ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 281
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
Влизат ИУЧ-овете, да.

# 196
Благодаря! Ние сметка няма да откриваме, девойката няма 14, ще дадем моята.

# 197
  • софия
Днес децата са покорили Черни връх с господина по география, който не им беше класен, но много ги харесва и днес на своя глава ги организира. Мрън сън не спа, много се вълнуваше, че ще се види със стария клас. И куче имат с тях. Много хубав и задружен клас бяха.
Имам дежа вю - бях в жесток клас до 8ми клас. Още поддържаме връзка и се виждаме, и ни е като вкъщи. И другарят Иванов по география ни беше страхотен (Бог да го прости).
Всичко помня от основното и почти нищо от гимназията. Дано при нея и гимназията остави топъл и пълноценен спомен!

# 198
  • София
И аз съм от хората, дето учат с писане. Не само език. Някои предмети пък няма как изобщо да ги минеш без да ти се схване ръката от писане. По биохимия що формули съм изписала. Сега децата са различни. Всичко правят с много по-малко усилия. Или поне като гледам моите.
За стипендии всяко училище само ли определя правилата? Не мога да открия инфо в сайта на нашето. Само бланка има, в която фигурира и доход на родителите. Може да сте го обсъждали вече, не помня и се извинявам че питам пак, но - с това ли е обвързана стипеднията?

# 199
  • софия
Всяко училище само определя условията за стипендия.

# 200
Стипендиите са месечни и и еднократни. Има и едни за изявени деца, но те касаят малък брой деца, класирани на призовите места по олимпиади и важат от 8 клас нагоре.
Месечните стипендии са:
1. За образователни резултати, т.нар. "по успех"
2. За подпомагане достъпа до образование и предотвратяване от отпадане от системата (тези "по доход")
3. За деца с трайни увреждания
4. За деца без родители (на някои места може да се включат и тези с един родител)
5. За деца в дуална система на първи гимназиален етап
6. За деца, приети в защитени от държавата специалности.
Може да се кандидатства за повече от една стипендия. Две стипендии не могат да се взимат, но може да се взима една и половина в определени случаи.
Еднократните са си съвсем отделни и те могат да се взимат независимо от месечните.

Всяко училище има свободата да има свои правила, които все пак се базират на ПМС 328. Сроковете за кандидатстване, условията и сумата, която ще изплати училището също си е по негово решение.

# 201
  • Между гори и планини
Моя седна да решава половината от задачите за домашно по математика. Чудно ми е след цялото учене и решаване на задачи през седми клас, как всичко почти се е изтрило за два месеца ваканция. Ужас! Другата седмица им е входното ниво, трябва да заляга над задачите.
Съучениците му които имат смартфони му пратиха снимки на домашното по английски. Той има обикновен телефон. Браво на децата, половината му съученици му пратиха снимки по Тиймс. Та бая за писане има, всички упражнения от учебника, 2 страници, 2 страници от граматиката. За него е лесно, но за децата които сега започват английски сигурно е трудно. Вече са на 14 урок. Докато им пристигнат учебниците, ще са свършили първия 🤪
Още говори за Философията, май много го е впечатлила, госпожата им е казала че ще прати въпроси по Тиймс във файл и сега само дебне, кога ще дойдат.

# 202
  • София
Има ли някакъв принцип  след колко часа от началото на  годината да е входното ниво? Или минимален брой преговорни часове? При нас не са казвали  за дата на  входните, а чета тук че в немалко училища са фиксирани.
Дъщера ми е впечатлена от учителката по философия.Аз имах притеснения как ще възприеме този предмет, тъй като  тя не е от този тип деца, които да мога да теглят локуми и да  говорят абстрактно...Дотук- добре.Получила е и наказание от господина по ФВС, защото  е решила да мине метър с черни дънки под бялата тениска Wink За другият път ще си знае че няма да й мине номера.Днес от сутринта пише по френски, преди малко излезе в квартала с компания от старото училище

# 203
Дидева някъде беше писала, че по наредба входните трябва да се направят до 3 седмици от началото на учебната година.

# 204
sssani, аз разбрах, че другата седмица ще са входните нива. .Не са преговорили геометрията.
И моето е навън. Писа сутринта думи, но отказа да му правя диктовка. Рече, че си има учителка за целта.
По физическо е наказвал всички с клекове за грешки в строяването на останалите. Каза, че имало дискриминация- момичетата по десет на всяка грешка, момчетата по двайсет Simple Smile Сериозна работа.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 16:34 от Amanda.D

# 205
  • София
sssani, класът на набора ще имат входно този четвъртък по ИТ, в петък по БЕЛ и другия четвъртък по математика.

# 206
  • София
Нашите не са имали  все още ИТ и не познават учителката.Пада им се във вторник по програма, та и тая седмица пропускат Simple Smile
За физическото, аз и преди  съм споделяла, че 7 години  този час не се е провеждал.Имаха един възрастен учител ( само съм чувала за него).За нормативи, екипи и подобни неща нищичко не знаем.Щерката  се прибра с треперещи крака, защото си има проблеми ортопедични.Ама- да й е за  урок за следващия път.Ще си носи наколенките и т.н. Ако пък самоцелно прекали  въпросния господин, ще представя медицинското.В крайна сметка не е  измишльотина при нея казуса и си  е със сериозни болки.Абе- ще видим.Почвам да се дразня сама на себе си от навика да се занимавам  с училищните неща, а май трябва да се откъсна вече...И аз като Мария- идва ми отвътре  Simple Smile

# 207
Elwing, класната ни прати в Школо подробни указания за отпускане на стипендиите. Ако искаш да ти препратя съобщението. Дългичко е Simple Smile

Като цяло съм доволна как се поддържа Школо и в двете училища на децата. Имаме съобщения за входните нива, и към родителите и към учениците. На набора по БЕЛ е следващия вторник.

# 208
sssani, кажи на твоята щерка,че по физическо не е сама! Yum Питам нашата "вярно ли господина по физическо е голям шегаджия" /това от сина на Гриин/ и ...."няма що ,голям шегаджия" с възмутена физономия.Изкарал пред строя нашата госпожица и казал,че е пример как да не се ходи в неговите часове! Yum Когато им е казал шорти тя си е сложила дънкови такива.При това "като се разкомандва" и от всичките и обяснения разбрах ,че в старото у-ще часове по физическо просто са били на двора кой където намери и с каквото иска си се занимава.Най-много някаква топка да им е дадена.Не,че не знам "възможностите" на нашето образование,ама ми стана криво....мислех да прескоча до старото у-ще,че да не се знае команда "равнис","на ляво" и т.н. си граничи направо с липса на всякаква двигателна култура.В края на краищата децата ни нямаше да са натоварени сега,ако бяха занимавани ,както трябва в часовете по физическо.Тези часове са включени не да се мотаят, а да се раздвижат,да укрепят здравето си,да се поизправят от седенето на чиновете.
                  Аз съм се загрижила за физическото като ,че ли не засякох пропуските и по други предмети.Сега прибавено и ДО и масовата манипулация,която ни се пробутва ще съсипе съвсем скромната ни образователна система.Определено се притеснявам за нашия седмокласник и какво НВО ще ни сервират тази учебна година.Аз настоях да не го пускат на 6 г ,а сега направо ме е яд,но де да знае човек докъде ще я докараме.

# 209
  • софия
Девойката се прибра с червено лице, бясък в очите, треперещи крака и омаломощена. Покорили са Черни връх, а господинът е върхът 😀 Сега ще почине малко и трябва да си довърши правописния буквар, защото от утре вече ще се учи.

Общи условия

Активация на акаунт