичат да бъдат раздрусвани Joy

И аз така процедирам, търся неравен път, и нашия господин заспива като е раздрусан на минутата, инак има да се реве 😐
Вечер и ние спим на тъмно, като в коридора свети и е достатъчна светлината, та да мога да сменя памперса. През деня на светло и на телевизор/радио, да му е шумно, да свиква 🤷‍♀️
На няколко пъти му пусках бял шум, не се впечатлява.

Чували ли сте, че ако събудите бебето (за хранене например) му се увреждал мозъкът 🤔

Няма нужда да го събуждам, по часовник се буди през 2.5ч. И през нощта се буди на 2.5ч.
Благородно завиждам на всички мами, които имат спинкащи бебчета повече от 3ч.

# 296
Яде си по 120 мл нон стоп. Снощи се наака и омаза до ушите докато спеше и викам, ще го сменям памперса, нищо че спи и имаше яко мрън мрън до 2ч. После обаче се отблагодари и спа до 8и30☀️
За количката и аз съм с Пег Перего, пътищата около нас са ад и забелязах вчера някакво скърцане🤔
Беба много мрази неравен път, винаги ако спи се буди или мрънка.

# 297
Аз знам, че повечето бебчета заспиват на неравен път, само че нашата количка е евтин боклук и няма никакъв амортисьор, бебче се дразни от всякакви неравности, защото я тръска гадно. Ако имаше амортисьолр предполагам все щеше да пружинира малко от малко и да е по-приятно изживяване за нея. Много съм се ядосала с тая количка, защото ни е подарък от бащата на ММ и явно не са му се давали особено много пари на човека. Направо ще я продам, тя просто е безобразна 😠

# 298
Вземи си някоя по-скъпа, па макар и от олх.
Зълва ми е с Мима, но нейната се разскърца.
А и ми се струва неудобна. Сега за лятото си взе една Cam леличка и се роди направо.

# 299
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета, помагайте! Малката има някакъв секрет в носа който не излиза нито с физиологичен, нито с дърпане и по цяла нощ не може да спи! Някой с подобен проблем?
Оправи ли се проблема? Моят понякога има засъхнал секрет (от върнато мляко през носа) и му капя една капка физ.разтвор да омекне и след това с леко въртеливо движение с клечка за уши го изваждам.

Общи условия

Активация на акаунт