Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да навлезем в света на финансите? Запознайте се с проекта "Деца Гиганти"

 • 4 578
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 178
Финансовата Грамотност е изключително важна за всеки съвременен човек.
Освен, че ни позволява да взимаме информирани решения за своите средства и да управляваме умно парите си, тя е и в основата на изграждането ни като личности. В училище обаче невинаги се обръща достатъчно внимание на този толкова важен аспект от човешкия живот - финансовата култура.

За да отговорим на нуждата от по-добро образование в сферата на финансите, стартираме програма за Финансова Грамотност в Училищата – "Деца Гиганти", която ще обхване учениците от 9 до 12 клас.Как ще се организира обучението?

Обучението ще бъде 4-годишно и ще се провежда 2 пъти месечно с 3-часови лекции. Лекциите ще се  преподават от по двама души за клас. Те ще бъдат водени от професионалисти – от хора, опознали дефиницията на думата „успех“ от собствения си опит. Хора, достигнали до финансова свобода, която носи удовлетворение и спокойствие. Те ще предадат своя опит на децата, за да им осигурят един по-добър начин на живот.

Какво ще получи всяко дете?

Освен 4-годишното обучение, водено от нашите лектори, децата ще получат и литературна колекция от 7 книги, специално подбрани за тяхното изграждане като личности. Можете да разгледате колекцията на линка под описанието в YouTube.Кои ще бъдат лекторите?

Първият клас на "Деца Гиганти" ще бъде воден от Петър Кацарски и Георги Детелинов.

Георги Детелинов се занимава с финансово планиране от 2013 година в Together Bulgaria. Вероятно един от най-успелите младежи в страната ни, започнал своето развитие именно във възрастта, в която ще бъдат и нашите кандидати. Георги Детелинов е помогнал на стотици хора да печелят от инвестиции и да сложат ред в личните си финанси. Той самият инвестира собствените си средства в дялове от бизнеси и в имоти, а част от печалбите си заделя за благотворителност и дарява за „Фондация Въздигане“.Петър Кацарски е консултант в академия за лични финанси Together. Помага на клиентите си да изградят финансов план за своето бъдеще и да следват стъпките му стриктно. Самият той също инвестира и изгражда бизнес в сферата на имотите. Участва активно в различни благотворителни компании като Share the advantage и „Фондация Въздигане“.За кого е предназначено обучението?

За учениците от цялата страна.
Ако сте ученици от 9 и 10 клас, търсещи правилните инструменти за хубав живот, възползвайте се и кандидатствайте за програмата на "Деца Гиганти".
Ако сте родител на ученик от 9 или 10 клас, не се чудете и запишете детето си за програмата.
Целта ни е да повишим финансовата култура в училищата от цялата страна. Ако я постигнем, това би осигурило по-добро образование и по-добър живот на всички български деца.

Ако желаете да ни подкрепите финансово:

Можете да ни подкрепите финансово, закупувайки някой от пакетите ни „Купи книга, спаси страната си" – 50 лв. или Save the world for one kid – 212 лв. Купувайки втория пакет, получавате и акции на компанията ни в знак на благодарност, че подкрепяте бъдещето на децата си.

Включете се в играта и станете част от проекта "Деца Гиганти"!

Споделете с нас:
Pushpin Говорите ли с децата си по темата за финансите и какви уроци се опитвате да им преподадете от личния си опит?

14 от вас ще получат 4-годишно обучение за децата си, водено от нашите лектори, както и специално подбрана литературна колекция от 7 книги.

На този етап обучения се провеждат само в град София - в офиса на Together Academy.
Победителите ще бъдат обявени в темата и поканени на територията на Together Academy, за да получат своята награда и да се запознаят с мястото, на което ще се провеждат обученията на първия клас "Деца Гиганти".


Моля, запознайте се с общите условия на активацията тук.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 14:01 от Редактор***

# 1
 • на последния етаж
 • Мнения: 8 121
Да, говоря с децата си - говорим за спестяванията, за планирането и разпределянето на разходите. Знаят за семейното бюджетиране.

# 2
 • Мнения: 3 349
Дъщеря ми е малка - на 4 г., общо взето тепърва навлизаме в тази област с нея.

# 3
 • Мнения: 37 302
Да, говорим у дома с децата за финансите. Изтъкваме причини и доводи за някои разходи, но и начини за спестяване, или алтернатива. НО! Голямото НО! Когато става въпрос за децата ни и тяхното щастие се пренебрегват всичките ни разумни аргументи, само и само детето да е задоволено с поредното луксозно нещо.

# 4
 • Плевен
 • Мнения: 904
Синът ми вече е в такава възраст, в която все повече разбира нуждата от финансова дисциплина и планиране, така това, което постига, го цени и е удовлетворен.

# 5
 • Мнения: 580
Да, говорим с детето за финансите. Най- вече говорим за спестявания.

# 6
 • Мнения: 1 622
Да, говорим за финанси, интересува се от криптовалутата и възможности за нейното приложение.
На база личен опит се опитвам да го науча да внимава за какво дава парите си, защото много често купува редица евтини еднотипни неща, вместо да помисли и да купи едно, което да е по-качествено.

# 7
 • Мнения: 4 184
Говорите ли с децата си по темата за финансите и какви уроци се опитвате да им преподадете от личния си опит?

Отдавна темата "Финанси" е залегнала в дискусиите ни. Вече е в 9 клас и добре разбира семейния бюджет, бюджетното планиране и необходимостта от инвестиция в себе си. Уча го да заделя поне 10% от "приходите" си и да използва инструменти като лично застраховане и допълнително здравно осигуряване.

# 8
 • При децата ми
 • Мнения: 5 426
Да, говорим често на тези теми. Важно е да знаят как се разпределя семейният бюджет.

# 9
 • Мнения: 890
Говорим разбира се. Обяснявам как трябва да се прави сметка и че не може всичко да се купи веднага.

# 10
 • Мнения: 4 868
Говори се за спестявания и да се прави сметка за да се купи веднага

# 11
 • Мнения: 968
Вкъщи говорим за пари. Опитвам се да направя синовете ми спестовни, но не и скръндзи - никак не е лека работа.

# 12
 • София
 • Мнения: 5 926
Да, говорим за пари и как се управляват, но не съм сигурна, че аз самата се справям достатъчно добре, а и често не успявам да устоя на молбите на децата да купя поредната безмислена прахосъбирачка. С големия ми син ми се получи по- добре.

# 13
 • Мнения: 7 076
Да, говорим за финанси , как е най-удачно да се разпределят средствата , според моментните необходими разходи. Кое е с най-голям приоритет и кое може да почака.

# 14
 • Мнения: 590
А Георги Детелинов ще насажда ли в главите на децата да спрат да ходят на училище на 15-16 години, за да продават книги от врата на врата като част от финансова пирамида, която става все по-съмнителна с всеки изминал ден (за Тогедър и Исторически парк говоря), или ще им спести собствения си опит?

Общи условия

Активация на акаунт