Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 181
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Днес излязоха резултатите от изследване на хормони. Причината е че 7м правим опити за бебе неуспешно. На много места пише, че ТСХ трябва да е под 2. Някой може ли да изкаже мнение, имам два дни до консултация с гинеколожката. Благодаря
Тсх ти е идеално. Като гледам изследванията са ти супер. Най-добре се обърнете към репродуктивен специалист и започнете с основните изследвания - цветна снимка на тръби и спермограма. Проследете няколко месеца дали имаш овулация. Също така нормален срок за забременяване се представя до 1 година опити (при редовни сексуални контакти около и по време на овулация). Успех 🍀

# 166
За мен ТСХ не е" идеално" . По принцип трябва да е 2- 2,5 , а щом се планира бременност под 2 .

# 167
Здравейте,

След прекарана настинка ми остана една суха кашлица (сега вече отхрачвам), която влача вече 1 месец. Днес си направих снимка и си пуснах ПКК. Слава на Бога снимката е чиста. А това са резултатите от ПКК. Утре съм при личната за мнение, но дотогава, ще го мисля.

# 168
Здравейте.

Моля за мнение понеже съм доста притеснен.Вчера след направени изследвания поради съмнение за диабет резултатите бяха

Гликиран хемоглобин -5.62%. референтнии стойности 4.0-6.0(6.0-6.5 повишен риск диабет)

Глюкоза 0ва минута 6.15mmo/l (3.30-6.10)

Глюкоза 120 минута. 14.30mmol/l. (3.30-7.80)

Според вас категорично ли това е диабет.Благодаря за отговорите

# 169
Ако имаш и симптоми + тази висока кръвна захар, ако нямаш все още, си на крачка. Категорична диагноза трябва да ти постави лекарят обаче.

# 170
Здравейте,
Днес излязоха резултати от спермограма, като заключение ТЕРАТОЗООСПЕРМИА.
От всичко, което изчетох до момента мисля, че сме в леката форма (силно се надявам), в понеделник чак сме на преглед. Това, което пише е: морфология- нормални форми: 13,5%
анормални форми:86,5%
Някъде пише, нормалните трябва да бъдат над 14%(което леко ме успокоява), на други места над 30%.
Който има опит да изкаже мнение...
Благодаря

# 171
Може ли мнение

# 172
Може ли някой да ми помогне с разчитане на рентген на бял дроб?

"Уплътнени хилусни сенки. Усилен белодробен рисунък. Запазена прозрачност на паренхима. Диафрагмите са гладки, свободни от синуси. Не се виждат огнищни лезии.
 Не се установяват рентгенови данни за настоящо инфилтративно белодробно заболяване."

# 173
  • Burgas, Bulgaria
На такъв разчет от рентгена казаха бронхит ,а доктора със слушалката ,че е сериозен бронхит .

Сега на пневмонията пише : начални интерстициални пневмотични промени базално двустранно

# 174
Привет, скъпи мами! Разтревожена съм, тъй като изобщо не спя и не се чувствам добре. Направих пълна кръвна картина и имам следните отклонения:

Еритроцити 5.32( 3.80-5.00)
Хемоглобин 153 (115-145)
Хематокрит 0.474(0.360-0.460)

В допълнение тсх също е високо, тъй като дозата левотироксин не е оптимална и кърмя .
До сега никога не съм имала подобни резултати на по-горните.
Да настоявам ли за допълнителни изследвания и ако да, какви?
Благодаря на всички отзовали се !

# 175
  • Велико Търново
Здравейте,
Изследването пуснах профилактично. Уж всичко е в норми, но ще се радвам и на вашето мнение:
Скрит текст:

# 176
Не е чак наред инсулина е висок. Не гледайте нормата, в нормалните лаборатории границата е до 10. Вероятно имате инсулинова резистентност.

# 177
Холестерола излиза висок според референтните стойности, но не виждам да е отбелязано по никакъв начин. Глюкозата също е към горната граница.

# 178
  • Велико Търново
Много благодаря!
Вероятно има връзка между глюкозата и високия инсулин. Ще трябва да се консултирам с лекар.

# 179

Бях на снимка, каза че нямам пневмония и аз се успокоих
Но се като чета хилусна конгестия е кръвонасядане в белите дробове
Не ми ли е спешно състоянието
Лекарят ми изписа кортестероид и съдоразширяващо и това беше

Общи условия

Активация на акаунт