Студенти в Нидерландия - 8

• 60 397
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте,
аз мисля, че намерихме доста добър вариант.
ПОЛИКЛИНИКА БЪЛГАРИЯ
В София е, намира се до Джъмбо на бул. България. Имат филиали и в Перник и Плевен. Но за Плевен не съм сигурна дали правят PCR-тестове ...
Работят кажи-речи всичките почивни дни, даже и до късния следобед. С предварително запазване на час. Вадят формуляр на английски език. Можеш да си избереш стандартен, ускорен или бърз тест, но ускорен и бърз не правят през почивните дни. Цените са много прилични. Имат си телефони в сайта. Който има нужда от допълнителна информация, може да им се обади. Изключително любезни. Първоначално ми даваха заето, но ми върнаха обаждането. Работят и в момента.

Edit: Записахме час за събота, 02.01.2021г. Първоначално онлайн, но после през приложение Consento, което се инсталира на телефона. Така че, ако решите там да правите теста, може направо да си изтеглите приложението. Резултатът ще е готов в понеделник, 04.01.2021г.
Ще пиша пак допълнително как е минало всичко.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 11:37 от КалиБери

# 436
Имайте предвид, че на документа се вписва датата на вземане на пробата, а не датата на издаване.

# 437
Здравейте,
аз мисля, че намерихме доста добър вариант.
ПОЛИКЛИНИКА БЪЛГАРИЯ
В София е, намира се до Джъмбо на бул. България. Имат филиали и в Перник и Плевен. Но за Плевен не съм сигурна дали правят PCR-тестове ...
Работят кажи-речи всичките почивни дни, даже и до късния следобед. С предварително запазване на час. Вадят формуляр на английски език. Можеш да си избереш стандартен, ускорен или бърз тест, но ускорен и бърз не правят през почивните дни. Цените са много прилични. Имат си телефони в сайта. Който има нужда от допълнителна информация, може да им се обади. Изключително любезни. Първоначално ми даваха заето, но ми върнаха обаждането. Работят и в момента.

Edit: Записахме час за събота, 02.01.2021г. Първоначално онлайн, но после през приложение Consento, което се инсталира на телефона. Така че, ако решите там да правите теста, може направо да си изтеглите приложението. Резултатът ще е готов в понеделник, 04.01.2021г.
Ще пиша пак допълнително как е минало всичко.

Поликлиника България пращат пробите си в Рамус и сертификата идва от тях.За по-бързо може да се вземе директно от тях.В самата поликлиника правят само антигенни тестове.Тази информация е споделена и на сайта на поликлиниката.

# 438
  • София
Честно казано, не го видях това никъде в сайта им. Видях само че :
Цитат
*PCR тестовете се изработват от наши партньори, като ние търсим за вас най-добра скорост за изработка. Всички PCR тестове се работят в сертифицирана лаборатория.  
Но дори и така да е. Още по-лошо. В Рамус цената е 100 лв. Без опция по-малка от 24 часа.... всъщност даже са дали времеви отрязък от 24 до 36 часа (което може да значи и 36).  Има едно изключение за централата, но и там не се обвързват с твърд час, а само, че е възможно и по-бързо да станат ....
И като се има предвид, че в поликлиника България надали работят на загуба, излиза че в Рамус взимат доста повече отколкото струва, че и бавят резултатите повече отколкото трябва.
Да не говорим, че най-грубите лаборанти са там. Освен мои впечатления, не едно и две мнения съм чула, всички се оплакват от страшно грубо взимане на пробите и болки или безчувственост със седмици впоследствие.
Отгоре на всичкото в почивните дни работят само лаборатории, които са ми ужасно далече, буквално на другия край на София..
Аз още не мога да преживея, че ГлобалТест са спрели работа. Те бяха, меко казано, идеални... Естествено, всеки си има неговите предпочитания. Може и тук да не ни хареса. Но ще опитаме, пък да видим....

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 13:34 от КалиБери

# 439
Ако някой търси има свободнастая в Бреда напълно обзаведена

# 440
Обобщена информация от страницата на посолството в Хага https://www.facebook.com/280619179044855/posts/1097951623978269/?d=n
Някой обърнал ли е внимание какво пише по отношение на пътниците, от които се  изисква тест:"Изискването за представяне на негативен резултат от PCR-тест за COVID-19 не се отнася до някои категории пътници, като пълен списък може да бъде намерен на следния линк: www.rijksoverheid.nl/testverklaring. Сред тях са:
• Деца под 13-годишна възраст;
• Граждани, пристигащи от зони, включени в списъка на ЕС за безопасни по отношение на разпространението на COVID-19 страни (списъкът може да бъде намерен на следния линк: https://www.government.nl/…/trave…/eu-list-of-safe-countries);
• Пътници, пристигащи от Исландия;
• Трансгранични жители (включително студенти и ученици);"
Някой може ли да потвърди или опровергае информацията?

# 441
Какво има да потвърждава или опровергава?

# 442
Честно казано, не го видях това никъде в сайта им. Видях само че :
Цитат
*PCR тестовете се изработват от наши партньори, като ние търсим за вас най-добра скорост за изработка. Всички PCR тестове се работят в сертифицирана лаборатория.  
Но дори и така да е. Още по-лошо. В Рамус цената е 100 лв. Без опция по-малка от 24 часа.... всъщност даже са дали времеви отрязък от 24 до 36 часа (което може да значи и 36).  Има едно изключение за централата, но и там не се обвързват с твърд час, а само, че е възможно и по-бързо да станат ....
И като се има предвид, че в поликлиника България надали работят на загуба, излиза че в Рамус взимат доста повече отколкото струва, че и бавят резултатите повече отколкото трябва.
Да не говорим, че най-грубите лаборанти са там. Освен мои впечатления, не едно и две мнения съм чула, всички се оплакват от страшно грубо взимане на пробите и болки или безчувственост със седмици впоследствие.
Отгоре на всичкото в почивните дни работят само лаборатории, които са ми ужасно далече, буквално на другия край на София..
Аз още не мога да преживея, че ГлобалТест са спрели работа. Те бяха, меко казано, идеални... Естествено, всеки си има неговите предпочитания. Може и тук да не ни хареса. Но ще опитаме, пък да видим....
[/quote

Написах ви го за информация,защото съм си правила psr там и си получихме резултата по-бързо от централата на Рамус.Решението си е ваше.

# 443
Ако някой търси има свободнастая в Бреда напълно обзаведена
[/quot
Писах ви съобщение

# 444
А във Варна някой правил ли е проучване на лабораториите? На първи нищо не работи, на 2ри май само една и то не е сигурно, а и дали ше излезе до 3ти 09 часа...

# 445
Обобщена информация от страницата на посолството в Хага https://www.facebook.com/280619179044855/posts/1097951623978269/?d=n
Някой обърнал ли е внимание какво пише по отношение на пътниците, от които се  изисква тест:"Изискването за представяне на негативен резултат от PCR-тест за COVID-19 не се отнася до някои категории пътници, като пълен списък може да бъде намерен на следния линк: www.rijksoverheid.nl/testverklaring. Сред тях са:
• Деца под 13-годишна възраст;
• Граждани, пристигащи от зони, включени в списъка на ЕС за безопасни по отношение на разпространението на COVID-19 страни (списъкът може да бъде намерен на следния линк: https://www.government.nl/…/trave…/eu-list-of-safe-countries);
• Пътници, пристигащи от Исландия;
• Трансгранични жители (включително студенти и ученици);"
Някой може ли да потвърди или опровергае информацията?
Пътуващите от България не попадат в нито едно от изключенията. Съответно не са освободени от пср тест.

# 446
Изчетох вчера изискванията за тестване за Нидерландия и понеже на сина ми му предстои да се върне там в средата на януари, когато му е полетът, се интересувам от лаборатории, които правят тестове според новите изисквания и то в събота и неделя, тъй като полетът му е във вторник, на 12.01, и 72-та часа преди това обхващат, за жалост, два почивни дни.
Не ме бърка изобщо в коя част на България са. Отдавна притръпнахме с цирковете, гледаме просто да си свършим работата. В случая - да направим исканото в посочения срок, да се снабдим с документ с исканото съдържание и форма, за да си осъществим полета, че и ученето трябва да продължи.

КалиБери, опитвам да отворя, но нещо не ми се получава. Пиши как е минало тестването. Ние до 11.01 /понеделник/ трябва да имаме резултат. Значи ще направим предварително записване за събота, т.к. в петък пък не ни върши работа - пробата ще е взета извън изискуемия период.
...
Сега ми се отвори, но няма още дати за след 1.януари, 2021.

Цитат
Пътуващите от България не попадат в нито едно от изключенията. Съответно не са освободени от пср тест.
О, да, аз също не видях да попада в нито едно от изключенията синът ми. Директно затова ме вълнуват лабораториите, затова и питането ми е за тях. А тук вероятно ще да има хора, които вече са наясно, защото ги интересува лично.

Понеже циркът тази година е безконечен и съм наясно, че всеки божи ден можем да очакваме нови изпълнения, билетът за връщане сме взели със застраховка, вкл. за промяна на датата или отказ при наличие на положителен ПСР тест. Дано не му е положителен обаче, че трябва нов билет да се търси, а той и в нова квартира отива, и работа покрай новия семестър има, и стаж трабва да урежда...

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 13:00 от Judy

# 447
Знае ли някой дали резултатът трябва да е разпечатан или може да е на файл на телефона?
Проблемът е, че дъщерята лети на 03.01. и понеже лабораториите ще почиват на 01.01., единствения шанс е да направим тест на 02.01. Но ако не е излязъл резултатът до 11 часа, кога тя ще мине секюрити, може да ѝ го пратим по месинджера, въпросът е дали ще го признаят така или трябва да е на лист (навярно и печат на лабораторията).

Резултатът трябва да е от сертифицирана лаборатория със сертификат на английски език. Дъщеря ми лети на 2-ри и прави тест днес в Токуда със запазен час, за да е готов утре и да си вземе сертификат (потвърдено е от лабораторията, че ще е готов). Моят съвет е направете тест утре, но задължително проверете дали резултата ще е готов до края на деня и дали ще имате сертификат.

# 448
Ще пиша и аз тези дни, дъщеря ми лети на 02.01, приятелско дете също, като са и с Райън и Уиз. Той се е тествал днес (не е имало никой), ние ще отидем утре сутринта. Рамус.Час не вписват, но каквото такова. Остава да излязат резултатите и да се види какво се случва. Щеше ми се другаде да се тестваме, но никаква гаранция кой кога ще работи и кога ще излязат резултатите.
Стресът, разбира се, не го споменавам - всичко е подчинено на това какво ще излезе като проба, ще има ли полет, въобще...

# 449
Моля, пишете от кои лаборатории сте доволни при нужда от бързи тестове тази и следващата седмица с оглед пътувания до Нидерландия и новите им изисквания.
Ще е много полезно да се посъбере такава актуална информация.
Желая негативни тестове и спокойствие аз на всички нас!

Общи условия

Активация на акаунт