Августовски бебета 2020 !

• 20 599
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
Моят много го успокоява шума на водата.
Вечер, когато се захласне, се затварям в банята и пускам чешмата. Стоя 5мин поне, за да съм сигурна, че се е успокоил. През това време мъжът ми пуска на лаптопа в спалнята бял шум от течаща вода и чак тогава се връщам да се опитвам да го приспя.
После пускам някакъв 10ч. сет с бял шум от вода или дъжд и така спим.
Преди го къпехме в хола и беше голям рев.
Сега слагаме коритото в банята и чешмата тече, докато го къпем.
Така стои мирен и даже му харесва къпането.
Като излезем от банята задължително чешмата продължава да тече, за да мога да го намажа по телцето на спокойствие и да го облека.
Ще станем ВИП клиенти на ВИК Joy
През деня как ги оставяте да спят?
На тъмно или?
Работи ли телевизор в стаята или?
Аз го оставям в спалнята и дърпам пердетата, за да стане тъмно и не включвам тв, докато спи.
Пускам бял шум. Когато е при мен в дневната си гледам телевизия. Не спирам звука, говоря си и по телефона. Проблеми нямаме.
За светлината, много мрази да и е светло. Когато спи  в нейната стая или в нашата спалня , задължително на спуснати завеси, но не да е пълна тъмнина, просто да не е ярка светлината, да я дразни, а когато е при мен ( кошчето и за спане е на дупки), слагам една тънка бяла пеленка,  или понякога съм като пещерняк със спуснати щори 😂

# 271
Отварям щорите в 9 ч и ги затварям в 20ч. Денем спи на дневна светлина. В стаята му не пускам телевизор. Ако заспи в кухнята не спирам телевизора, говорим нормално. Никога не съм пускала бял шум. Нито на голямото, нито на малкото.

# 272
Момичета не знам тея пробиотици уж са за лесно изхождане, имах 3 сашета от пандата .. еми както си ходеше детето по няколко пъти на ден , тези 3 дена трябваше да му помагам сутрин с гимнастика да се изходи и после пак цял ден нищо. Докато си чаках новия пробиотик да пристигне 1 ден не му давах пробиотик.. и детето си ходи няколко пъти както преди.
Иначе много обичаме да се къпем. Аз си го къпя понеже таткото работи повече 2-ри смени до късно ,а аз го къпя по-рано. Има си малка ваничка,която слагам в голямата вана и за 5,10 мин е готов. Иначе през деня като се е наакал си го мия на мивката. Чух,че продават машинка за затопляне на мокри кърпи,много плачка горкото ,стряска се от студената кърпа. Особено ако трябва да го сменям през нощта ,докато е сънен .. направо го събуждам с тая студена кърпа..

# 273
Момичета, помагайте! Малката има някакъв секрет в носа който не излиза нито с физиологичен, нито с дърпане и по цяла нощ не може да спи! Някой с подобен проблем?

# 274
През деня спи на светло и шумно, няма проблем никакъв. Вечер или на изцяло тъмно  или понякога на лека светлина. Снощи например не можеше да заспи и само белия шум я успокои.

# 275
О, да!
И моят много реве от мокрите кърпи.
Първо си мислих, че нещо самите кърпи не му понасят, та пробвах още 2-3 вида.
Ми ме, от студеното на кърпата реве. Не всеки път де, ама повечето пъти смяната на памперс си е цяло приключение при нас.

# 276
О, да!
И моят много реве от мокрите кърпи.
Първо си мислих, че нещо самите кърпи не му понасят, та пробвах още 2-3 вида.
Ми ме, от студеното на кърпата реве. Не всеки път де, ама повечето пъти смяната на памперс си е цяло приключение при нас.

Ами то и ти да спиш и някой да ти лепне тая студена кърпа на дупарата и ти ще се събудиш и няма да ти е приятно 😁😁.

Yasemin аз не съм пипала нослето откакто се е родил,даже и те като са го извадили не са му почиствали секретите. Трябвало сам да се изчисти и за това постоянно свири с нос,хърка, понякога се притеснявам ,че не може да диша нормално,купих Стеримар обаче ми каза акушерката да не го бутам,че няма нищо страшно и ще се изчисти сам.

# 277
През деня си спи на светло, на всякакъв шум и говор. Вечер спи на тъмно, нощното му хранене също е на тъмно.

# 278
Ние спим на светло с телевизор през деня,нощно време спим на нощна лампа с цветна крушка. Не мога без светлина, как да бърша наакано дупе на тъмнно
При вас как са пъпчиците по лицето, при нас май си отиват. Взех от аптеката крем Витамин, и мажа бузите, от него ли или просто му идва времето да се махат, намаляха значително. Поне няма нови.
Също за тялото ми препоръча аптекарката Македонска крема, 6 лева е мажа я и кожата и е много хубава.
 А да се оплача от измивен гел на Биодерма ( мостра от болницата), три пъти и мих косата и нещо като пърхут получи. Иначе по принцип мия с Бочко и няма проблем от него.

# 279
Чували ли сте, че ако събудите бебето (за хранене например) му се увреждал мозъкът 🤔

# 280
Не знам дали му се уврежда мозъка, ама на мен ми се скъсява живота после, за да го приспя

# 281
Моето момиченце страда от ужасни колики. От 2 седмици не сме спали и ние и тя, дере се все едно я колим с тъп нож, кято хапне , спи за ооколо 30-40 минути макс и започва да плаче. Даваме и омнибиотик и лефакс + колийф , слагаме загряти гроздови семки на коремчето и правим масажи. Много се напъва, става червена, събужда се с крясък, понякога и духам в лицето иначе не може да си поеме въздух от рев. Измъчи се това дете, то плача и аз с него. Тя е изцяло на адаптирано мляко ( до вчера беше на Лактана Био ) и по предложение на педиатъра сменихме с Аптамил Комфорт , който е за запек и колики ( запек не сме имали, ходи си по 2 пъти на денонощие) . От снощи даваме новото мляко и не може да познаем детето, то СПИ по 3-4 часа, хапва си и започва да си разглежда, да си гука. Споделям за майчетата, които хранят с АМ и имат подобен проблем, че смяната на млякото може да помогне, тъй като при нас никакви капки не спомогнаха. Надявам се това да не е моментно и бебче да си остане спокойно, за да може да правим гимнастика и масажчета ( до сега не беше възможно ) и да не се мъчи повече.

# 282
При нас мноооого помогна повиването вечер!!

# 283
При нас помагат капките абоколикен.
Обаче да се оплача моето бебе ака на 2-3 дни веднъж... дайте съвет?
За заспиването му хванах цаката най накрая 😂
Пускам от ютуб шум на сешоар и почвам да го люшкам

# 284
Ох това люшкане. От няколко дена го приспиване с люшкане в едно малко одеало и добре че ми дойде на акъла да погледна дали не продават хамаци за бебета и намерих ето това.
Който пък има машина за шиене може да си го направи сам. Аз моята яподарих и сега ще си купувам хамак.

https://www.ebay.co.uk/itm/UK-Newborn-Baby-Kids-Hammock-Indoor-O … ?var=425214516491

Общи условия

Активация на акаунт