Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 196
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, искам да питам много ли е зле положението? Четвъртък съм на лекар живот и здраве. С кетоните се боря през цялата бременност, ту имам, ту нямам, но са по-малко от предния път, което пак е добре. Притеснява ме урина-седимент, никак не изглеждат добре нещата там. Аз имам съмнения, че може да става въпрос и за вагинална инфекция, предполагам, че ще пуснем микробиология в четвъртък. Бременна съм в 36 г.с.

# 601
Ако на последния ред пише “наблюдават се”, понеже не виждам добре, то всичко изглежда като да имате ИПП (инфекция на пикочните пътища). Стерилна пуснали ли сте? Ако не сте - още утре го направете. За кетоните - на диета ли сте? Кетоните най-общо казват, че тялото разгражда запаси, тоест не се храни добре.

# 602
  • София
Да, наблюдават се е. Видях и аз, че не се вижда добре. Ами опитвам да огранича въглехидратите, да. Не съм пускала стерилна, само обикновена. Четвъртък ще ходя пак до болницата и ще пусна направо.

# 603
Здравейте. Аз съм жена на 31год. . Родих декември месец. Преди 2 години ми откриха заболяване Синдром на сьогрен . Нямам много оплаквания , освен леки болки в ставите и умора. Изкарах корона вирус януари , около 3 седмици с висока температура  имам и антитела за ковид. Изследванията ми ги пусна ревматоложката заради Синдрома на Сьогрен , който според нея е добре и нямам нужда да ходя при нея повече. Имам час при личния лекар за разчитане на кр.изследвания. Пих доста време след раждането болкоуспокояващи, след това заради корона вируса отнова нурофени и парацетамоли.
Моля да погледните изследванията ми. 
Благодаря ви предварително.

И едни по стари изследвания от преди повече от година.

# 604
Здравейте. Направих си количествен тест за антитела. През ноември бях с положителен PCR, с единствен симптом загуба на обоняние. Интресува ме дали имам достатъчно антитела, които евентуално биха ме предпазили от ново заразяване.
Liason Sars-Cov-2 Trimetrica Ig G quant.
Моят резултат е 18.50AU/ml. Референтните стойности за положителен са >15.

# 605
Не съм съвсем сигурна какво казвам, но така знам, че е хубаво да са няколко пъти повече от нормата.
Позната при такава граница 15, беше със стойност 120.

Според мен нямате достатъчно за защита, още повече че е минало много време. Аз също бях болна в началото на ноември и в началото на януари като се изследвах бях с резултат 10 при граница 1,6  т.е. почти 8-9 пъти над нормата и тогава ЛЛ ми каза, че за известно време мога да съм спокойна. Но предполагам ако отида сега вече няма да имам почти никакви.

# 606
Може ли да ми кажете как  е според вас.
Правена е скоро и е  на близка.

Правена е заради настинка която не минава.

# 607
Няма нищо обезпокоително. Не казвате възраст или други анамнестични данни, тютюнопушене, хипертония? При всички положения пневмония не се описва.

# 608
  • Хасково
Здравейте, момичета! Как бихте коментирате тези резултати на щитовидните хормони

Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
TSH                                                  2.17       ulU/ml                  0,49-4,78

fT4                                                          18,77       pmol/l                 12.00-22.00

fT3                                                        3,18       pg/ml                  2,00-4,28

anti-TPO /MAT/                                  128,30       IU/ml                  0- 35.00

anti-Tg /TAT/                                198.5       IU/ml                 0- 115,0

# 609
Хашимото.

# 610
Здравейте! Направих си тест за антитела в лаборатория Синево и честно казано ми е малко трудно да разчета резултата. Разбирам,че над 1.1 е положителен, съответно моят е,обаче не знам какво точно означава..ще съм благодарна,ако някой може да съдейства!

# 611
Твоят е на границата както се казва, дори и да се води положителен, тези антитела не са достатъчни за защита. Навсякъде се казва, че антителата трябва да са няколко пъти над норма за да се говори за имунитет.

# 612
Здравейте, предстоят ни кръвни изсшедвания имаме 5 направления от ЛЛ как да разбера за какво са 🤷♀ Предполагам някъде има код който се разчита?

# 613
Здравейте, предстоят ни кръвни изсшедвания имаме 5 направления от ЛЛ как да разбера за какво са 🤷♀ Предполагам някъде има код който се разчита?

Да , има код . Пише си го в направлението.

# 614
[ https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=forcustomers:nzok
Ето тук можете да проверите кодовете.

Общи условия

Активация на акаунт