Как върви захранването - част 9

• 14 868
  • 390
  •   1
Отговори
# 195
ами и аз съм давала на голямата сокове и какво ли не,но сега не го правя!защо се притесняваш?я си гледай живота още поне 1-2 месеца,кърми си бебчето,после почваш да даваш пюренце от картоф,тиква,морков,кашичка от ориз,след тия нещица и някой и друг плод...това е!никак не е сложно!
за педито-кажи че не искаш да захранваш засега или че даваш някои неща,но бебо плюе и толкоз!

# 196
Ох тука жсеки си задава въпросите,ама рядко някои отговаря Rolling Eyes
Та моят въпрос е  Mr. Green Педиатърката ме посъветва да из4акам още около месец с кашите и директно да запо4на с мле4на и с глутен,смятате ли 4е не е проблем newsm78

# 197
kleo_80 заради малкия избор на безмлечни каши аз си ги правих плодови. Смесвам с пасиран плод.
Относно "колко пъти и какво количество твърда храна трябва да се приеме " - мисля зависи от детето. Всяко е различно и има различни нужди. Ей я моята беба все още няма заместено хранене и за ден приема има няма 100-на грама твърда храна (за сметка на това цока на корем), а има деца които ядат колкото майките си  Laughing

neli_iv 6-7 месец мисля.
 jkaterina чудесно си го решила  Peace
mi6onka мисля че можеш да даваш вече сурови плод и зеленчук. А за киселото можеш да изчакаш. Нали даваш АМ, там си има нужното много повече от киселото мляко.

sunnycat съвсем правилно не даваш сок. Това от първия месец е  #Cussing out Погледни в Библиотеката: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0 в сектора "Захранване и хранене на бебето".
 И тук http://karmene.greatnow.com/gotovo.html
А тук за соковете http://karmene.greatnow.com/sokove.html
Кога и с какво да започнеш сама ще си решиш  Hug Мама най -добре знае.
Аз започнах на 6 навършени месеца с оризова каша. След това зеленчуци, после плодове, месо... Сок още не съм дала  Naughty

# 198
Педиатърката ме посъветва да из4акам още около месец с кашите и директно да запо4на с мле4на и с глутен,смятате ли 4е не е проблем newsm78

Thinking Аз пък си мисля , че когато и да се започне (в 6 или 7 месец) пак трябва внимателно и полекичка със захранването. По тая логика чакай до година и давай направо с пържените кюфтета  Laughing

# 199
zoui,млечна и глутен може след 7-8 месец,ама поне да не са двете нови неща накуп,че и двете са сериозна крачка Winkнапример дай първо безглутенова безмлечна,след време глутенова,накрая млечна,а и ако си кърмиш,няма смисъл да даваш млечна

# 200
Да кърмя на поискване,ама тя що така ме обърка newsm78
Благодаря за отговорите Hug

# 201
Здравейте
искам да попитам с коя каша да започна с оризова или елда, малкия яде тиква,ябълка и морков

# 202
  • Mediterraneo
Здравейте
искам да попитам с коя каша да започна с оризова или елда, малкия яде тиква,ябълка и морков

И с двете можеш да започнеш  Peace

# 203
Да кърмя на поискване,ама тя що така ме обърка newsm78
Благодаря за отговорите Hug
не искам да бъда груба, но голяма част от българските педиатри са за #2gunfire
най-малкото елементарното правило е да не се дават 2 нови неща наведнъж, още повече 2 силни алергена като мляко и глутен #2gunfire #Cussing out Направо си излизам от кожата от яд.
Jes много добре си го казала за кюфтетата Mr. Green Благодаря ти за съветите Hug И ние папкаме кърма предимно и не много друга храна, ама засега мисля, че сме си добре така Heart Eyes
И аз слагам плод в кашата Peace

# 204
zoui трудно е да се разбере от къде идат толкоз разни  и разнообразни педиатърски мъдрости  Naughty

Dobi81   и с двете можеш да започнеш. Можеш след като захраниш и с двете да ги редуваш. Елдата е полезна и за Хб.

# 205
 Според вас, трябвали да въвеждам кафявият ориз, т.е. да изчаквам 2-3 дена. Искам да дам круша или сини сливи, защото се опасявам да не се запече.

# 206
  • София
Моркова на моя син много му харесва, но малко го запече! то няма лошо, защото беше преди това с поразхлабен стомах, но го гледам, че се напъва, а пък нищо не произвежда! Да взема ли като следваща храна круша? Или сливи - кое е по-добре?

# 207
 Ние днес ставаме на 6 месеца и вече от утре ще се захранваме , та ми е малко притеснено като пред изпит.И аз смятам да започна с морков , чудех се ако има такава реакция като при Вени* как да процедирам , да го спра , да изчакам няколко дена само на кърма и после може примерно морков+тиква ( нали тиквата разхлбва ). Имам и още две въпросчета:
 1.Мога ли да въвеждам едновременно плодове и зеленчуци , в смисъл като почна да въвеждам зеленчуци да въведа всичко , което мога да дам на този етап или мога да редувам зеленчук , плод и т.н. ( разбира се по един нов зеленчук / плод )
 2. До какво количество пюре е удачно да се стига , в смисъл в началото 1,2  лъжички ..... доколко ?
 Ще съм благодарна на помоща ви , че лесното свърши  bouquet 

# 208
Здравейте,
благодаря за отговорите и ще почна с кашата от елда, дано му хареса. А банановата каша кога мога да почна да давам, понеже знам че децата много я харесват и искам да пробвам и нея
Anetka
аз започнах да захранвам с тиква но нямаше разхлабващ ефект, но поне не се запече. Мисля че няма проблем да въвеждаш едновременно плодове и зеленчуци, но нека по опитните мами да кажат. А за количеството пюре, аз на 4 ден давах колкото поиска.

# 209
  • Mediterraneo
Не мисля, че има проблем едновременното въвеждане на плодове и зеленчуци. Важното е да има пауза между двете нови храни и да се захранва поотделно с всяка такава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт