Августовски бебета 2020 !

• 20 599
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
Това  с борината съм го правила с баткото - нъцки ефект. Обгаря се лъжичка и се качва мляко после в нея и се обира чернилката и се дава на бебето. Освен да го очерня друг не усетих. Правих го 4-5 пъти и се отказах
При нас Био Гая, Инфакол, Био Амика за сега работи. Аз също съм сама, с бебе и по- голямо дете. Когато сме в ревливите дни, зарязвам къщата да си е с главата надолу. В повечето случай ядем аламинути или кой каквото намери. Къпя я сама от ден първи под чешмата. От скоро я къпя в коритото и много и харесва, гледам ритуала да е към 8-9 и после ядене и сънчо. Почна да спи и тя по- дълго през ноща по 4-5 часа.
Аз съм за бащата да се грижи за бебе, как ще свикне с него иначе, но при нас това е невъзможно за сега, че бащата мн работи.

# 256
Не е ли малко рано за активна гимнастика🤔
Момичета, от няколко дни къпя бебя след храненето в 21ч. След това , тя заспива дълбок сън, като грам не се буди... снощи направих ексеримент и я събудих към 1ч да я нахраня-беше си гладна и си хапна всичко.
Чудя се как да процедирам тази вечер, дали да я будя или да се опитам храненето в 21 да го изместя по-късно.
Друг е въпроса, че вечеря от 21ч до 21:45 🤔
Ей това ми е и моята драма всяка вечер. Дали да я събуда към 12 за ядене или да я оставя. Ако я оставя се събужда сама към 1-1:30 и после към 6:30-07:00 и съответно изпуска яденето в 12, но не и нощното. Много искам да го махна вече нощното ядене, почнах да й давам от няколко дни насам по-малко количество през нощта, за да й привикне коремчето да не приема толкова храна и малко по-малко сама да се откаже. Така ме посъветваха проятелки, ама трудно става.

На нашата най-добре й действа Хип Комбиотик срещу газове, запек и тн. обаче явно не й харесва на вкус, защото яде 40 мин. Ако й дам друго мляко същата доза я изгълтва за 10-15 мин. , но пък често започва да повръща след това (явно бързо препълва коремчето и й идва в повече). Та и тук съм в една чуденка как да процедирам и кое мляко да й давам Thinking

Нашата също ака по макс 2 пъти на ден и то с голямо пъшкане и напъване и на моменти писъци чак. Нямам идея на какво се дължи, но ми е много болно да янгледам така Worried
Ние увеличихме аканията и намалихме рева със смянята на пробиотика.
Нашия татка също го няма по цял ден и  съм като от война..
Искам да ви попитам вие как къпете вашите бебета, че не съм абсолютно сигурна,че го правя правилно🤔

# 257
Дейзи, на какъв пробиотик минахте?

# 258
Нашият татко през бащинство пое напълно каката. Памперс, хранене, игри, само ми я носеше за обеден сън. Колкото съм родител аз , толкова е и той. Разбира се, че бебето има голяма нужда от майка си, но и той може да го гледа, за да се изкъпя поне.
Сега правим баня на етажа и се налага да нося вода. Мия му дупето в една кофа или го плискам малко в коритото. Шампоан не слагам, все още не е почнал да копае, че да е изпотен и мръсен 😄 за сега само ще му изсушат допълнително кожата.
Свекървата каза, че едно време под час са ги карали да къпят бебетата, два пъти на ден. Разбирам дупето да му миеш, но баня два пъти на ден, новородено, не.

# 259
Момичета, моля споделяйте имената на капки, пробиотик и т.н от които сте доволни.
Тази вечер спахме добре и се буди на 4 часа, но от 5 сутринта мрънка в съня си и се гърчи от болки и сега седя и треперя какво ще е като се събуди след малко.

# 260
Zezeto, аз помислих, че е на принципа на ароматни пръчки. Но това ми звучи като да дам активен въглен...
Още къпя на мивката, по-удобно ми е. В коритото съм я пробвал, не беше очарована. Поне вече почна да свиква с гимнастиката и масажа. Но любимо ѝ е като и махна памперса, голямо хилене пада.

# 261
Момичета, моля споделяйте имената на капки, пробиотик и т.н от които сте доволни.
Тази вечер спахме добре и се буди на 4 часа, но от 5 сутринта мрънка в съня си и се гърчи от болки и сега седя и треперя какво ще е като се събуди след малко.
Бях с пробиотик Линекс . Уж бях доволна, като водещи ми бяхя изхожданията. След като свърши,реших да пробвям друг-Прокомбо. Използвам още и Лефакс 4 пъти на ден по 1 пръскане.
Хапчета  Колик табс, използвам като започне да се гърчи, не чакам истерията.
В интерес на истината, откакто използвам Прокомбо, ака доста по-често и доста по-безпроблемно.
Колики има, но са много леки и до рев не се стига, а само мрънка.

# 262
Нашето бебе мъжа ми го къпе сам в коритото. До преди 10 дена го къпеше на чешмата, вече му прави луксозни бани, хаха. Малкия умира от кеф. Преди 2 дни ми се наложи аз да го изкъпя сама, е няма да повторя. Той шава, хлъзга се, мята една глава, едни ръце, страшна работа Simple Smile
Ох, днес е много студено тук. Свикнах с дългите разходки, от днес вече се замислих, че ще започваме все по-малко да излизаме. А на пролет живот и здраве вече ще имаме едни голееееми големи бебета Simple Smile

# 263
Мъжът ми къпе малкото на ваната с подложка на севи бейби.
Когато заспи в 22ч , не го будя повече. В 4ч се буди . Плаче 1 час от колики. Храня го в 6. Спрях да храня през нощта. Беше една седмица рев, но свикна .
Аз съм най- доволна от При комбо бейби.

# 264
Аз през деня го мия на мивката, а вечер го къпем в коритото.
Само веднъж съм го къпала сама в коритото и то защото аз исках, а не защото не можеше да мине и с миене ма мивката.
От вчера сутринта не е акал.
Ще взема и аз да сменя пандата. Имам и линекс вкъщи. Ще пробвам 2 дни с него да видя как ще е. Цяла нощ, а и сега е неспокоен.

# 265
Бях с пробиотик Линекс . Уж бях доволна, като водещи ми бяхя изхожданията. След като свърши,реших да пробвям друг-Прокомбо. Използвам още и Лефакс 4 пъти на ден по 1 пръскане.
Хапчета  Колик табс, използвам като започне да се гърчи, не чакам истерията.
В интерес на истината, откакто използвам Прокомбо, ака доста по-често и доста по-безпроблемно.
Колики има, но са много леки и до рев не се стига, а само мрънка.
Как даваш тия хапчета за колики и може ли линк към тях защото не ги намирам.

# 266
Аз къпя от ден 8 в коритото с подложка savy baby. Много е удобно и изобщо не ме е страх. Мъжът ми ми помага, когато може и си е вкъщи. Като цяло освен с храненето и нощното обгрижване, когато има възможност се занимава с малката.
Къщата съм я оставила (а си бях леко маниачка по тема чистота), като гледам в дните, когато бебето спи денем, да си върша домакинските задължения. Може би 1 или 2 пъти съм лягала през деня да спя и то не ми се получаваше, понеже ме усещаше че лягам и почваше да мрънка и реве Joy

Коликите май поприключиха при нас (59дни). Само веднъж вечер давам 1впръскване Лефакс. И най-хубавото е че почна да си прави по-дълги паузи. Към 22-23ч хранене, после към 3-3 30 и сутрин към 7-8ч.

Напоследък обаче ходи по голяма нужда само 1-2пъти макс на ден. Може би е от смяната на АМ Confused чета при вас как са нещата и сигурно ще приложа нещо ново

# 267
При нас акането е през ден и с големи напъни. В момента дреме върху мен пъшка и се напъва да ака, но няма да го будя.
Напъването е зверско, а оня ден се наложи да използваме метода с термометъра и малко вазелин.
До сега къпех в мивката, но вече не става. Много е голям и ужасно много мърда.

# 268
Моят много го успокоява шума на водата.
Вечер, когато се захласне, се затварям в банята и пускам чешмата. Стоя 5мин поне, за да съм сигурна, че се е успокоил. През това време мъжът ми пуска на лаптопа в спалнята бял шум от течаща вода и чак тогава се връщам да се опитвам да го приспя.
После пускам някакъв 10ч. сет с бял шум от вода или дъжд и така спим.
Преди го къпехме в хола и беше голям рев.
Сега слагаме коритото в банята и чешмата тече, докато го къпем.
Така стои мирен и даже му харесва къпането.
Като излезем от банята задължително чешмата продължава да тече, за да мога да го намажа по телцето на спокойствие и да го облека.
Ще станем ВИП клиенти на ВИК Joy
През деня как ги оставяте да спят?
На тъмно или?
Работи ли телевизор в стаята или?
Аз го оставям в спалнята и дърпам пердетата, за да стане тъмно и не включвам тв, докато спи.

# 269
Пускам какви ли не шумове, но за сега май не им обръща внимание, или по- скоро го боли твърде много за да обръща внимание на каквото и да било. Иначе намерих еднин ютюб канал със страхотна музика, която пускам да звучи по цяла нощ.

https://www.youtube.com/watch?v=hlWiI4xVXKY&t=6820s

Взела съм му овцата с музика и най- различни бели шумове, но нямам представа дали изобщо ги отразява.
През деня спи на светло, а вечер сме на нощна крушка тъй като спи при мен и искам да виждам къде е легнал и да не го смачкам.

Общи условия

Активация на акаунт