Обсъждане на имотни обяви-17

• 32 463
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Ооо, аз имам бегла представа за местните в Банкя- мразят се един друг, но се обединяват срещу пришълците. Дори повече от 1 наум бих имала. И задължително мнооогооо добър адвокат за проверка на документите.
Още от соцвремената в общината беше мазало. За по-възрастните в темата, може да са чували за арх. Роменска мисля, че беше, тя въртеше вкарването в регулация, като съдиите - по "вътрешно убеждение". Това са ми детските спомени - от разговорите в къщи за многогодишни неуспешни опити за регулация на малък имот. Ние не бяхме от местните, то е ясно, а и не успяхме с аргументи да повлияем на "вътрешното й убеждение".

Покупка в Банк без реална информация си е рисково според мен. От това, което съм гледала масово се продават парцели и къщи на места където си е свлачище, а голяма част от Банкя е точно свлачище, така че си е риск. Отделно при едно посещение на Банкя станах свидетел на следното - част от стара сграда в центъра се дострояваше от двете страни с нова част и като се завърши цялата реално е пусната вероятно за продажба като ново строителство. Добре замаскирано старо ти продават за ново - мерси.

# 151
Вафличка, ще споделиш ли как разбираш къде и дали имасвшачище, ще ми е полезно и аз да знам Simple Smile

А относно дострояването - ами те хората едва ли пасат трева щом имат пари да купят вероятно голяма сграда в центъра. Това не е апартамент, съссгради и къщи се прави обстойно проучване и няма как да не лъсне че има старо строителство. А за сграда 10-20-30 години не е много време ако е монолитно строителство.

Но ето нещо скандално от Банкя - https://www.homes.bg/offer/apartament-za-prodazhba/garazh-25m2-s … -bankya/as1233361

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 10:33 от Gogo1979

# 152
Някой има ли идея кой е този блок? Изглежда е пред падане...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16013654842103 … k=5wsohp&f1=2

# 153
  • София
Много куца тая сделка. Хем каквото е казано смяташ, без да смяташ, че може да те лъжат, имаш 40к Е отначало, 15кЕ за укрепване, остава ненаселено 2 години напред, ремонти. Отива към 1000 Евракис на квадрат, още от воле-то. А е сграда на 65 години, и така както гледам гънките, дори и при ремонтирания таван, това е някакъв гредоред, без плочи.
Отделно щрангове, отделно изолации, които липсват.
И накрая какво получаваш? Една напудрена баба. А и има риск и да не се получи и да не е успешен ремонта. Също и да струва 2но.

# 154
До мс Вардар има едни тухлени 4 етажни блокчета, които са с много малки помещения. Може би за някое от тях става дума.

# 155
  • гр. София
И  още нещо - община Илинден (----) и община Красна поляна са съседни общини.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 13:33 от Lina_n_n

# 156
  • София
ж.к. Илинден е в община Красна поляна

# 157
  • Sofia
Тавана е хлътнал нещо много съмнително изглежда. Щом в това състояние го продават смятай какво е бил преди ремонта.

# 158
ж.к. Илинден е в община Красна поляна

Южно от ул. Найчо Цанов, да. Северно си е район Илинден.

# 159
"Южно изложение, страхотна гледка", според брокера.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a15988756405037 … k=5x5wyj&f1=1

Между другото, тези по-ниските блокове с 2-та тавански етажа, да не са едни блокове от зората на демокрацията, които си стояха без А16 поне 10 години, точно защото мансардните етажи са били построени без да ги е имало в проекта (но са били продавани на много ниски цени)?

Иначе, ако не прочетеш, че жилището е в престижен квартал, ще решиш от гледката, че е в т.нар. кофти квартали.

# 160
Това нещо се продава на 1500 евро/кв.??! Аз лично съм изумена ..

# 161
Иначе, ако не прочетеш, че жилището е в престижен квартал, ще решиш от гледката, че е в т.нар. кофти квартали.
Което автоматично значи, че кварталът е набеден за престижен, а всъщност си е същата мизерия както в почти всички стари квартали.

Не знам какво им е престижното на панелките в Дианабад, за мен това е един от най-overrated кварталите, само едното метро и 5-6 фирми в района му вдигат акциите. Тия фирми като се преместят един ден и всичко увисва...
Разбира се има и много по-зле от него, кварталът си е ОК като за от соц. време, но със сигурност не струва 1400-1500е/кв.м. Поне аз не бих дал.

# 162
То пък метрото поне да минаваше през квартала - а то една единствена спирка, в единия му край. Аз не мога да изброя никакви силни страни на Дианабад - не че го познавам много, но и не съм искала да го познавам.

# 163
Доро, силните страни на Дианабад са, че около него са офисите на няколко големи ИТ фирми, и същевременно се намира близо до Техническия, има лесен транспорт на 3 спирки с автобус 94 към няколко "важни" факултета на Софийския (ФМИ, физирка, химия, биология), а метрото пък по една случайност е точно тази линия, която ходи до ректората на Софийския в центъра, където са останалите факултети. По този начин Дианабад се явява малко продължение на Студентски град, където много хора живеят под наем, особено от ИТ бранша. И понеже те са платежоспособни, затова наемите са високи, оттам и цените. Също така Дианабад граничи с кв. Изток, който пък се води още по-престижен, пак по странни за мен причини, но да не почвам за него.
Ако оставим настрана тези фактори, самият квартал като качество на живот и "пейзаж" дори бих казал, че е по-зле от Младостите. Щото и те са на метро и са близо до Бизнес парка, примерно.

# 164
  • Sofia
Доро, силните страни на Дианабад са, че около него са офисите на няколко големи ИТ фирми, и същевременно се намира близо до Техническия, има лесен транспорт на 3 спирки с автобус 94 към няколко "важни" факултета на Софийския (ФМИ, физирка, химия, биология), а метрото пък по една случайност е точно тази линия, която ходи до ректората на Софийския в центъра, където са останалите факултети. По този начин Дианабад се явява малко продължение на Студентски град, където много хора живеят под наем, особено от ИТ бранша. И понеже те са платежоспособни, затова наемите са високи, оттам и цените. Също така Дианабад граничи с кв. Изток, който пък се води още по-престижен, пак по странни за мен причини, но да не почвам за него.
Ако оставим настрана тези фактори, самият квартал като качество на живот и "пейзаж" дори бих казал, че е по-зле от Младостите. Щото и те са на метро и са близо до Бизнес парка, примерно.

Хмм интересно, аз съм в ИТ сектора, но не познавам колеги, които да живеят или да искат да живеят в Дианабад. Познавам човек, който наследи там жилище, но това е различен случай. Познавам хора, които купиха в Студентски град заради ниските цени, но квартала не мисля, че е таргет за ИТ специалисти, а и на един работещ човек за какво са му факултети и университети наблизо? По-скоро се таргетира Младост дори и да не е офиса в квартала, има Младост бърз достъп до Цариградско и фирмите в района, по-същите причини колеги избират и Дружба. Другите са такива купили преди години изгодно в Манастиски ливади или Бъкстон, когато цените бяха добри.

Общи условия

Активация на акаунт