Януарски бебета - тема 2

• 17 927
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Това с предлагането на всякаква храна и аз съм се сблъсквала с този проблем. Още от лятото като започнахме захранването, то сладолед, бисквити, пържени неща...или ги натъпчат с хляб.....понякога точно преди ядене и разбира се след това ми отказват пюрето. Малкия вече тотално отказа да яде пюрета. Като се скарам да не им се дават такива неща, ставам истерична и разбира се култовата фраза „мама не дава”. Вместо да се обясни на детето защо не може, трябва аз да изляза лошата щом не давам. Ама това е, винаги ще има доброжелатели да предлагат вредни храни, само за да се харесат на децата. Една приятелка ми беше казала, че винаги ще има такива хора. И говоря за близки хора, майка ми.., че дори и ММ.

# 496
Да се похваля бебето направи първите си крачки, все още я страх да не падне и е предпазлива . Ще направя питка когато проходи стабилно.

# 497
Моника си ходи навсякъде тия дни ще правя питка и да видим какво ще хване 😃😃😃

# 498
Днес получих и втория декемвийски превод нои -за януари явно айде весели празници това беше сега ще го караме доста по-скромно😀

# 499
Да и аз получих майчинството за януари днес.
Мими, вие нали на 20.01 бяхте?
Ако е така и февруари ще е приличен превода😁

# 500
Да и аз получих майчинството за януари днес.
Мими, вие нали на 20.01 бяхте?
Ако е така и февруари ще е приличен превода😁
И верно забравих че вървят назад 😀
Да как си запомнила само 😇

# 501
Големите пари са до датата на термина ,независимо кога се е родило детето.
Моят беше 06.01 .
Подадох и декларация за втората година, още в началото на декември при работодателя.

# 502
Идеално значи аз ще взимам до 03.02 😁

Декларацията ще я пусна през януари, така или иначе счетоводството ще я подаде до 10.02, а не по - рано.

# 503
Лила мерси незнаех, значи до 02.02 хаха
Вики наблизо сме били 😄🎉
На мен ми казаха като стане на годинка да им се обадя

# 504
Ухаа, моят термин беше за 19.02.От счетоводството ми казаха февруари да ида за другата декларация.
Да ви кажа за яслите какво разбрах. Цял ден се рових в сайта на община Пловдив за яслите и детските градини.
В крайна сметка в секцията за въпроси и отговори ги попитах кога аджеба трябва да пусна децата на ясла, при положение че са родени януари. Днес, да не повярваш, ми се обадиха по телефона, за да ми отговорят. Могат да тръгнат на ясла когато реша, дори на не са направили 2 години. Класирания има всеки месец, не само септември, въпреки че тогава свободните места са най-много. Трябва само да следя за обявените свободни места за яслите, които съм си избрала и тогава да кандидатствам. Приемат ли ги, може да ги запиша септември, октомври, декември..когато си искам. Не успях да ги питам за минимална възраст, но така или иначе сигурно ще трябва да ги пускам към края на 2021 г.

# 505
Благодаря, Хоуп, за информацията.

Да може да се кандидатства и на 10 месеца може да тръгне детето и отива евентуално в  Първа яслена група, въпросът е, че аз се регистрирах, но ми излиза, че преди март не мога да кандидатствам.
Сега съм решила след 31.01( докато е извънредно положение), да отида директно в яслата която искам да си разпитам директорката.

# 506
Добро утро в последния ден на 2020🎉
Вчера правихме прощъпулник.
Сложихме:топка,мишка,фотоапарат,
черпак,четка за зъби,спринцовка,портмоне 👍
Търкулнахме питката ...Моника хвана портмонето 👣👣👣❤😇🎉🎉🎉😀😀😀

Весело посрещане на 2021🎉🍷
Бъдете здрави!!!!
#happynewyear

П.С.Кой е следващия рожденик ?

# 507
Браво на Моника, добре е ориентирана 😁!

На всички весело посрещане на Новата
 година!

Ние сме си вкъщи тримата, ММ е на работа утре!
Нищо чудно да посрещна Новата година спейки 😁.

Относно РД може да си направим списък ако искате.

# 508
Ние сме утре рожденници. Тортата пристигна токущо, великолепна е. Купила съм балони, украса и утре като заспят преди обяд, ще украся. Знам, че нищо не разбират още, ноооо аз съм толкова щастлива...Simple Smile)
Освен това днес и малката направи първи крачки самостоятелно, така че няма как да не съм щастлива МАМА.
На младежа вече правихме прощапулник и той си ходи вече стабилно сам. Хвана докторски слушалки, сега да видим девойката какво ще хване, но още е рано за нея да правя прощапулник.

# 509
Да кажа на Моника, браво ще има много парички и да й пожелая никога да няма спънки в живота. Да върви гладко и смело напред.

Общи условия

Активация на акаунт