Деца от всички страни, добре сте дошли- 10!

• 31 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние сме добре, аз съм в отпуск, че детето е във ваканция. Използвам да си почина, че бях много натоварена напоследък.
В нашето училище имаше два случая с вируса до момента, но не от класа на малката слава богу.
Надявам се да се опазим дай Боже от това чудо или поне правим каквото можем.

# 121
Бибитче, благодаря че ни мислиш.
Аз съм откачила... Днес направих 17 часа работа и едвам гледам. Тъкмо легнах и си викам да видя какво се случва.
Децата са последна седмица и после ваканция която я удължиха до 11 ноември.
Вчера имахме родителска и учителката така похвали Йоан, че си помислих че говори за друго дете. Прави си маймунските номера, но каза че е един от най - добрите и ученици о ще го включи в някаква група за по високо ниво. Стана ми едно мило на душата. Аз го гледам и си викам на това мързелуване ако е така.... Какво би било ако не го мързи...
Миа и тя се очертава да е взела от акъла на майка си (умря циганката 😂). Казват че ще я смъкнат по-бързо при големите, защото толкова бързо се развива че вече не е за тях...
Мъж ми си е на работа, но вечер му помагам и за неговите оферти, договори и т. Н.

Сроковете ми са до 16 ноември.... После ще пиша мноооого обстойно.

Пазете се мами че е страшно...

# 122
Ние сме болни всички. Първо голямата, после малката, сега и аз съм болна. Правихме тестове, но са отрицателни. Според ММ няма как на всички да са фалшиво отрицателни, но все пак може би ще пусна за антитела след няколко седмици.

Иначе тук в Москва сега затегнаха мерките и случаите слава богу не растат. Надяваме се това да е пика в момента. Градините работят, но училищата минаха пак на онлайн. Ваксината все още я чакаме, ама така като гледам всички ще го изкарат преди да дойде...

Ние решихме децата за две седмици още да ги задържим вкъщи с надеждата, че случаите ще започнат да спадат и ще ни е по-спокойно. От другата седмица се връща на работа жената, която ми помага (имаше семейни проблеми и не работи 2 месеца), та тя ще спи вкъщи, за да не рискува пътуване с метрото всеки ден.

Аз пък ще започвам онлайн коучинг. Искам да си сменям професията и скоро да се връщам на работа, но заради Ковид тази година не можах да стартирам курса, който бях предвидила. За сметка на това, обаче имам някои други страхове и притеснения, та реших, че ще ми е полезно да има с кой да ги обсъдя и евентуално да работя над тях, докато сме затворени вкъщи. Някой минавал ли е през подобен курс?

# 123
Сноуче, оправяйте се бързо. И аз не мисля, че е възможно всички тестове да са фалш.
Имам приятелка която е коуч, дори видях че е тук във БГ Мама в рубриката Специалистите говорят.
Не съм се възползвала от такъв вид услуги до момента, но мисля че е нещо необходимо.
Доколкото си спомням, ти беше IT. Сега към какво се преориентира?

# 124
Здравейте, аз също съм болна. Първо мм беше болен 3-4 дни, малкия беше само със сополи, а от миналата седмица ме хвана и мен. Вчера звънях на личната, но не ми назначи тест, а и да ви кажа, ако го карам леко предпочитам да не знам, че съм с коронавирус, че сигурно ще се паникьосам още повече. Ние също седим само в къщи, не съм пращала голямата на градина вече две седмици, а сега покрай моето боледуване дори не излизаме навън. Чудя се какво да организираме за Хелоуин, че моята дъщеря няма търпение да дойде. Може някакво търсене на лакомства из апартамента с карта или гатанки, ще видим.

# 125
Брюксел, никога не съм била в IT сектора. Сигурно ме бъркаш с Фифи от Бразилия. Аз живеех в Япония преди. Ами ще издам малко по-нататък Simple Smile Сега имах среща с един уникален коуч в САЩ, ама 12 хил. евро за година Scream Направо ми падна ченето! Не мисля, че съм готова да платя толкова... Имам с още две жени да се срещна и ще видим. По принцип имам и една на ум в България, но беше най-добре да изкарам курса на английски, заради терминологията.

Якамоз, на ММ един от близките му приятели в Рим с висока температура и кашлица не са му назначили изследването... За мен това е непонятно. А до скоро не можеше изобщо на частно. Нищо чудно, че случаите в Италия са малко - те изобщо не тестват. И вие да оздравявате и, ако е короната - все така леко и да си замине ви пожелавам Kissing Face

# 126
Здравейте момичета,

и аз понастинах, цяла седмица бях с хрема и 1-2 дена с ниска температура, но изобщо не ми е минавало през ума да ходя да се тествам. Това са си сезонни настинки, които всяка година имам, заради смяната от топло към студено. Малката също беше така преди мен, кака и също. Не виждам нищо необичайно, заради което да ходя и да чакам опашки по 5-6 часа.
Детето с нетърпение очаква Хелуин, в училище всяка година имат парад и страхотна украса. Тази, заради Ковид няма да могат да се събират в джима цялото училище, затова всичко ще бъде изнесено в двора на училище, ще има лакомства за всички деца и разбира се ще бъдат всички костюмирани. Тази година си е избрала Елса от Замръзналото кралство.  Училището върви добре иначе, ходи с желание, после ми разказва много въодушевена как е минал деня.

Пожелавам ви да се оправяте бързо, който е болен и да се зареждате вече с Коледно настроение, украси, декорации, сладкиши...Не се паникьосвайте, бъдете оптимисти, бъдете усмихнати и вдъхновени за приятни начинания! Знам, че в тази отвратителна обстановка в света  е трудно, но поне опитайте! Прегръщам ви всички!

# 127
Тита, ти къде живееш? При нас е задължително, ако детето ходи на градина и се разболее (ако вдигне Т) да се тества. Но опашки няма никакви. За голямата викнахме вкъщи да й вземат проба, а за малката ходих сама с нея. Не съм чакала нито минута. Записването е с часове, а тестовете се правят в отделно помещение, където не се смесваш с останалите пациенти, които не чакат за Ковид. А на ММ им правят безплатно в офиса на всеки две седмици, както и във всички други офиси, салони за красота, банки и въобще места, където ходят много хора.

Аз съм си в много добро настроение. Сега украсявахме за Хелоуин и всеки ден събираме листа от парка за есенни букети. Като мине Хелоуин вече ще започнем да мислим за Коледа. Я кажете вие изкуствени елхички ли имате или истински? Ние имаме една изкуствена и никога не съм купувала истински по екологични причини, но една мама тук ми обяснява, че после уж ги рециклирали. Зачудих се... Някой чувал ли е подобно нещо?

# 128
Случаите в Италия никак не са малко, вече имаме по 25 хил случаи на ден и това са около 13/14% от направените тестове. В момента не се тестват много хора със симптоми защото системата е супер претоварена, също и системата за проследяване на контактите също вече не успява да работи. Ние сме в нещо като полу локдаун, имаме вечерен час (18ч) затвориха барове, кина, театри, спортни зали, басейни, фитнеси и тн. Правителството помоли да не се пътува освен ако не е наложително между общини и региони и тн. Ограничения.
https://lab24.ilsole24ore.com/coronavirus/
Ето ситуацията в Италия с анализ понякога.

Също да спомена, че на частно може да се тестваш от много отдавна, да пролетта не можеше по обясними причини, но отдавна има пср тестове в частните центровете, също молекулярни бързи тестове и тестове за антитела.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 17:12 от Yakamoz

# 129
Якамоз, при вас може отдавна, но в Рим не можеше допреди месец. На ММ му трябваше, за да се прибере в Москва и затова знаем, нямаше въобще такава опция, а само с направление. Аз вече анализи не чета, само гледам цифрите, надявам се скоро да стигнем платото... Не разбирам защо хората не носят маски. В Азия вече живеят нормално, просто ходят с маски, и случаите спадат.

# 130
Сноуче, аз съм в Сев. Америка. Тук е задължително да си остане детето вкъщи, ако  има повече от два симптома, т.е. три или повече. Решение на родителите е дали ще отидат да тестват детето си или не. Но гледайки какво става около нас, много родители ходят и тестват децата си. Така са решили. Тук тестването е напълно безплатно, има доста пунктове из града, също отделно от други чакащи за друго пациенти, има и такива, при които чакаш с колата си и служителите идват до колата ти и ти взимат проба (ти даже не слизаш), но града е огромен, желаещите много и затова се чака с часове.
Иначе относно елхите - тук после ги даряват на животните в зоопарка (разбира се на тези, които могат да се хранят с елхи....как звучи само), а останалите ги рециклират, да, правят ги на стружки (мисля, че мълч се казва) и после наторяват. Аз също ползвам изкуствена елха поради същите съображения като твоите.

# 131
  • Немция
И в Германия даряват елхи по зоопарковете. Този януари ходихме на зоопарк и видяхме как зебрите се хранят с елхови клонки. Grinning
Иначе има организирано събиране на ненужните елхи на 2 дати през януари, после ги преработват по някакъв начин.
Ние обичаме естествени елхи, купуваме всяка година , но съседката има страхотна изкуствена елха, като истинска  е и си заслужава инвестицията за години напред.
Но не е ли голяма хамалогията да я сглобяваш всяка година?

Сноуче, впечатлена съм от активното тестване в Русия. В Москва поне.
Вчера гледах статистика, че Русия е на първите места по тестване на милион население.
И аз не вярвам тестовете на цялата фамилия да са фалшиво отрицателни.

Предполагам, че сте прихванали някой обичаен вирус, все пак си вървят и те, не са ритнали камбаната покрай короната.
Чета във форумска тема тук, че силно главоболие е масово, както и загуба на вкус и обоняние без хрема. Липса на апетит, отслабване от него.
Не са рядкост повръщане, гадене, разстройство.
Ако сте се заразили всички, все някой ще прояви типичен симптом.

Бързо оздравяване на всички болни и също да съхраните психиката си! Blush

Брюкселче, браво на децата! Не подценявай Йоан, явно детето прави номерата на майка си, пред другите е в друга картинка , както обикновено става.

Ние днес не ходихме на ортодонт, защото вчера малкият врътка с език шината из устата и по едно време рече, че не му стягала повече. Thinking Отказах часа при ортодонта, един кахър по-малко.

# 132
Ние имаме изкуствена елха но е не е много голяма. На мен ми се иска голяма елха, но май няма да е тази година. Не съм сигурна обаче колко са по еко, те са все пак пластмасови и не знам изобщо ще могат ли да се разградят. Може би естествените елхи са по-еко, особено защото предполагам, че се засаждат специално с тази цел, а не се изсичат гори безразборно.

Тук също навсякъде има драйв ин пунктове за тестване. За някои не е нужно да имаш направление от лекар, знам, че можеш да отидеш без час и е напълно безплатно. За децата е организирано отделно и резултатите да се получават до следващия ден.

# 133
Тита, с такава организация, каквато описваш, ще да си в Канада Relaxed

Децата днес станаха и отидоха с огромно желание в градината, заради Хелоуин. А вчера ми скъсаха нервичките. Просто не знам как ще ги оставям вкъщи - те полудяват. А ММ настоява да не ходят за известно време... Много ми е трудно да взема решение.

Бибит, твоето дете на колко години е? И моите ще имат нужда от ортодонтско лечение със сигурност, защото имат проблем със захапките, особено малката. Та се чудя откога се започнва? Аз само брекети съм носила, но гледам сега децата на познати, че започват със шини и чак после брекети... А защо е така?

# 134
  • Немция
Сноуче, опитвай се ,колкото се може повече навън с децата.

Малкият е на 8. На първо време зъболекарят ви да може да даде мнение кога е нужна шина. При малкия Бибитко още първите резци израснаха накриво и още на 7 се наложи корекция на предни зъби с шина, но тъй като коста бе мека още, стана бързо. За месец се наредиха.
Ако няма видима причина, към 7-мата, 8-мата година може да се отиде при ортодонт и той да си каже мнението.
Ако зачатък на обратна захапка, трябва да се действа рано.
Всеки случай е различен.

Общи условия

Активация на акаунт