Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фирма посредник

  • 239
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4
Здравейте , искам да попитам някой от вас продавал ли е лични вещи в чужбина ? Интересува ме фирма която да е надежден посредник , която да обяви продаважбата и да търгува с нея в чужбина .

# 1
  • Мнения: 2 455
В ибей (ebay) се продават лични вещи, без посредник.
Има следният проблем с личните вещи: че тяхното качество не е гарантирано, защото са употребявани вещи. За тях няма редовно издадена фактура от търговец и даже застраховка се прави само за пълно погиване, а не за повреда.
Ще възникне и проблем с доставката: ако искате примерно да продадете масичка, ще трябва да я закарате до купувача във въпросната чужбина, примерно в Париж или Франкфурт.

Не съм чувала и не вярвам да има каквато и да е фирма, която да се занимава с такова нещо и да носи тези рискове, които изброих.
Евентуално вие пробвайте да си ги продадете в ибей, а вече как ще ги доставите до чужбината, ще трябва да решите предварително и да знаете каква ще е цената, която ще платите.

Има и Amazon Marketplace, огледайте го и вижте дали сте склонни  и дали е възможно да се регистрирате там като частно лице.

Общи условия

Активация на акаунт