Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 181
  • 779
  •   1
Отговори
# 615

Благодаря! Полезно.
Аз обикновено си питам лекаря какво ми се пуска, но е хубаво да ги има човек.

# 616
  • София
Моля за съдействие за разчитане на едни изследвания. Лекаря иска среща чак в четвъртък,а и искам да разбера дали не трябва да се посети и друг специалист най-вече. Става въпрос за човек на 73 години с  оплаквания за болки в ставите и изтръпване на дясната ръка, прегледан от ревматолог изследванията са свързани със съмнение за ревматоиден артрит има ХОББ ако има значение и това

# 617
Здравейте !
Как ви се струват глюкозата и Асат ? На какво може да се дължи завишен чернодробен ?

# 618
Такова никакво отклонение въобще не е от медицинска значимост. Може да е буквално от какво ли не. Ако се наблюдава трайна тенденция на повишение, тогава е друго. Следващия път изследвайте и АФ и ЛХ. Глюкозата не е супер, но е добре. Предишния ден ядохте ли сладко? Привечер? Пихте ли алкохол, десертче след вечеря?

# 619
За първи път изследвам чернодробни.
Предния ден не бях пила алкохол, но пекох един сладкиш до 02:00 през нощта и опитах два залъка от него. Взеха ми кръв в 08:30 ч. Може и от това да е, но ще ограничавам сладкото задължително.

# 620
Здравейте, ще помоля за коментар по изследвания,които пуснах днес,правени са след настинка,хемоглобина винаги ми е бил ок, ма чак пък толкоз не е бил,приемам б 12 метил!
Благодаря предварително 🙂

# 621
Заради В12 се е повишил.

# 622
Заради В12 се е повишил.

Благодаря за отговора, но при дефицит на б 12 трябва да го приемам,а в случая не знам какво да правя,имам назначени изследвания генетични за тромбофилия и за усвояване на б витамини,може би след резултата да видя как и какво да приемам🙂

# 623
И аз приемам Б12 и моят хемоглобин е 142, винаги е бил около 130.

# 624
  • В страната на бурите
Здравейте, може ли коментар за тези изследвания за съсирването на кръвта - след кръвоизлив на ръката са.

# 625
Заради В12 се е повишил.

Благодаря за отговора, но при дефицит на б 12 трябва да го приемам,а в случая не знам какво да правя,имам назначени изследвания генетични за тромбофилия и за усвояване на б витамини,може би след резултата да видя как и какво да приемам🙂

Приемай си го разбира се, аз просто казвам от какво е повишен хемоглобина, той не е над норма така че спокойно. Хемоглобин се влияе от прием на желязо, В12 и фолиева киселина.

# 626
Здравейте,

Моля за разчитане на тези резултати.

Достатъчно ли са за потвърждаване на кой вид Анемия имам?

# 627
Висок инсулин - ИР?
За ЩЖ трябва ли да се притеснявам?

Благодаря на отговорилите!

# 628
Има известна хипофункция на щитовидната въпреки чудесния ТСХ, Т3 е доста нисък, Т4 е желателно да е по-висок - над средата на границата, т.е. 17 и нагоре

# 629
  • под тепетата
Чудя се ТСХ като е в норма , а FT4 пък и  FT3 върви надолу какво е туй чудо - хипотиреоидизъм? Знам, че трябва лекар, но едва ли ще се добера веднага до читав.

Общи условия

Активация на акаунт