Августовски бебета 2020 !

• 20 579
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
Ехееее, Harista, колко много неща си свършила.
Аз успях да пусна прахосмукачка, ама не навсякъде Joy
Някой има ли влакчето Софи?
Какво му е по-разлипното от всякакви подобни влакчета, че е така скъпо?
https://www.sophiegiraffe.bg/za-igra-bg/sofi-zhirafcheto-magicheskiyat-vlak.html

# 226
Леле момичета, като чета колко сте организирани, ме хваща срам. Аз се занимавам само с детето и имам чувството, че нямам време дори да ям. Баща й още е home office и поема уж част от грижите, но пак нямам време за нищо.
Време ми е явно да се стегна и да съм по - организирана, защото още към готвенето не съм се върнала.
Малката денем не иска да спи, единственото спасение е навън, в количката, постоянно бутане. Спра ли да я бутам, се буди веднага. По 3 - 4 часа съм в движение, за да дремне тя.
Тази нощ спа пък на баща си на корема, за да мога и аз да поспя малко. Тези колики... ни разказват играта. 100 неща й давам и ефект няма. По цял ден броя капки и файда никаква.

# 227
Не е ли малко рано за активна гимнастика🤔
Момичета, от няколко дни къпя бебя след храненето в 21ч. След това , тя заспива дълбок сън, като грам не се буди... снощи направих ексеримент и я събудих към 1ч да я нахраня-беше си гладна и си хапна всичко.
Чудя се как да процедирам тази вечер, дали да я будя или да се опитам храненето в 21 да го изместя по-късно.
Друг е въпроса, че вечеря от 21ч до 21:45 🤔

# 228
Акушерката ми каза да не къпя след хранене или да изчакам поне час след него, което няма как да стане защото след хранене в повечето случаи заспива.
Снощи и ние имахме тежка вечер. Спа много леко и постоянно мрънкаше в съня си от болки в корема. Давах чай от копър и Инфакол но болките продължават, дори и тази сутрин. Събуди се в 5 и успяхме да го приспим едва към 9.
Вече не знам какво да правя с тези болки. Взех мляко Аптамил Комфорт което уж е за колики и запек, слагах капки Биоамика, давах чай, инфакол и нищо не подейства.
Посред нощите поръчвах по нета Биогая, чая на Ганчев и Лефакс.

# 229
Акушерката ми каза да не къпя след хранене или да изчакам поне час след него, което няма как да стане защото след хранене в повечето случаи заспива.
Снощи и ние имахме тежка вечер. Спа много леко и постоянно мрънкаше в съня си от болки в корема. Давах чай от копър и Инфакол но болките продължават, дори и тази сутрин. Събуди се в 5 и успяхме да го приспим едва към 9.
Вече не знам какво да правя с тези болки. Взех мляко Аптамил Комфорт което уж е за колики и запек, слагах капки Биоамика, давах чай, инфакол и нищо не подейства.
За колики препоръчвам  колик табс, при нас действат.
Отделно давам прокомбо и лефакс , а мляко Хип Комбиотик.
За къпането знам, и ние близо 4 седмици къпем след хранене, но е ад- дере се, никякъв тоалет не правим и тн...
Но от 2 дни съм сама и нещо организацията ми куца и стана така,че къпях след хранене, 30 мин , а не веднага.
Ми то беше чудно- масаж, оставих я да порита, къпахме се чудесно

# 230
Ние го къпем към 23 и нещо, преди хранене. После хапва и спи като къпан до 6 😃 преди го къпахме в 21, ама не се събуждаше в 00 часа за хранене, спи непробудно след къпане.
И аз не готвя, мъжът ми се занимава. Мисля че поне първите месеци майката трябва да се занимава само с бебчо, ама вече си зависи и от таткото, дали има желание да поеме всичко останало.
Мина ни бялата молитва, бебко спа непробудно и само се усмихваше 😃
За активна гимнастика мисля е малък, чак към месец 3 ще го почна. Моята е от кауфланд, не знам каква промоция хванах, ама я взех за 7 лева 😃
Вие как се справяте с толкова капки 🤪 Ние му даваме веднъж в деня биоамика, ако се сетя, и вечер биогая. Това е, ама аз не съм сигурна, че има колики, реве си, мъчи се, ама не чак така, както вие описвате.

# 231
Първите седмица-две го къпахме преди хранене и беше голям рев. Той огладнява много рязко, както си седи и почва да пищи изведнъж. Сега вече го къпем някъде 30-40 минути след като се е наял и е супер. Много обича водата, дори и на масажа след това не плаче, явно цаката при нас е просто да не е гладен.
Будува сутрин и вечер. Вечер си мрънка, особено като сядаме да вечеряме и решава, че трябва да почне да реве. Хубавото поне е, че реве вечер, а не през нощта. Приспиването е трудно, но поне през нощта си спи. Вчера яде за последно в 23:30 и след това към 5. Като цяло си прави 4-5 часа пауза през нощта, което ме устройва.
Утре става на 1 месец моят разбойник😊

# 232
Ние нашата я къпем в 19:30 - 20ч. Храним се и се приспиваме. Буди се да хапва чак към 1 - 2ч. Това й е най - дълбокия и сладък сън. После започват коликите, превиването и хапване на 2, 3 часа.
Искаше ми се да й изместя дълбокия сън от 12 нататък, но за 40 дена детето си е свикнало така, пък и уж гледам в дългосрочен план да я приуча, че в 20ч. се ляга и се спи. Не я будя да яде. Когато тя прецени, тогава.

# 233
Аз също започнах да къпя 40-50 Мин след ядене. Иначе е голямо въртене и мрънкане. Нито масаж нито нищо.
Будува сутрин и вечер. Вечер мрънка до към 12-12:30 и заспива. Търси да суче през 3 часа, а през денят и по-често.
Не знам как да ги науча да заспиват рано. И кака му заспива след 12ч. Сутрин ми е хубаво като спят до 10 😄
Но вечер само им се моля.

# 234
За колики препоръчвам  колик табс, при нас действат.
Отделно давам прокомбо и лефакс , а мляко Хип Комбиотик.
За къпането знам, и ние близо 4 седмици къпем след хранене, но е ад- дере се, никякъв тоалет не правим и тн...
Но от 2 дни съм сама и нещо организацията ми куца и стана така,че къпях след хранене, 30 мин , а не веднага.
Ми то беше чудно- масаж, оставих я да порита, къпахме се чудесно
Може ли линк към Колик Табс?

# 235
И при нас заспиването става на ръце или в познатата поза на корем, но след това задължително в кошарката до нас. Не винаги се получава веднага, в повечето случаи веднага ококорва очи и айдее наново, докато не заспи дълбоко. Заспива към 10 и първото й събуждане е към 12,30-1..После в 3-3,30 и от там нататък започват коликите и се почва едно ръмжене, въртене и така до сутринта. Естествено на всяко събуждане яде... По 60мл г/д. Рядко изяжда повече.
През деня от скоро време не спи така, както преди. Иска носене и да разглежда. Затова след като станем, пия кафе с нея на ръце, оправяме се и газ навън.. Там поне спи няколко часа, буди се само да яде.
Давам Инфакол за колики и пробиотик Омнибиотик панда вече 1 седмици. От тея капки не виждам ефект... От Омнибиотика мисля, че започна да ака по-нормално. Преди акаше по 2 пъти за 24ч,но с голям зор... Мъчене и рев. Сега забелязвам, че това го няма. Пак си ака по толкова, но не е това мъчение, което беше.
Чудя се дали да сменям тея капки с БиоГая или Лефакс. Тези Лефакса много ги хвалят, но като чета от вас, май нямат много ефект. Вярно, че при всеки действат различно, но все пак...

Къщната работа я върша, когато някой гледа детето. Не се получава изобщо, когато сме само двете..

# 236
Лефакса дефакто е същото като инфакол. Поръчах го защото вече съм се отчаяла.
Не знам как ще издържа така още 2-3 месеца. Сега ми спи в количката и като се събуди хайде пак рев.
Снощи само мрънка и нито той спи нито аз.

# 237
Моят Лефакс свършва и утре почвам да давам едни, които ми донесоха от Турция отново със симетикон. Един изстрадал приятел ни ги похвали, че само те помогнали на дъщеря му.
https://m.olx.bg/ad/metsil-kapki-za-koliki-CID139-ID8ie7c.html
Друг път приятел ни даде някави неща  като парченца дърво, които се горят в лъжичка, после се изтъргва нещо си и нататъка не го слушах, че ми се видя сложно и не слушах повече. Викам му, че бая зор са видяли с тия колики щом освен трите вида капки са прибягвали и до тия алтернативи Joy
И аз давам Пандата, но моят ака по веднъж на ден.
Даже вчера не беше акал.
Днес  направо си се насра, не беше акане, ама видя зор сутринта.

# 238
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Нашият татко не е имал почивен ден, и не е стоял вкъщи изобщо в дните след раждането.Вечер се прибира късно. Гледам и двете деца, и готвя, и чистя, пера по 3 перални на ден. Къпя бебето сама...
Мисля, че скоро ще изпадна в нервна криза. И обмислям да пия някакви хапчета за нерви...

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 19:34 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 239
Ох, Lovely wife, съчувствам ти!
Аз с едно дете и помагащ татко стигам някои ввчери до рев, та не знам.
Няма ли някоя проятелка да идва за по час два на ден да ти помогне с нещо?
Моите приятелки съвсем в началото ми носиха супички и десерти разни, да не се занимавам аз с тия работи.

Общи условия

Активация на акаунт