ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 229
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
Ето обещаните входни от Просвета
https://drive.google.com/file/d/1Dn3F6wORfuubPMWzt-moRC5eBttm7Da … view?usp=drivesdk

Според моя син контролното по английски днес било много трудно, с дълги изречения и с много глаголи за поставяне в правилното време. Бил убеден обаче, че ще има поне 4. Радвам се, че не започнаха от азбуката.
Малкият пък каза, че още през втория час, почти половината клас си отишъл вкъщи. Едно дете се закашляло,. учителката го пратила при сестрата и в този момент още десетина заявили, че не се чувстват добре и изчезнали. Според моя нищо им нямало. Мисля, че много бързо се изучиха, че лесно могат да си тръгват от училище. Имали са входно следващия час.

# 166
  • у дома
За 2 месеца няма как да са забравили, ако е бил научен наистина материалът, но се иска малко припомняне, не може без това. Аз затова търся сборници и книга за учителя на Архимед, от там да дам също примерни входни нива за упражнение.
Книга за учителя на изд Архимед по новата програма няма издадена за нито един клас.Има примерни контролни в учебната тетрадка на Архимед и в сборник тестове.

# 167
  • София
От днес има карантиниран един 10 клас от 2АЕГ.
 Red вашата учителка по английски явно е от старата школа. Моят син даже не пише думите, учителката му казала, че това била остаряла методика. Не знам как ще научи английския, дано да успее!
Нашата учителка ми в съученичка - от моя випуск във Втора АЕГ. 😁

# 168
  • София
Успях и аз с Школо, детето има профил, а на баща му пратих заявка успешно.

# 169
Честит празник на Хера и порасналото момче ! Да е здрав , успешен и щастлив !
Момичета , аз с въпрос за школо ( от серията руси и тъпи...)- вече съм с роля "родител" в две училища , но се чудя набора трябва ли да подаде заявка за негов си профил ( до сега не е имал)? На РС в НПМГ ми се чу , че казаха , че инфото и комуникацията в Школо е само за родители. Моля, някоя от вас да потвърди или отхвърли , дали правилно съм разбрала . Благодаря !

# 170
  • София
Детето трябва да заяви роля на ученик.
В НПМГ конкретно, се случва, да се изпращат съобщения само на профилите на ученика и не се виждат от родителите.

# 171
Не знаех, че има заразен във 2 аег.
И нашата каза без писане на суми, без тетрадка речник, отживелици. Очаквам чудото на новите методи.

# 172
  • София
Моята учителка по испански разказваше интересна история.
В ИЧС преподава нови думи, видове тъкани. То кадифе, коприна, жерсе... В един момент ученик я пита: "Госпожо, а как е 'плат' на испански?"
И тя абсолютно блокира и не може да се сети. Машинално взема тебешира и ръката ѝ някак сама изписва на дъската "tela".
Та това е ползата от писането на думи при учене. Особено за хора с визуална памет. Огромен резерв се натрупва по някакви скрити чекмеджета.
Е, аз съм олд-таймер. 😊

# 173
Слънчевата , много благодаря за бързото включване ! Детето подаде заявка и ще чака одобрение. Благодаря !

# 174
  • София
Red, абсолютно подкрепям. Аз съм с такава памет, и много думи ми изникват така. Но нас ни караха навремето по 100 пъти да пишем всяка дума. Още имам мазоли на пръста от химикалката, но определено си заслужава. Сега с младежа водим спорове на темата за писане на думи.

# 175
  • София
denyil, сега пак те прочетох. Всъщност, чула си съвсем правилно. Има съобщения, комуникация между учители и ученици, които не касаят родителите и не се виждат от нас. Има и такива, които наистина са само за окото на родителите, децата не ги получават.

# 176
Синът ми твърди, че от писане на думи никога не е научавал нещо , автоматично ги пишел. За да предаде домашна. Запомнял ги как изглеждат и така ги научавал. За всяко дете явно различни методи работят.

# 177
  • Между гори и планини
Още втори клас ги караха да пишат новите думи на английски по 10 пъти, но аз като цербер го карах по 20. Разграфяваше си сам тетрадката. Не знам преди дали са им преподавали транскрипция, но във първи клас синковеца си позволи да поправи учителката по английски за произношението на дума 🙄 Тя пък си отмъсти с двойка във втори клас, защото не бил написал баща правилно на дъската. Дори сама ми се "похвали " за великото си геройство. А когато мъжът ми отиде да разговаря с нея, си глътна граматиката и трябваше да превеждам. Имам си методика как съм му обяснила да чува звуците и да ги записва и явно съм успяла, щом до сега грешки няма. И за това не държа на транскрипция много. Но в нас се говори предимно на английски, гледа се само на английски. Български говори само малко с мен и в училище.

# 178
Всеки трябва да си намери своя начин за учене. Ако пишех отделни думи, не ги научавах. Запомнях обаче много, ако пишех изречения. Може да са съвсем кратки, но все пак да има нещо свързано.
В състезание по спелинг никога не бих могла да участвам. Не мога да кажа почти никоя дума по букви. Интересно е, че понякога виждам, че децата са объркали някоя дума, но не мога да кажа къде е грешката. Просто не ми изглежда добре. Като взема химикала, ръката ми си действа сама и буквите се нареждат правилно. Въщност малкият ми син е така и по български. Изобщо не вижда чуждите правописните грешки. Като му диктувам текстове от задачите за откриване на правописни грешки, ги пише абсолютно правилно, но като гледа текста,  открива много малка част от тях.

# 179
  • Между гори и планини
Между другото, сега на тези години , забелязвам , че ако гледам чужди филми, примерно японски дълго време, научавам фрази и постепенно започвам да чувам думите които знам, дори да не чета субтитри.
Едно време аз настоявах да говоря на сина ми български, мъжът ми се сърдеше. Просто не исках да има моя акцент, или допуска моите грешки. Само мъжът ми му говореше на английски. Аз четях вечер приказки . Четях изречение - превеждах, после цялата приказка на единият език, после на другия. Като заминахме за САЩ дребният беше на 5 и почти не говореше, трябваше му седмица и се отприщи на пълни изречения без акцент и грешки. В момента и мен поправя, а за някои технически неща за които говори с баща си, дори не знам думите. Но пък на правопис по английски съм перфектна 🤪

Общи условия

Активация на акаунт