Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 180
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, може ли разчитане на следните резултати? Благодаря предварително.

# 151
Здравейте,

Направих изследване на щитовидната ,
според вас как са ?

FT 3      3.550   pmol/l   2.250 - 6.000
FT 4      13.69   pmol/l   9.15 - 23.86
TSH      0.897   mU/l   0.350 - 5.000
Anti TG ( TAT )      11.32   IU/ml   До 115.00
Anti TPO ( МАТ )   ↑   21.66   IU/mL   До 12.00

Повишените МАТ могат ли да се регулират само с прием на селен или прием на лекарства е необходим ?

# 152
То други лекарства за антителата няма. Селена принципно влияе добре на щитовидната като цяло и да кажем донякъде на антителата, но е хубаво да се приема след изследване, че може да се предозира с него. Или ако се пие кратък период от време и не големи дози.
Иначе по-скоро един режим без глутен би повлиял по-добре точно МАТ

# 153
Благодаря , вероятно сте права за селена.
Ще обърна внимание на режим без глутен.
Според мен разминаването не е чак толкова голямо и бих успяла да го коригирам навреме.
Не виждате нищо притеснително друго, нали ?
Аз имах съмнения за хашимото.

# 154
Благодаря , вероятно сте права за селена.
Ще обърна внимание на режим без глутен.
Според мен разминаването не е чак толкова голямо и бих успяла да го коригирам навреме.
Не виждате нищо притеснително друго, нали ?
Аз имах съмнения за хашимото.

Малко е отклонението да, и съвсем реално е да се коригират нещата.
Хашимото има при завишени антитела - ТАТ и МАТ или по структура на жлезата видяна на видеозон. Иначе може без да имате Хашимото да имате проблем със самата функция на жлезата - хипо или хипер. При вашите изследвания се забелязва  леко понижение на функцията, ТСХ е добър, но Т3 и Т4 е желателно да са малко по-високи защото сега под средата на границата. Но ако наистина спазвате безглутенов режим, проверите се за дефицити на В12, желязо и вит.Д и ако имате ги попълните и нещата ще се подобрят.

# 155
Здравейте, ще помоля за разчитане. Притеснява ме по цитонамазката клетъчните промени, свързани с кандида. Значи ли това, че имам кандида? Преди съм имала и едва се излекува, заради това ли така пише?

Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 19:31 от Maria Draganova

# 156
  • София
Здравейте, бихте ли ми помогнали с разчитането на тези резултати ? Дали са наред ?

# 157

Здравейте, може ли някой да ми помогне в разчитането на изследванията, благодаря. 😊😊

# 158
  • Пловдив
Здравейте, дали някой може да погледне тази рентгенова снимка. Според рентгеноложката е чиста, но все пак имам известни притеснения:

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 08:18 от Лятна буря

# 159
здравейте,

имам изследване на хормоните на щитовидната жлеза, но случайно ми направи впечатление, че мерните единици се различават от често цитираните от вас:

TSH - 0.88 mlU/L (0.3-4.5 )
Т3 - 2,5 mlU/L ( 3.1-6.8 )
Т4 - 15,3 pmol/I (9-25 )

Нужно ли е да се конвертират в еднаква мерна единица и ако да - как?
Възможно ли е да даде заблуждаващ резултат?
Предварително благодаря!

# 160
Здравейте ,

Не знам дали пиша в най-подходящата група,но моля за съвет ако сте запознати.

На 29 години съм, не съм раждала. Миналата година имах задържан аборт и ми се наложи кюртаж. Всичко мина добре,правих различни изследвания всичко беше с добри резултати, но на един профилактичен преглед преди половин година ми откриха киста на единия яйчник. Минах няколко месеца на лечение с хапчета,но нямаше ефект. Препоръчаха ми лапароскопия за отстраняване на кистата,казаха че не е добре да забременявам с киста. Направих си изследвания за туморни маркери, казаха че са добре,нямало от какво да се притеснявам, и направих процедурата в Света София. Останах разочарована от отношението, но това е най-малкото!

И по същество.
Вчера отидох да си получа епикризата и хистологичното изследване. Кистата била в "сивата зона" не могат да кажат каква точно е. Нито доброкачествено образувание,нито злокачествено. Описана е като Серозна папиларма кистаденома-Граничен тим. Казаха,че хистологията ще се предаде за разглеждане към онгологична комисия. Обясниха ми какво ще е най-добро решение за мен-клинично наблюдение. Но ми казаха и как би се случило с мен ако бях на 40.

Та днес отидох да разбера какво е решението от онкологичната комисия-клинично наблюдение, но без никакви резултати. Едимствено ейтака на приказка,което ми се струва доста несериозно. Взех си материалите от операцията за второ мнение. Можете ли да ми препоръчате подходащ лекар за втора хистологоя? Препоръчаха ми Доц. Милев,но попаднах на доста неприятна статия.

Доста дълго стана,но ще съм благодарна за съвети.

# 161
Здравейте, на 20-и октмоври баща ми претърпя операция по спешност. Диагнозата в болничния е остър панкреатит, все още чакаме епикриза. Преляли са му 4 банки еритроцити и 2 плазма. Изписаха го на 28-и, беше сравнително добре. Последните 2 дни няма толкова енергия и повече му се лежи, по препоръка на личния му пуснахме ПКК, това нормални стойности ли са в предвид тежката операция и кръвопреливане?

# 162
здравейте,
някой може ли да ми разчете тази епикриза след направен кюретаж

# 163
Момичета, много се притеснявам. Моля ви погледнете резултатите ми. На показателите за Борелия (лаймска болест) какво мислите, имам ли? Също и инсулина ме притеснява. ЛЛ е неоткриваем покрай вируса, а аз ще се побъркам.

# 164
Здравейте,
Днес излязоха резултатите от изследване на хормони. Причината е че 7м правим опити за бебе неуспешно. На много места пише, че ТСХ трябва да е под 2. Някой може ли да изкаже мнение, имам два дни до консултация с гинеколожката. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт